(Foto: Thailandblog)

De Nederlandse ambassade in Bangkok is voornemens medio oktober consulaire spreekuren op locatie te organiseren voor Nederlanders die een paspoort willen aanvragen of hun levensbewijs willen laten tekenen. Een en ander onder voorbehoud en afhankelijk van de Covid-19 situatie op dat moment.

De ambassade inventariseert momenteel of er behoefte is voor deze consulaire spreekuren voor de Nederlandse gemeenschap buiten Bangkok. Het kan dan gaan om een spreekuur in Chiang Mai, Hua Hin, Pattaya of Phuket. Het is niet mogelijk op locatie consulaire verklaringen aan te vragen.

Indien u gebruik wilt maken van het consulair spreekuur verzoeken wij u zich vóór 30 september 2021 aan te melden door een e-mail te sturen naar ban-ca@minbuza.nl, met vermelding van het doel van uw aanvraag en de gewenste locatie. Bij voldoende aanmeldingen zal de ambassade besluiten in welke steden het consulaire spreekuur zal gaan plaatsvinden.

Bron: https://www.facebook.com/netherlandsembassybangkok/


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 2 votes.
Please wait...

18 reacties op “Nederlandse ambassade Bangkok: consulaire spreekuren op locatie in oktober”

 1. Erik zegt op

  Zou de ambassade op de hoogte zijn van het bestaan van de Isaan?

  • Ger-Korat zegt op

   Ja dan een centraal gelegen lokatie zoals Khon Kaen. We weten dat velen in de Isaan wonen, naast 1/3 van de bevolking van Thailand Lijkt me dan zinvol om dan ook 1 of 2 plaatsen aan te doen of tenminste in hun inventarisatie mee te nemen.

  • willem zegt op

   Natuurlijk zou ik haast zeggen weet men dat er ook een heel groot gedeelte van Thailand heet Isaan. Maar helaas voor de ambassade medewerkers niet interessant want daar wonen niet de Nederlanders die gaan golfen, alle bijeenkomsten georganiseerd door de ambassade bezoeken of gefortuneerd zijn. Uit Hua Hin of Bangkok is het natuurlijk veel moeilijker naar de ambassade te reizen dan vanuit de noordelijke provincies. Ik heb het al vaker aangegeven maar toen werden die berichten niet geplaatst dus nu maar even afwachten want de rijken moeten toch beschermd worden.

   • Juist de Isaan is groot en daarom heeft het ook geen zin om daar bijeenkomsten te organiseren. Of ben jij bereid indien je in Sisaket woont om naar Udon Thani te reizen?

    • Ger-Korat zegt op

     Ik dacht juist dat het de bedoeling was van de ambassade om het land in te trekken zodat velen niet naar het verre Bangkok hoeven te reizen. Maakt nogal wat uit als je van Khon Kaen naar Bangkok moet gaan, 500 km, en dan vooral in groot-Bangkok reizen kost meer tijd. Khon Kaen en omliggende provincies wonen al 11 miljoen Thai en wellicht ook veel Nederlanders, Ubon en omliggende provincies 6 miljoen Thai. Neem deze 2 plaatsen en dan bereik je het grootste gedeelte van de Isaan, degene in de overige provincies hoeven dan ook niet naar Bangkok te reizen maar naar 1 van deze 2 steden en kan zo maar 400 km enkele reis schelen, bijvoorbeeld van Sakhon naar Khon Kaen is 200 km en naar Bangkok 650 km. Sisaket naar Ubon is 70 km. Met deze 2 plaatsen, Khon Kaen en Ubon Rachathani als te bezoeken plaatsen bereik je heel noordoost Thailand en verminder je de afstanden voor Nederlanders in deze regio aanzienlijk.

 2. Snuggere Twent zegt op

  Erik! dat was ook mijn eerste gedachte, in de Isaan wonen de meeste Nederlanders, in Chiang Mai, Hua Hin, Pattaya of Phuket verblijven de meeste Hollanders voor een kortere periode, die kunnen dan ook in het thuisland hun paspoort aanvragen, en daar komt nog bij, voor een levensbewijs kan men bij elke SSO terecht en die vind je verspreid over het hele Thailand hier, veruit de meeste geëmigreerde Nederlanders wonen volgens mij dus in de Isaan, conclusie de grote steden in de Isaan o.a. Nakhon Ratchasima, Udon Thani, Khon Kaen en Ubon Ratchathani lijkt mij een veel betere en slimmere keus !

  • John zegt op

   Wel snuggere twent ben wel benieuwd wat jou bronnen zijn. John.

