Stichting Goed: DigiD wat doe je er mee?

Door Redactie
Geplaatst in DigiD, Expats en pensionado
Tags: ,
14 oktober 2020

Lees het laatste nieuws over de DigiD App. Is er goed nieuws?

Inderdaad, DigiD ofwel Logius is begonnen met de aanpassingen van de DigiD App, zodat in het buitenland uitgegeven ID-documenten (paspoort, rijbewijs) geschikt zijn voor de ID-check.

Hierna zal de DigiD App voor alle Nederlanders in het buitenland te gebruiken zijn. Men kan dan met een DigiD zonder telefoonnummer, zonder reizen, toch blijven inloggen door een ID-check uit te voeren.

Wil je weten wanneer dit gerealiseerd wordt? Lees hier verder

9 reacties op “Stichting Goed: DigiD wat doe je er mee?”

 1. Geertg zegt op

  Heel gewoon. Inloggen bij pensioenfondsen, de SVB, de belastingdienst enz.

  • Ton Egbers zegt op

   Niet zomaar “heel gewoon”. Want als je al 25 jaar weg bent uit NL zoals ik, is er in Azie (behalve in Ankara) geen enkele mogelijkheid om VOOR HET EERST een DigiD te krijgen zonder fysiek naar ’n loket in NL te gaan. Ook al ben je nog steeds NLer.

   Nieuwe registratie online, of bij een ambassade of consulaat in TH of bv ID (waar ik woon) lukt echt niet. Dit omdat de activeringscode persoonlijk afgehaald moet worden. Dit is bij geen enkele ambassade in Azie mogelijk (op Ankara na):

   https://www.digid.nl/buitenland/balies/

 2. Andre zegt op

  @ Ton, ik woon 24 jaar in Thailand en heb mijn digid activeringscode in 2016 opgehaald bij de Nederlandse Ambassade, misschien is dit nu veranderd maar niet gelijk zeggen dat het niet kan als je het niet zeker weet.

 3. Jeert zegt op

  Je kunt bij de Nederlandse ambassade in Bangkok op vertoon van je paspoort een Digid aanvragen.
  Wel een afspraak maken.
  Heb dat zelf gedaan ongeveer 3 maanden geleden
  Had mijn laptop bij me en kon inloggen om een toegangscode te krijgen.
  Die code afgegeven aan de dame achter het loket en die verstrekt je dan gegevens waarmee je kunt inloggen.
  Volgens mij was het gratis.

 4. Farang01 zegt op

  Digid aanvragen in het buitenland (Thailand) via de SVB. Activeringscode word per post naar uw adres gestuurd binnen ongeveer 4 weken op dit moment.

 5. John Castricum zegt op

  Ik heb mijn activeringscode bij de nederlandse ambassade in bangkok afgehaald. Geen probleem.

 6. Farang01 zegt op

  Digid in het buitenland (Thailand) aanvragen via de SVB, activerings cide word u per post binnen ongeveer 4 weken op dit moment toegestuurd.

 7. Farang01 zegt op

  Ter nadere informatie, heb zojuist op de site van de SVB gekeken en het is op dit moment niet mogelijk uw Digid via de SVB aan te vragen. Men kan zijn E-mail adres achterlaten om u te informeren wanneer dat weer mogelijk is.

 8. janbeute zegt op

  Ook ik zelf heb nog geen Digi D, maar wat mij er van weerhoud is dat je voor de toegangs code helemaal naar Bangkok moet afreizen na een afspraak gemaakt te hebben bij de ambassade.
  En die afspraak kan wel weer via een e – mail.
  Vroeger had je nog weleens een om de 3 maandelijks bezoek in CM van de consulaire afdeling van de ambassade, maar die is inmiddels ook weer wegbezuinigt dat mag ik aannemen.
  Je kunt wel digitaal via e- mail zaken doen met als voorbeeld te noemen een transaktie via een notaris maar een toegangs code toesturen voor Digi D schijnt nog steeds een groot probleem te zijn.
  Maar voorlopig sturen mijn uitkerende pensioenfondsen hun informatie ed maar gewoon ouderwets door met de post.

  Jan Beute.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website