Buitenlanders in Thailand die zich willen registeren voor een Covid vaccinatie kunnen dat alleen als ze ouder zijn dan 60 jaar of onder de genoemde risicogroepen vallen.

Het Department of Disease Control heeft speciaal voor de registratie van buitenlanders de website www.thailandintervac.com gelanceerd.

De volgende groep kan zich registreren:

Mensen van 60 jaar en ouder

Mensen met onderliggende ziekten:

 1. Ernstige chronische luchtwegaandoeningen (CRD’s)
 2. Coronaire hartziekte (CAD)
 3. Chronische nierziekte (CKD) (5e stadium),
 4. Beroerte
 5. Kankerpatiënten die chemotherapie krijgen
 6. Diabetes
 7. Obesitas (gewicht > 100 kg of BMI > 35 kg/m²)
Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...

25 reacties op “Buitenlanders in Thailand: Registratie voor Covid vaccinatie alleen voor 60+ en risicogroepen”

 1. KhunEli zegt op

  Zojuist even ingelogd en geregistreerd.
  Een fluitje van een cent. Nu wachten op de oproep per email.

 2. Johannes zegt op

  Ha fijn!

  Denk je dan.
  Dus heb ik geregistreerd. Is bevestigd en geaccepteerd.

  Ben uitgenodigd voor de eerste prik op 7 juni j.l.

  Maar werd op 7 juni bij mijn komst in het ziekenhuis weggestuurd.
  Geen farangs ! Alleen Thai people !

  Dank u wel Thailand.

 3. bona zegt op

  Voor zover ik begrepen heb moet men ouder zijn dan 60 jaar EN een der genoemde ziekten hebben. Of heb ik het verkeerd gelezen?

  • Jacques zegt op

   U heeft het verkeerd gelezen. Ik lees nergens “en” in de zin. Zoals de redactie al aangeeft is “of” toepasbaar hetgeen ook nog eens wordt versterkt door het deel dat gaat over de onderliggende ziektes.
   Hetzelfde geldt ook voor de Thai die nu in grote getalen naar de prik locaties gaan. alleen daar zijn jongere Thai ook welkom voor de sinovac injectie. De mor phrom aangemelden Thai krijgen astra zeneca.

 4. tooske zegt op

  geweldig geregeld,
  maar hoe moet je je aanmelden als je niet van plan bent om voor een prikkie naar Bangkok of de andere genoemde locaties te vliegen.
  Wordt de site ook open gesteld voor prikjes in een iocaal hospitaal?

 5. Matta zegt op

  Iedere alien moet zich om de 90 dagen melden.Ik veronderstel dat er een database van is.
  Iedere alien moet om het jaar een verblijfsverlenging aanvragen, met tal van documenten ‘ denk persoonlijk dat ze buiten Uw bloedgroep alles kennen. Ik veronderstel dat daar een database van is
  Er is aan de aliens de mogelijkheid geboden om een roze alien ID te geven. Ik veronderstel dat daar een database van is.
  Men ( echtgenote of eigenaar van de woonst waar de alien verblijft) moet zich binnen de 24 uur rapporteren
  ik veronderstel terug dat daar een database van is.En zo zijn er nog een paar.Kortom ( buiten een paar illegalen) zijn er voldoende databases waarbij adres naam telefoonnummer e-mail noem maar op van de alien gekend is.

  Ware het niet beter te zeggen ” kijk mensen ‘farangs’ Nadat onze eigen mensen eerst gevaccineerd zijn dan is het aan jullie en zullen we jullie oproepen voor een vaccinatie (als er tegen dan nog voorraad is)
  kort en bondig en heel simpel.Anutin zou er misschien nog een paar woorden bijvoegen.

  Het is mij (na jaren verblijf hier in Thailand) opgevallen van zodra er ook maar één iets is lopen sommigen rond gelijk ….juist kan niet rap genoeg gaan. denk niet dat ze voor U ook springen en lopen.Alles koelt zonder blazen.

