Op woensdag 15 maart 2017 vinden in Nederland de verkiezingen voor leden van de Tweede Kamer plaats. Voor mensen die in Thailand verblijven en die dag tóch hun stem willen uitbrengen, gelden bepaalde regels en is een registratie vooraf noodzakelijk.

Om vanuit Thailand te kunnen stemmen voor de Tweede Kamer verkiezingen moet jij je vooraf registreren. Dat kan tot en met 1 februari 2017. Op deze website is meer informatie over de registratie en over het stemmen vanuit het buitenland te vinden.

Wie mag stemmen vanuit het buitenland?

Om vanuit het buitenland te kunnen stemmen moet de stemmer aan de volgende criteria voldoen:
– De Nederlandse nationaliteit bezitten.
– Op woensdag 15 maart 2017 (de dag van de stemming) 18 jaar of ouder zijn.
– Niet zijn ingeschreven in een Nederlandse gemeente, Bonaire, Sint Eustatius of Saba.
– Niet uitgesloten zijn van het kiesrecht.

Woon je in Nederland, maar verblijf je op 15 maart a.s., de dag van de verkiezingen, in Thailand voor vakantie of overwintering dan kan je ook stemmen maar gelden er aparte regels. Deze vind je hier.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Stemmen voor de Tweede Kamer vanuit Thailand? Voor 1 februari aanmelden!”

 1. jacques zegt op

  Nog bedankt voor de tip en ik heb het zojuist in orde gebracht.

  Stemmen is en blijft hard nodig want de minder, minder (lees korten) cultuur blijft de politiek bezig houden.
  Zojuist bericht gekregen dat mijn ABP pensioen met 15 euro is gekort per maand, vanwege doorwerking belastingmaatregelen. Ja kan het niet linksom dan maar rechtsom wordt er gedacht, want dubbel genaaid houdt beter. Hoezo vertrouwen in de politiek. Er zijn er die echt de weg kwijt zijn.

  Ik weet in ieder geval wel waar ik op ga stemmen en hoop dat velen dit keer een betere keuze maken inclusief mijzelf dan in het verleden.

 2. Christiaan H zegt op

  Ik heb mij al aangemeld. Ik hoop, dat het deze keer lukt. Drie keer meldde ik mij aan voor eerdere verkiezingen en drie keer kwam het stembiljet te laat.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website