We kennen in Thailand drie afdelingen van de Nederlandse Vereniging Thailand, te weten in Pattaya, Bangkok en Hua Hin. Hoewel hun ledenbestand duidelijk van elkaar verschillen, komen deze gezelligheidsclubs in één belangrijke zaak erg met elkaar overeen.

Met een zekere regelmaat hebben ze alledrie te maken met een bestuurscrisis. Dit keer is Bangkok aan de beurt. Door verschil van inzichten binnen het al gekortwiekte bestuur heeft de Voorzitter, tevens Secretaris, Jaap van de Meulen besloten te stoppen met zijn activiteiten voor de vereniging.

In de laatste Nieuwsbrief van NVT Bangkok staat te lezen:

“Onze voorzitter, Jaap van der Meulen, heeft laten weten dat hij per 15 maart 2019 het bestuur verlaat en aftreedt als secretaris en voorzitter. Het bestuur begrijpt en respecteert zijn besluit. Naast deze officiële functies was Jaap van der Meulen ook op vele andere terreinen binnen en buiten de vereniging actief. Zo stimuleerde hij diverse sponsoren en was hij de aanjager van de grote openlucht evenementen van onze vereniging zoals de Vrijmarkt en andere jaarlijkse feesten. Hij onderhield de contacten met onze ambassade en zusterorganisaties en was hierdoor mede het gezicht van onze vereniging naar binnen en naar buiten. Ook was hij altijd aanwezig bij de dodenherdenkingen op de ambassade en in Kanchanaburi. Het bestuur van de Nederlandse Vereniging Thailand wenst haar grote waardering uit te spreken voor zijn tomeloze inzet en betrokkenheid en ziet ernaar uit hem nog vaak in Bangkok te ontmoeten.”

Jammer natuurlijk, maar ongetwijfeld zal de leemte, die deze voorzitter veroorzaakt, over een poosje wel weer opgevuld worden tot een volgende crisis.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website