Visum Thailand (video)

Door Redactie
Geplaatst in Visa
Tags: ,
12 januari 2013

Wanneer je als toerist naar Thailand gaat krijg je te maken met een visum. Ga je minder dan 30 dagen dan is het vrij simpel. Je krijgt, als je via de luchthaven komt, gratis een visum voor maximaal 30 dagen.

Ga je langer dan moet je eerst een visum aanvragen voor je vertrek uit Nederland. Afhankelijk van je leeftijd, doel van je verblijf en hoe lang je in Thailand wilt blijven, kom je aanmerking voor verschillende visa. Wij noemen er een paar:

 • Tourist Visa 1 entry
 • Tourist Visa 1 entry
 • Tourist Visa 2 entries
 • Tourist Visa 3 entries
 • Non- Immigrant One Entry
 • Non – Immigrant Multiple Entries
 • Non – Immigrant Visum Categorie “O”
 • Non – Immigrant Visum Categorie “ED”
 • Non – Immigrant Visum Categorie “B”

Maar er zijn er nog meer, bijvoorbeeld een visum voor huwelijk. Deze kan je aanvragen als je gaat trouwen met een Thaise en is drie maanden geldig (kan worden verlengd tot een jaar).

Wanneer je door visumbomen het bos niet meer ziet kan je een visumbureau inschakelen (zie onderstaande video). Zij regelen, uiteraard tegen betaling, de formaliteiten. Je kunt echter gemakkelijk geld besparen door het zelf te regelen. Op internet staat veel informatie en je kan voor meer contact opnemen met de Thaise ambassade in Den Haag of het Thais Consultaat in Amsterdam.

[youtube]http://youtu.be/venLdcs0sVA[/youtube]

13 reacties op “Visum Thailand (video)”

 1. ruud zegt op

  Ik ben momenteel ook bezig om mijn 3 maanden visum teverlengen.alle papieren ingeleverd bij de emegratie dients.Nu zegt de emegatie dients dat er iemand komt kijken thuis of we inderdaad samen wonen op het opgegeven adresen te zien of wij wel een relatie hebben. Nu het volgende ik ben 2002 getrouwd heb een zoon van 7.5 jaar en een dochter van 4 jaar mijn vrouw heeft 12 jaar in nederland gewoont .Zijn dit geen tekens van een lange relatie of zie ik het verkeerd.Heeft iemand hier ervaring mee met deze werkwijze van de emegratie dients????graag zou ik van mede bloggers die hier ervaring mee hebben info ontvangen b.v.d

  • Ferdinand zegt op

   Beste Ruud. Ik heb hier diverse vrienden die een “gehuwden visum” hebben. Bij diverse immigratie bureau’s dezelfde handelswijze: altijd 1 x in het jaar controle aan huis, soms komt er iemand alleen voorbij, soms zelfs met zijn 3-en. Schijnt een uitje voor ze te zijn.
   In sommige dorpen willen ze een kort gesprekje met de “dorpsoudste” of gewoon een buur, die kan bevestigen dat jullie inderdaad nog steeds samenleven. Soms vragen ze naar andere aktiviteiten, of je echt niet werkt in Thailand ed.
   Heeft bij niemand problemen opgeleverd en werd altijd ruim van te voren schriftelijk of telefonisch aangekondigd.
   Bij je jaarlijkse visumaanvraag meestal ook overleggen, je inkomens bewijs (min 400.000) liefst enkele foto’s in huis en voor de woning met huisnummer, gele huisboekje of huurkontrakt of huisboekje van je echtgenote plus de gezondheidsverklaring.

   Na de eerste keer gaat eigenljk alles altijd heel simpel en men is zeer behulpzaam.

   Als je niet afhankelijk wilt zijn van het “gehuwd” zijn en je bent boven de 50, dan is het retirementvisum makkelijker, krijg je direkt en geen controle, alleen inkomen moet dan 800.000 zijn.
   Zoals bekend mag inkomen ook worden vervangen door een banksaldo of een combinatie van beiden.

   Ook ik zelf heb alleen maar goede ervaringen met immigratie bureaus hier in Thailand.

   Vergeet niet bij het gehuwden of retirement visum, je elke 3 maanden te melden, anders toch een boete.

   • ruud zegt op

    Beste Ferdinand dankje voor de reactie ik zal het wel zien wat er gebeurt als i komt momenteel ben ik nog afhankelijk van mijn gehuwd visem omdat ik nog geen 50 ben die 400000 staan op de bank de fotos heben ze en gezondheids verklaring . eigenlijk hebben ze alle papieren wat nodig is ik zie ze wel komen gr ruud

 2. Roel zegt op

  Moet ik mij zorgen maken? Mijn visa in paspoort is geldig tot 28 jan 2013. Ik vlieg 29 jan retour A,dam. Check natuurlijk 28-01 in op luchthaven (China air) en ga dus ook door douane op 28-01.

  Groet Roel

  • Dick van der Lugt zegt op

   @ Roel 1 dag overstay op Suvarnabhumi krijg je cadeau; bij 2 of meer dagen krijg je de eerste dag niet (meer) cadeau en betaal je 500 baht per dag.

  • Happyman zegt op

   Beste Willem ,
   Zorg dat je als een van de eerste gaat inchecken aan de balie , dan ben je als het niet heel erg druk is voor 24.00 uur door de douane controle en is er niets aan de hand .
   Succes . Happyman

 3. theovanbommel zegt op

  beste Roel.
  zorgen hoef je wat het visum betreft niet te maken. volgens mij hebje 2 kansen. de immigration op de luchthaven ziet het niet.dan kun je normaal doorlopen.
  kans no 2 is dat hij zegt dat je 1 dag te laat bent en thai bath 500 moet betalen. voor
  iedere dag dat je over tijd bent is het 500 bath pp.zo was het de laatste tijd. doch als
  er iets snel veranderd dan is dat de visum-story. succes
  theo.

