Pensioenfondsen hebben honderden miljoenen euro’s aan nooit opgevraagde pensioenen in kas. Alleen al bij de drie grootste fondsen, ABP, PFZW en PMT, gaat het om zeker 100.000 mensen en een bedrag van zo’n 350 miljoen euro’s, aldus het AD.

Veel van deze pensionado’s worden uiteindelijk via de Sociale Verzekeringsbank wel gevonden. Pensioenfondsen doen veel moeite om deze mensen te informeren, het is tenslotte hun eigen gespaarde geld.

Vooral pensionado’s die geëmigreerd zijn blijken nogal eens onvindbaar. Vaak gaat het om mensen die een paar jaar pensioen hebben opgebouwd en daarna naar het buitenland zijn vertrokken. Bij het ambtenarenfonds ABP zijn ze op zoek naar 19.000 gepensioneerden waar geld voor klaar ligt.

Thailand

Soms lukt het wel iemand terug te vinden die naar de andere kant van de wereld is vertrokken. Een teamleider bij ABP vertelt in het AD dat zijn medewerkers een vrouw in een hostel in Thailand vonden. “Ze was na het overlijden van haar man op de fiets door Azië gaan reizen. Via via kwamen we aan een e-mailadres. Ze was enorm blij, want ze kon het geld goed gebruiken.”


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Tienduizenden pensionado’s hebben nog miljoenen tegoed van pensioenfondsen”

 1. J.Janssen zegt op

  Wordt je verplicht te sparen en te betalen aan een Pensioen en uit eindelijk ben je het kwijt als ze het al niet eerder opgesnoept hebben. Zo inzichtelijk is ons Nederlands Pensioenfonds systeem dat de mensen geen eens weten wat hun afgenomen is. Schijnbaar komen ze er ook zonder dit Pensioenfonds anders hadden ze het wel opgeëist. Dus wat is onze les hieruit: verplicht aansluiten bij een Pensioenfonds moet afgeschaft worden en mensen zelf de keus laten om dit te regelen. In Nederland moeten ze iedereen alles zo nodig voor doen als of t kleine kinderen zijn, maar er wel voor betalen. Degene die er recht op hebben krijgen het niet en die er geen recht op hebben gaan er met het geld vandoor, net als bij de sociale wetgeving.

  • Ger zegt op

   Elk jaar krijgen deelnemers een Uniform Pensioenverzicht dus weet men van jaar tot jaar wat met opbouwt. Daarnaast weet men toch zelf ook wel waar men gedurende het werkzame leven gewerkt heeft en eventueel rechten opgebouwd. En kan men via mijnpensioenoverzicht.nl een overzicht krijgen van de diverse opgebouwde pensioenen en aow rechten. Dus mijn conclusie niet afgeven op het beste pensioenstelsel ter wereld.

 2. Jacques zegt op

  Jammer dat die mensen niet geïnformeerd kunnen worden. Is een grote nalatigheid van de persoon in kwestie. Hebben kennelijk genoeg geld of zijn niet capabel om hun zaken goed te regelen.
  Is niet iets dat je het pensioenfonds moet verwijten. Dat de pensioenen verplicht in stand moeten blijven staat toch wel buiten kijf. Zie de problematiek met de Thai hier in dit mooie land. Die zouden maar wat gelukkig zijn met zo’n goede verplichte regeling.

  • Ger zegt op

   Mevrouw in het voorbeeld was capabel genoeg om een verre reis te ondernemen, een fiets over te laten komen naar Azie, emails te lezen. Dan is ze inderdaad nalatig als ze niet even de bankrekening van haar overleden man checkt of die pensioen ontving en nakijkt of ze als nabestaande ook nog ergens recht op heeft.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website