Remco van Wijgaarden (Foto: Rijksoverheid.nl)

De ministerraad heeft op voorstel van minister Blok van Buitenlandse Zaken ingestemd met 18 ambassadeursbenoemingen. Zij zijn pas definitief als de gastlanden hun goedkeuring eraan hebben verleend. De benoemingen gaan in vanaf volgend jaar zomer.

De nieuwe ambassadeur voor Thailand is Remco van Wijgaarden (54), die nu Consul Generaal in Shanghai is. Hij zal volgend jaar zomer de functie van Kees Rade, onze huidige ambassadeur, overnemen.

Hier wat informatie over Remco van Wijngaarden:

 • Naam: Van Wijngaarden, Remco Johannes
 • Geboren: 14 mei 1966 in Apeldoorn

Functies

 • 2018 – heden  Consul Generaal in Shanghai
 • 2013 – 2018  Hoofd Consulaire Aangelegenheden bij de Directie Consulaire Aangelegenheden en Visumbeleid, Den Haag
 • 2009 – 2013  Begroting coördinator bij de directie Financieel Economische Zaken, Den Haag
 • 2006 – 2009  Deputy Central Strategy and Policy Cluster / Bureau for Crisis Prevention and Recovery, UNDP New York
 • In 1993 bij het ministerie van Buitenlandse Zaken in dienst getreden en werkzaam geweest in Lagos, Pristina en Jakarta, op het departement bij de directie Afrika en Midden-Oosten en op het ministerie van Economische Zaken bij het Directoraat-Generaal Buitenlandse Economische Betrekkingen.

Opleiding 

 • 1992  Masters in Economic Sciences, Universiteit Maastricht
 • 1984  Lycée Français de Tananarive, Madagascar

In een interview met Remco met de Nederlandse vereniging in Shanghai, lezen we dat hij opgroeide in Madagaskar vanwege het werk van zijn vader voor de Wereldomroep.

Voordat Remco naar China vertrok heeft hij 8 jaar in Amsterdam gewoond en gewerkt voor het ministerie van buitenlandse zaken. Eerder werkte hij via het ministerie voor de VN in New York op het gebied van post-conflict economische wederopbouw, en als diplomaat in o.a. Zwitserland, Indonesië en Nigeria.

Remco is echte familieman, zijn jonge gezin staat centraal en daar geniet hij met volle teugen van. Samen met dochter Ella en zijn partner Carter wandelt hij in het weekend graag.


» Laat een reactie achter


Rating: 4.57/5. From 7 votes.
Please wait...

8 reacties op “Nieuwe NL ambassadeur voor Thailand: Remco van Wijngaarden”

 1. Gefeliciteerd met de benoeming! ik hoop dat de heer Van Wijngaarden ook een maandelijks blog gaat schrijven net zoals Kees Rade.

 2. sjaakie zegt op

  Da’s al snel weer, een nieuwe Ambassadeur.
  Hoop dat Mr. Remco wat langer blijft, zodat er een duurzaam contact kan ontstaan.
  Welkom Ambassadeur, we horen graag van uw activiteiten.

 3. Rob zegt op

  Kan iemand mij vertellen waarom er een ambassadeurswissel komt, zolang zit meneer Rade toch nog niet in Thailand, lijkt mij voor de continuïteit toch beter als iemand langer deze functie op dezelfde standplaats vervult.

  • Gringo zegt op

   Z.E. Kees Rade is medio 2018 zijn taak als Nederlandse ambassadeur in Thailand begonnen. Als hij medio volgend jaar wordt opgevolgd, heeft hij de functie 3 jaar bekleed, hetgeen (helaas) de gebruikelijke termijn is voor diplomaten.
   Ik ben het geheel eens met je, dat die 3 jaar langer zou moeten zijn, maar dan kom je aan de organisatie van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Daar valt nog veel te verbeteren!

 4. Ken.vuller zegt op

  Wij wensen meneer Wijngaarden veel succes bij deze nieuw uitdaging en hopen dat hij zich ook volledig inzet zoals meneer Rade bij het verzekeringsprobleem.
  Als het meevalt dan hoeft u niet in quarantaine volgend jaar, en anders even informeren bij uw voorganger.

  Gefeliciteerd met deze belangrijke functie in het mooie Thailand.

 5. chris zegt op

  De heer Wijngaarden en zijn mannelijke partner hebben drie kinderen geadopteerd, lees ik in de gaykrant. Toch een aardige steun voor de homosexuele protestbeweging in Thailand die van zich laat horen de laatste maanden.
  Zou het echt toeval zijn dat hij met zijn partner juist nu naar Bangkok wordt gestuurd?

  • Een leuk artikel over het gezin: https://www.gaykrant.nl/2019/06/08/omarm-je-verleden-wees-trots-op-je-heden/

   • Gringo zegt op

    Een prachtig en aandoenlijk verhaal over deze regenboogfamilie!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website