Yan Nawa tempel (Krittin_Saeteaw / Shutterstock.com)

De organisatoren van Zeezicht, een afdeling van NVT Bangkok, hebben een leuke excursie op het programma staan voor aanstaande dinsdag 9 februari.

In een Nieuwsbrief van de Nederlandse Vereniging Thailand lezen we:

Tijdens deze excursie nemen we een kijkje in de geschiedenis van de infrastructuur van Bangkok. En wel op een bijzondere manier: Koning Chulalongkorn (Rama V) bezocht drie keer Java en maakte daar kennis met de spoorwegen die onder Nederlandse leiding op Java waren aangelegd. Dat wilde hij ook wel en dus liet hij Javaanse spoorwegbouwers komen die zich vestigden rond hun moskee in Yan Nawa. Vlakbij is een Chinese begraafplaats, waar het volgens de overlevering zó spookte dat zelfs taxichauffeurs er niet heen durfden gaan. Schuin tegenover ligt de witte Hindu tempel.

We nemen een kijkje in dit multireligieuze buurtje en gaan daarna terug naar BTS Chong Nonsi. We nemen de lunch in een verborgen hoogtepunt op Chinees culinair gebied in Silom.

Belangstelling? Kom op 9 februari om 11 uur beneden bij uitgang 2 van BTS station Surasak. Aanmelden is niet nodig.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website