Mensen die gebruikmaken van een SIM-kaart met vooruitbetaald beltegoed (‘pre-paid’) moeten hun SIM-kaart(en) laten registeren voor 1 augustus; dit geldt dus niet voor hen die een abonnement hebben, want hun gegevens staan al geregistreerd.

Sinds enige tijd is er een wettelijke plicht om Thaise SIM-kaarten te registreren die in een mobile, tablet, en dergelijk worden gebruikt. De telecom-aanbieders hebben van de Nationale Commissie voor Radio en Telecommunicatie (NBTC) de opdracht gekregen alle SIM-kaarten te blokkeren die niet voor 1 augustus 2015 zijn geregistreerd. Zonder registratie kunt u niet meer bellen of surfen op het internet. U kunt nog wel gesprekken ontvangen. In goed Nederlands: ‘Big brother is watching you!’

Gebruikers kunnen hun SIM-kaarten tot uiterlijk vandaag (vrijdag 31 juli 2015) laten registreren. Buitenlanders moeten daarvoor hun paspoort of Thais rijbewijs tonen bij de telecom-aanbieder (Thaise burgers: hun ID card), en moeten ook de mobile of tablet met de betreffende SIM-kaart meenemen. De registratie duurt maar een paar minuten, en is gratis. Na registratie ontvangt men een bevestiging per SMS. Filialen van telecom-aanbieders AIS (ook Telewiz), DTAC, of True vindt men in alle grotere zaken.

Vergeet het niet anders vervalt je telefoonnummer.

Bron: NVT Pattaya


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “Vandaag laatste dag om je SIM-card te registreren”

 1. Fon zegt op

  Beste lezers,

  Wij hebben van ons laatste verblijf in Thailand (febr. t/m april) beiden nog een simkaart (Happy tourist van DETEC) met elk zo’n 500 Baht beltegoed erop. We zijn nu in Nederland en gaan pas weer in oktober naar Thailand. Is dat beltegoed nu door de verplichte registratie verdwenen?

  Groeten,
  Fon

  • Mr. Thailand zegt op

   Neem even contact op met http://www.dtac.co.th/en/help/form.html
   Blijkbaar kun je je SIM-kaart ook met een soort videobellen laten registreren bij DTAC. http://www.dtac.co.th/en/prepaid/service/sim-registration.html

  • LOUISE zegt op

   Hallo Fon,

   Daar wij ongeveer 13-15 jaar geledn 2 gsm-nummers van een vriending hadden gekregen, moisten wij dit ook doen.

   Ja, je bel tegoed ben je kwijt.
   Wij zijn 3 maal terug geweest naar een True shop, omdat ons beider bel tegoed was verdwenen.
   De dames aldaar in de winkel wisten niet ene fluit waar ze mee bezig zijn.
   De tweede maal kwam er een dame uit het buro achter de bali daar zij mijn stem herkende and de MANAGER-ON-DUTY wist ook totaal niet waar ze mee bezig was en deze dame heeft het uitgelegd.
   En wij stommelingen gingen er van uit dat een manager weet waar ze mee bezig was en nadat het haar nogmaals uitgelegd was, namen wij ons beiden mobiles mee zonder na te kijken.
   moisten wel nog even geld er op doen, want het reeds bestaande tegoed was even verdwenen, maar we kregen dit terug na 2 weken..
   Elke tb-er kan onze totale verbijstering begrijpen, toen wij ons vorig tegoed na 2-3 dagen er bij zagen staan.
   Wij kregen 2 nieuwe sim-cards met onze Eigen nummers.
   Bij thuiskomst kwamen wij er achter dat er niet een tel.nr. om de nieuwe simcard stond.
   Heb dus even een heftig gesprek gehad met boven.
   gelukkig, toen onze pc-wizard kwam voor een nieuwe harddisc en heft dit euvel verholpen.

   Maar in de shops viert onwetendheid hoogtij.

   LOUISE

 2. Renévan zegt op

  Het lijkt mij onwaarschijnlijk dat je telefoonnummer vervalt, je kan namelijk nog wel gebeld worden. Ga er maar vanuit dat er miljoenen nog niet geregistreerde prepaid kaarten zijn. Ik denk dat je na vandaag nog gewoon kan registreren. Bij NVT Pattaya lees ik niet dat je telefoonnummer vervalt.

  • Khun Peter zegt op

   Als het geen gevolgen heeft dan laat toch niemand zijn telefoon registeren of zie ik dat verkeerd?

   • Renévan zegt op

    Wat moet je met een telefoon waarmee je niet kan bellen. Ook internetten (data verkeer) werkt niet meer.

 3. Rene Martin zegt op

  Per 1 augustus worden de telefoonkaarten in Thailand die niet geregistreerd zijn geblokkeerd maar daarna kan je alsnog je nummer laten registreren begreep ik uit het volgende krantartikel:http://www.bangkokpost.com/business/telecom/639892/cut-off-arrives-july-31-for-prepaid-mobile-stragglers
  Maar hoelang nog zegt dit artikel niet.

 4. Fon zegt op

  Hartelijk dank voor jullie reacties op mijn vraag. Ik denk dat we het in oktober gewoon maar gaan proberen om de SIM-kaart te laten registreren. Niet geschoten is altijd mis. Nogmaals bedankt!

  Groeten,
  Fon

 5. RonnyLatPhrao zegt op

  Je hebt nog even tijd.
  Het kan nu tot eind augustus en dan wie weet ……

  http://englishnews.thaipbs.or.th/nbtc-to-extend-registration-of-prepaid-sim-cards-till-august-31


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website