Ikars / Shutterstock.com

Op 23 mei 2019 kan je als kiezer buiten Nederland weer stemmen. Je brengt je stem uit tijdens de verkiezingen voor de leden van het Europees Parlement. Je stemt met een briefstembewijs of een kiezerspas. Je kan ook iemand machtigen om voor jou te stemmen.

Om te kunnen stemmen, moet jij je registeren als kiezer buiten Nederland. Wil je stemmen voor de verkiezing van het Europees Parlement op 23 mei 2019? Registreer je dan uiterlijk op 11 april 2019 via deze website. Je hoeft dit maar 1 keer te doen. Bij iedere verkiezing krijgt je de documenten die je nodig hebt om te stemmen per post toegestuurd.

Je kan jouw briefstem aan het op de retourenvelop aangegeven adres sturen. Zorg ervoor dat je het briefstembiljet tijdig verstuurt om te garanderen dat je stem op tijd aankomt!

Meer informatie over het registreren en de werkwijze van de Gemeente Den Haag lees je op de websitepagina kiezers buiten Nederland. Voor verdere vragen kan je contact opnemen met de Gemeente Den Haag via +31 (0) 70 353 4400 of met Buitenlandse Zaken via +31 247 247 247.

Bron: Nederlandwereldwijd.nl

1 reactie op “Stemmen voor het Europees Parlement als je in het buitenland woont”

  1. Puuchaai Korat zegt op

    Wordt het niet eens tijd dat men gewoon digitaal kan stemmen ? Bovendien kun je dan achteraf controleren of je uitgebrachte stem bij de juiste partij is aangekomen. Scheelt de staat ook nog een hoop controlewerk. En, vermoed ik dat veel meer mensen hun stem uit zullen brengen. Degenen die het liever per post doen, blijven op dezelfde wijze hun stem uitbrengen. Wat is het probleem ?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website