Remco van Wijngaarden

Remco van Wijngaarden

We hebben de toekomstige ambassadeur Remco van Wijngaarden rechtstreeks een mail gestuurd met onze felicitaties voor zijn benoeming. Uiteraard hebben we hem nu al succes gewenst, maar ook de hoop uitgesproken, dat de samenwerking van de ambassade met Thailandblog wordt voortgezet.

We hebben even uitgelegd wat Thailandblog inhoudt, maar dat was eigenlijk niet nodig, want in zijn antwoord zegt hij, dat hij het blog kent, af en toe ook leest inclusief de artikels van de huidige ambassadeur. Het geeft een goed beeld van wat er speelt onder de Nederlanders in Thailand, schrijft hij. De toekomstige ambassadeur heeft al toegezegd, dat de samenwerking zeker wordt voortgezet inclusief het maandelijkse artikel.

In een eerste bijdrage voor Thailandblog schrijft hij over zichzelf:

“Mijn naam is Remco van Wijngaarden, op dit moment Consul-Generaal voor Nederland in Shanghai.

Op 18 december heeft de ministerraad in Den Haag ingestemd met mijn benoeming als ambassadeur in Thailand. De benoeming is overigens pas definitief als Thailand goedkeuring eraan verleent. Ik ben enorm blij met deze voorgenomen plaatsing en zie er naar uit na de zomer te verhuizen naar Bangkok. Thailand is een land waar we als familie de afgelopen jaren vaak op bezoek zijn geweest, en waar we heel graag komen. Dat ik er nu mag gaan werken voelt heel bijzonder.

Na aankomst kom ik graag snel in contact met de Nederlandse gemeenschap in Thailand en sta ik met plezier de verschillende (sociale) media wat uitgebreider te woord.

Ik wil de komende jaren doorgaan met het huidige beleid van de Nederlandse ambassade. Dat betekent nadruk leggen op de zorg voor de Nederlandse gemeenschap in Thailand en de bevordering van handel en investeringen tussen Thailand en Nederland.

Ik heb op het ministerie en nu in Shanghai gewerkt op consulaire en economische zaken en zie er naar uit dat nu in Thailand te mogen gaan doen.

Hartelijke groet,

Remco van Wijngaarden”

1 reactie op “Eerste bijdrage van toekomstig ambassadeur Remco van Wijngaarden”

  1. sjaakie zegt op

    Prima voornemens van de komende Ambassadeur.
    Wens de redactie, alle lezers en de komende Ambassadeur
    FIJNE KERSTDAGEN EN EEN GEZOND NIEUWJAAR.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website