 6. Eric Paques zegt op

  Ik woon in Chiang Mai en bij mijn weten kunnen alle buitenlanders zich hier nu probleemloos laten registreren. Wellicht of misschien heeft dit te maken met het feit dat Chiang Mai als één van die 6 of 7 toeristische zones wordt aanzien die vanaf 1 oktober hun deuren voor met vakantiekomende toeristen zullen openen (die niet in quarantaine hoeven, en met een vaccinatiepaspoort binnen mogen, en nog aan andere voorwaarden moeten voldoen), waarbij dan, om dit mogelijk te maken, de Thaise overheid de hele lokale Thai- en Farangbevolking tracht te overtuigen zich te laten vaccineren, zodat daardoor in die regio(‘s) groepsimmuniteit ontstaat.
  Hoe dan ook, alle buitenlanders die zich in de provincie Chiang Mai voor een vaccin registreren, worden geaccepteerd, geregistreerd met een 13-digit-vacinatieregistratienummer, waar ze een duidelijke bevestiging van krijgen, zeggende dat ze opgeroepen zullen worden voor het verkrijgen van een gratis vaccin. Dat vaccin kun je niet kiezen. Bij mijn weten schrijft een overgrote meerderheid zich daarvoor ondertussen in.
  Het is mijns inziens een goede beslissing om dit te doen, omdat die Indische variant zich 40% sneller verspreidt dan de Britse, en ondertussen ook in arme en overbevolkte gebieden van BKK rondwaadt. Hoe houdt je dat tegen? In Thailand is nog maar een zeer klein deel van de bevolking gevaccineerd, en is maar een zeer klein deel van de bevolking besmet geraakt. Dus is deze bevolking zeer kwetsbaar voor deze Indische variant, die ook nog eens het potentieel heeft om veel meer lichamelijke (en dus ook psychische) schade aan te richten dan de Britse variant.
  Vele buitenlanders denken dat ze binnenkort het voor hun gewenste vaccin zullen kunnen kopen, in hospitalen hier in Thailand, maar daar zou ik niet te snel op hopen! De Thaise regering wil, denk ik – zeer terecht – niet in een situatie terecht komen, waarbij er plots een stormloop ontstaat op die koopbare vaccins, en daardoor duidelijk wordt dat Thailand een twee-klassenmaatschappij is – sommigen met, en velen zonder…
  Mijn neus vertelt me dat Thailand die vaccins niet snel te koop zal aanbieden – misschien wel als 50% of meer van de bevolking eenmalig gevaccineerd zal zijn. Daar zal men hier dus dan nog lang op moeten wachten.
  Dan toch maar beter laten registreren? Aan u de keuze. De keuze is vrij in Thailand.
  Hou er ook rekening mee dat het echter ook moeilijk zal worden om in of buiten Thailand nog te reizen, als je niet gevaccineerd zal zijn. Hou daar ook rekening mee. Hier gaan ze dat met zekerheid ook heel strikt hanteren – met QR code dus. Vervalsingen? Vergeet het het maar.

  • Matta zegt op

   Ik ben het met U eens in het feit dat men hemel en aarde verzet om iedereen in te spuiten, echter dit is niet om ervoor te zorgen dat er groepsimmuniteit ontstaat ( is een voorwendsel ) echter meer om de economie terug op gang te trekken. De economische gevolgen zijn al een heel klein beetje zichtbaar de grootste klap moet nog komen.

   Ik ben het ook eens met U dat men niet te kiezen heeft wat men ingespoten krijgt of wil krijgen. De vaccinatie die men aanbied in Chiang Mai biedt slechts 51% bescherming tegen de Vietnamese variant ( van andere varianten heb ik de cijfers niet dus sorry daarvoor) ( het hangt ook allemaal af van uw afweersysteem en al dan niet onderliggende kwalen)

   Als men naar de snelheid van de mutaties van dit virus kijkt dan vrees ik ervoor dat het niet veel zal helpen met de vaccinaties die nu voorhanden zijn. ( tijd zal het uitmaken)

   Wat mij eveneens verbaast is het feit dan men kijkt naar zichzelf , ook waarschijnlijk naar de beelden op het scherm waar Thais op veilige afstand van elkaar zitten aan te schuiven om hun prik te krijgen wat echter met al degenen die regelmatig de grens overschrijden met Cambodja, Laos. Myanmar met andere woorden groepsimmuniteit zal niet voor direct zijn denk ik

   Er is al veel inkt gevloeid en er zal allicht nog veel geschreven worden over dit virus.Een feit is een virus kun je niet doden dus hoe je het draait of keert het zal wel altijd ergens de kop opsteken.Wat velen denken
   éénmaal gevaccineerd ben ik 100 man sterk en kan ik niet ziek worden is helemaal niet waar.
   De kans is uiteraard veel kleiner.

   • Eric PAQUES zegt op

    Wel, die groepsimmuniteit kun je natuurlijk moeilijk bereiken in Chiang Mai (want open langs alle kanten), maar dat is WEL het doel. Als het toerisme terug van start gaat, zal een ieder die in Chiang Mai woont en/of werkt moeten gevaccineerd zijn. En de toeristen die komen zullen het ook zijn. Tuurlijk zal het een komen en gaan zijn van Thai die voor business of familie binnenkomen en snel weer uit Chiang Mai zullen vertrekken. Toch zal men daar vrij streng over waken, denk ik. Mijns inziens bereik je daar toch LOKAAL een vrij goede groepsimmuniteit mee. Niet vergeten ook dat toeristen die in die eerste periode tussen oktober 2021 en – laten we zeggen maart 2022 naar Thailand voor toerisme komen, niet zullen mogen reizen waar ze maar willen! Het gebied zal afgebakend zijn. Dus moet ik je ter conclusie toch tegenspreken.

    En waarom zou de grootste klap nog moeten komen? Thailand doet het vrij goed, maakt geen waanzinnige schulden, en mensen zijn VEERBAAR hier. Ze moeten wel, maar ze zijn het ook. Toerisme is maar een deel van de Thaise economie (maximaal 30% als je de informele sector erbij rekent). Eens het toerisme weer op gang komt, trekt alles weer aan, zoals dat overal ter wereld het geval zal zijn. Ik ben het dus daarover ook niet met je eens.