   • Snuggere Twent zegt op

    Wel John die vertrouwde bron is Thailandblog die ik trouw dagelijks doorneem, trouwens John, waar zijn de hoofdletters van mijn voornaam? daar word op dit blog toch nadrukkelijk en meermaals op gewezen ?

    • John zegt op

     Wist niet dat Snuggere Twent je voornaam was beetje vreemde naam. Ik volg Thailand blog ook elke dag echter nog nooit gezien waar alle Nederlanders (Hollanders) wonen.Nogmaals verklaar je nader. 555

  • janbeute zegt op

   Je zult ze eens op een morgen op de koffie krijgen alle Nederlanders die in en om een straal van rond de 60 km permanent het gehele jaar in Chiangmai wonen.
   Ben bang dat het rond je huis wel eens behoorlijk druk zal worden.

   Jan Beute.

   • Jack Ralfen zegt op

    Dag Jan Beute,

    Ik ben een van die Hollanders in de buurt van Chiang Mai. Een beetje off topic;
    maar kunnen wij misschien van gedachten wisselen omtrent de aangifte
    inkomstenbelasting in Thailand. Voor mij wordt het de eerste poging en jij blijkt
    aardig ingevoerd in deze materie. Misschien kun je mij je email adres zenden?

    Jack Ralfen
    jj.ralfen@gmail.com

   • Snuggere Twent zegt op

    Gaarne Jan Beute, prima hoe meer zielen hoe beter, eventuele spenden zal ik dan beschikbaar stellen om de reiskosten van Nederlandse ambassade te vergoeden mooie actie toch, kunnen ze gelijk ook mijn/onze Nederlandse paspoorten voor 10 jaar verlengen, tenminste als ze bereid zijn naar de in hun gedachten onbekende Isaan af te reizen.

    PS. dit is natuurlijk afhankelijk van de Covid-19 situatie op dat moment.

 3. Hans Bos zegt op

  Snuggere, dat is een vreemde gedachte. In Hua Hin wonen zelfs naar verhouding veel gepensioneerden, ik denk rond 400. inclusief Cha am. De Nederlandse vereniging heeft al 235 mailadressen.

  • Snuggere Twent zegt op

   OK Hans, ik geloof je, mijn mailadres bij de Nederlandse vereniging hebben ze ook , maar ik woon in de Isaan, komen dan al die overgebleven 234 mailadressen alleen uit Hua Hin en Cha am, ik denk het toch niet dat lijkt mij dan stug .

 4. Hans van Mourik zegt op

  Normaal komt de Ambasade 1X per jaar in Changmai, door de corona even niet.
  Dan is er smiddags spreekuur voor mensen die hem nodig hebben.
  Savonds is er dan gewoon voor de gezelligheid met een drankje en hapje, en houd die een kleine toespraak omtren de eventuelen bijzonderheden.
  Vind het wel jammer dat er zo weinig mensen aanwezig zijn savonds.
  Ruw geschat 30 – 40 mensen, volgens mij wonen in Changmai toch meer Nederlanders.
  Hans van Mourik

 5. Hans van Mourik zegt op

  Ook heeft de Ambassadeur persoonlijk aan mij gevraagd, waarom er zo weinig mensen er zijn.
  Heb hem een eerlijk antwoord gegeven.
  Als ik het het gelezen heb, in het Thailandblog, verteld ik aan de mensen een stuk of 10. die ik geregeld zie, hier in Changmai.
  Ze zeiden dan tegen mij, wij lezen geen Thailandblog.
  Verteld dan tegen hun, ik wel, maar leest niet, alles en soms reageerd of plaatst er iets op.
  Tenslotte woont of verblijft ik hier.
  Het is voor mij net als een krant,of een ander media, leest ook niet alles, maar open het wel elke dag.
  Vandaar dat ik ook mijn eigen naam, overal opzet, en geen schuilnaam, zodat ze de persoon weten,die het gedaan heeft.
  Hans van Mourik

 6. Erik zegt op

  Waar plaatst de ambassade het voornemen regio’s te bezoeken?

  In Thailandblog? Prima plaats, maar er zijn meer social media waar NL-ers lezen. Er zijn forums en FB pagina’s in de NL taal waar de ambassade gratis dat voornemen kwijt kan. Eerlijk gezegd, ik heb vandaag een NL-talig Thailandforum gecontroleerd en er staat geen mededeling van de ambassade in.

  Dan begrijp ik het artikel van Hans van Mourik waarin hij stelt dat de ambassade heeft gevraagd waarom er zo weinig mensen komen. De ambassade mag dat zichzelf verwijten. Waarom niet alle media gebruiken?

  • RonnyLatYa zegt op

   Er staat alvast onder dit artikel
   Bron: https://www.facebook.com/netherlandsembassybangkok/


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website