Trouwen en woonachtig in Thailand

Door Redactie
Geplaatst in Expats en pensionado
Tags: ,
5 mei 2017

Nederlanders die in het buitenland wonen, zoals in Thailand, kunnen in Nederland trouwen. Nederlanders die in Thailand willen trouwen, kunnen contact opnemen met de Thaise instantie die het huwelijk voltrekt.

Nederlanders die in Thailand zijn getrouwd kunnen hun huwelijk registeren in Nederland. Als zij weer in Nederland komen wonen is dat verplicht.

Trouwen op een Nederlandse ambassade in het buitenland is sinds 1 januari 2012 niet meer mogelijk.

Wonen in het buitenland, trouwen in Nederland

Nederlanders die in Thailand wonen en willen trouwen in Nederland moeten huwelijksaangifte doen (ook wel ondertrouw genoemd) bij de gemeente Den Haag. Daarna kunnen zij trouwen in iedere gemeente in Nederland. Dit geldt ook als een van de partners niet de Nederlandse nationaliteit heeft.

De huwelijksaangifte kan men schriftelijk regelen. Daarbij moeten zij aangeven in welke gemeente zij willen trouwen. Bij de huwelijksaangifte vraagt de gemeente Den Haag om bepaalde documenten, zoals geboorteakten en gegevens over de burgerlijke staat.

Legalisatie en registratie buitenlands huwelijk

Gehuwden kunnen de buitenlandse huwelijksakte laten inschrijven in het huwelijksregister van de gemeente Den Haag, afdeling Landelijke Taken. Daarvoor hoeven de partners niet in Nederland te wonen. Registratie van het huwelijk is verplicht als men in Nederland gaat wonen. Huwelijken die in het buitenland zijn gesloten, kunnen pas in Nederland worden geregistreerd als de huwelijksakte is gelegaliseerd.

Geregistreerd partnerschap in het buitenland

De regels voor trouwen in het buitenland gelden in beginsel ook voor het sluiten van een geregistreerd partnerschap in het buitenland. Nederlanders die een geregistreerd partnerschap willen sluiten in het buitenland, moeten contact opnemen met de buitenlandse autoriteiten. Zij bepalen of men in aanmerking komt voor het sluiten van een geregistreerd partnerschap en wat de vereiste documenten zijn.

Voor informatie over de erkenning van het geregistreerd partnerschap in het buitenland, kunt u contact opnemen met de lokale autoriteiten in het buitenland of het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Bron: www.rijksoverheid.nl


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website