(Foto: Joop Hoek / Shutterstock.com)

Woont, werkt en/of studeert u in het buitenland? Dan kunt u vanaf 2 juni terecht op nederlandwereldwijd.nl voor informatie over stemmen in het buitenlandAOW, de Registratie Niet-Ingezetenenburgerservicenummer en inloggen bij de overheid vanuit het buitenland.

Overheidsdiensten bundelen hun krachten om de dienstverlening aan Nederlanders in het buitenland verder te verbeteren. Samen werken zij aan één burgerportaal, nederlandwereldwijd.nl met alle relevante informatie op één plek.

Al jaren kunnen Nederlanders in het buitenland terecht op nederlandwereldwijd.nl en bij het 24/7 contactcenter voor vragen over diensten van het ministerie van Buitenlandse Zaken, zoals reisdocumenten en consulaire hulp. Deze website wordt dit jaar en volgend jaar uitgebreid met informatie en diensten van andere overheidsinstellingen. Zo is vorig jaar informatie over rijbewijzen in het buitenland toegevoegd. Sinds 12 maart van dit jaar is op nederlandwereldwijd.nl ook informatie te vinden over DigiD in het buitenland.

Het is niet altijd eenvoudig om vanuit het buitenland je zaken met de Nederlandse Rijksoverheid te regelen. Zo is informatie over de dienstverlening van de overheid vaak moeilijk vindbaar, of weten mensen na jaren in het buitenland niet altijd meer de weg te vinden naar de Nederlandse instanties.

Bron: Nederlandwereldwijd.nl

1 reactie op “Nederlandwereldwijd.nl en 24/7 contactcenter breiden dienstverlening uit voor expats”

  1. Wil zegt op

    Ik heb zojuist de side geraadpleegd naar aanleiding van de toespraak van premier Rutte .
    Ik kan zeggen een prima side waar bijna alles te vinden is wat van belang is aangaande reizen , visa ,
    enz. enz .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website