Stichting Goed: Remigratie project

Door Redactie
Geplaatst in Expats en pensionado
Tags: ,
28 september 2020

De Stichting Goed wil iedereen graag op de hoogte brengen van hun vorderingen. De helft van alle emigranten keert op een gegeven moment weer terug naar Nederland. Daarom zijn voor Stichting GOED de Nederlanders die terugkeren ook belangrijk.

Zie onze voorgaande berichten hierover: https://www.stichtinggoed.nl/terugkeer-naar-nederland/

De Stichting is met verschillende partijen in gesprek gegaan. Met gemeenten, woningcorporaties, de Nationale Ombudsman en de Digitale Overheid. Ze willen samen met deze partijen bekijken hoe we de Nederlandse remigrant zichtbaar kunnen maken. Een centraal registratiepunt en een informatie portaal voor zowel de Nederlandse remigrant als de gemeenten achten zij noodzakelijk.

Aandachtspunten zijn;

  • Het kunnen krijgen van een briefadres of BRP-inschrijving wanneer men geen vast woonadres heeft. Hierover gaan we binnenkort in gesprek met de Digitale Overheid (RvIG). Ook hebben we een goed en helder gesprek gehad met de Nationale Ombudsman die de problemen herkent en onze bevindingen zal meenemen in hun eigen onderzoek en besprekingen.
  • Tijdelijk woningaanbod zoals bijvoorbeeld Flexwonen, we zijn in contact met gemeenten (een reactie van Min. Ollongren hierop is nog niet ontvangen).
  • Terugkeer met kinderen (de Nederlandse taal beheersen).
  • De Informatievoorziening voor remigranten moet aanzienlijk verbeteren.
  • De Nederlandse remigrant moet zichtbaar worden bij de overheid.

Meer lezen: www.stichtinggoed.nl/nieuws/

1 reactie op “Stichting Goed: Remigratie project”

  1. HAGRO zegt op

    Hartelijk dank voor dit goede initiatief.
    Ik heb gelijk een donatie gedaan 🙂


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website