 4. Willem zegt op

  Ja, ik heb wel eens niemand van de emigratie dienst thuis, op de koffie gehad. Heb d’r meteen uitgenodigd voor ons 12,5 jarig feestje en alle papieren meegekregen n toen was het met 6 weken geregeld. Succes!

 5. Pimslim zegt op

  Beste Thailand blog
  Het is zeer verwarrend ik ga speciaal naar Amsterdam en vertel de man dat ik tussen door voor een paar dagen naar Hong Kong moet en als terug kom in Thailand 6 dagen gelang in Thailand ben dus ik moest een visum aanvragen en dat gedaan.
  Wat schets mijn verbazing ik kom uit Hong KOng en mag Thailand niet in terwijl er in mijn paspoort staat geldig tot 12 maart nee zegt de beambte er staat one entre op uw visum.
  Naar mijn weten is het altijd zo als je weer Thailand in komt krijg je weer 30 dagen toch?
  Dus ik had beter geen visum kunnen nemen want ik was ook van plan om nog naar Indonesië te gaan, dus de vraag wat moet ik doen en ik vindt dat de Nederlandse thaise ambassade een fout heeft gemaakt maar je mag het niet zeggen ambtenaren hè!
  Maar wat is de oplossing? Ik denk dat ik maar naar de immigratie ga.
  Dit was mijn verhaal groetjes PIM

 6. Pum Pui zegt op

  Per ongeluk een ticket geboekt voor 31 dagen ipv 30,nou hoorde ik dat een vliegmaatschappij je bij vertrek vanuit Amsterdam kan weigeren vanwege deze ene dag.
  Is er misschien iemand die hier ervaring mee heeft of mij kan informeren over wat te doen?

  Bij voorbaat dank voor uw reactie.
  Met vriendelijke groet.

  Dick: Ik neem aan dat je problemen met je visa on entry van 30 dagen verwacht, maar dat is niet het geval. Wanneer je vertrekt vanaf Suvarnabhumi krijg je 1 dag overstay cadeau.

  • RonnyLadPhrao zegt op

   In theorie zou de maatschappij dit kunnen doen maar het is een beetje inschatten of ze naar een maand of 30 dagen gaan kijken. Zit daar een pietje precies aan de balie of niet.

   Als je een ticket voor Thailand geboekt hebt voor 31 dagen, ga je eigenlijk toch maar 29/30 dagen effectief in Thailand verblijven dus dat kan een argument zijn om je gelijk te halen.

   Indien ze er toch een probleem van maken, kan je ze met onderstaand voorbeeld proberen duidelijk te maken dat je nog onder de 30 dagen visumregeling valt.

   Om een voorbeeld van een doorsnee rechtstreekse vlucht te nemen
   Je hebt een ticket geboekt van 1 tot 31 juli dus 31 dagen.
   Vertrek Amsterdam op 1 juli – Aankomst Bangkok 02 juli.
   Vertrek Bangkok 31 juli (tussen 0000-0300) dus ga je op de luchthaven zijn op 30 juli en waarschijnlijk ook voorbij emigratie voor 0000) – Aankomst Amsterdam 31 juli.

   Je zou dus pas in een overstay gaan indien je op 1 juli zou vertrekken en ook op 1 juli zou aankomen in Bangkok, maar dan zou je vlucht al voor 0800-0900 uur op Schiphol moeten vertrekken en rechtstreeks vliegen om voor 2400 in Bangkok aan te komen (ik denk niet dat die mogelijkheid zelfs bestaat) en je zou op 31 juli moeten vertrekken op een tijdstip dat je niet de mogelijkheid geeft om voor 0000 door immigratie te gaan.

   Ik lees al wel eens dat je een dag cadeau krijgt.
   Al je naar de datum kijkt is dat zo natuurlijk, omdat meestal de vluchten die vertrekken na 0000 bij de vorige dag worden geteld.
   Een vlucht of werkdag voor de luchthaven begint ergens rond 0500 bij de eerste vluchten van die dag, en loopt door tot ergens 0300 dacht ik, de volgende dag.
   Immigratie denkt ook zo een beetje, en dus als je vlucht vertrekt, zeg maar om 0230 wordt dit eigenlijk ook nog bij de vorige dag geteld als verblijf, niettegenstaande je stempel wel de juiste dag zal dragen. Heb ik jaren geleden eens officieus vernomen van iemand die bij Immigratie werkt, tijdens een biertje bij gemeenschappelijke vrienden.
   In de namiddag komen van diezelfde dag (en dus een nieuwe werkdag) kan wel een dag overstay opleveren, alhoewel raar of zelden, en ze zijn echt wel vrij soepel voor een dag.
   Tenminste op de luchthaven. Indien je op straat wordt tegengehouden met een dag overstay kan dit wel eens helemaal anders uitdraaien.
   Maar ik ga het hierbij maar laten want ik ben aan het afdwalen, en/of krijgen we direct reacties dat ook 3 en 4 dagen wel kan. Voor duidelijkheid – Overstay is verboden en probeer het altijd te vermijden, zelfs een dag.

  • Sir Charles zegt op

   Moderator: u verhaal is off-topic en lijkt op chatten. Graag bij het onderwerp blijven.

 7. Sir Charles zegt op

  Moderator: u bent aan het chatten. Blijf bij het onderwerp.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website