    Er wordt met cijfers gegoocheld. Laten we de resultaten van een diepgaande studie in België afwachten betr. het Sinovac vaccin, dat lopende is. Daaruit zal blijken of, wat er bij hoog en bij laag daarover GEZEGD wordt klopt (zonder dat men het eigenlijk goed weet), of dat het toch goed meevalt. Die vaccins beschermen je hoofdzakelijk in die zin dat, als je het virus toch binnenkrijgt, je niet op intensieve in het ziekenhuis belandt, of eraan sterft. Je zal dus wel ziek worden, maar niet meer zwaar ziek. Maar goed, laat ons die studie afwachten. Ik verwacht de resultaten daarvan binnen de komende paar maanden.

    Ook de Thais mogen zich vanaf begin volgend jaar (misschien met enige vertraging – in vergelijking met het Westen) ook aan een derde vaccin verwachten (voor J&J dus een 2e vaccin), een boostervaccin, dat -net als met het jaarlijkse griepvaccin – bescherming biedt voor de varianten die zich tot dantoe hebben voorgedaan. Ik spreek me er niet over uit of dit in Thailand gratis zal zijn (wellicht wel voor deelgroepen). En dat zal wellicht elk jaar beschikbaar zijn, vooral voor mensen die met veel onderliggende kwalen kampen. Ik ben het dus NIET met je eens dat het niet veel zal helpen. Het ZAL veel helpen.

    Zo velen DOEN er op de sociale media zo negatief over. De wetenschap gaat er met ENORM rasse schreden op zoveel gebieden op vooruit. Mensen beseffen dat niet. Ik spreek me niet uit over BIG PHARMA. Er zal hard moeten gewerkt worden, en juist moeten GESTEMD worden, om daaraan wat teveranderen!

    Wellicht zullen al diegenen die naar Thailand de grens overkomen, niet meer binnenmogen als ze niet gevaccineerd zijn, of verplicht worden zich meteen te laten vaccineren, en in quarentaine te gaan. Geloof me, weinig landen die erin slagen de enorm lange berg- en jungleachtige grenzen zo goed onder controle te houden als Thailand nu, in verband met Covid! Het leger (en de Thaise bevolking) werkt hier HARD aan mee! MET strikte opvolging en tracing! Onderschat Thailand niet. In feite deed en doet Thailand het vele malen beter dan DE SOEP MET VELE BALLEKES die men er in het Westen van maakte! De bevolking van dit land werkt ook mee, en niet tegen, zoals bij ons toch wel vrij grote groepen doen en gedaan hebben en continue zullen blijven doen. Ik ben het dus ook niet eens met wat je daarover schrijft. Je bekijkt het allemaal doorheen een te negatieve bril.

    Je schrijft ook onzin over het feit dat je het virus niet in zijn geheel kan doden. Tuurlijk niet. Maar het virus zal sneller dan je denkt uitdraaien op een griepachtige toestand, die dus nog maar weinig slachtoffers zal maken. Veel hangt of van de gigantische inspanning die gemaakt zal MOETEN worden om de hele wereld te vaccineren, en die inspanning vol te houden. Het ZAL gebeuren, want er is GEEN KEUZE. Ofwel doe je het, en los je het op die manier op, ofwel doe je het niet, en blijft de hele wereld er zwaar onder blijven lijden, inclusief het Westen en al die New Economic Power-landen.
    Ik ben het dus ook daarover met je oneens. Ook niet met je laatste bewering. Vaccineer je 70 tot 80% van de bevolking, en volg je dat allemaal op met ook boostervaccins, zoals de 3e vaccinatie in Europa nu al voor eind dit jaar / begin volgend jaar wordt aangekondigd, dan krijg je groepsimmuniteit. Mensen zullen nog wel ziek worden, maar het zal, wat covid betreft, nooit meer erger worden dan een griep. Tuurlijk sterven zeer oude mensen met onderliggende kwalen, of pas geopereerde mensen met onderliggende kwalen, ook aan een klein griepje. Daar moeten we het niet over hebben.

 7. TAK zegt op

  In Phuket kunnen buitenlanders zonder workpermit
  niet gevaccineerd worden terwijl 1juli Phuket open
  zou moeten gaan voor touristen. Mensen wonen hier
  al vele jaren en worden met kluitje het riet in gestuurd.

  Phuket heeft een eigen website voor vaccines die niet werkt. Bij
  de vaccinatie centra word je doodleuk weggestuurd met de opmerking
  ONLY FOR THAI PEOPLE of ONLY WORKPERMIT.

  Het is ronduit beschamend en je moet je werkelijk afvragen of je hier
  wel op vakantie zou willen komen. Thailand toont weereens zijn ware gezicht.

 8. fred zegt op

  Vraag is dan alleen wat er wat je mag verwachten als je bent gevaccineerd met het Sinovac vaccin ? Ga je daarmee vrij kunnen reizen ? Dat vaccin is tot op heden niet goedgekeurd in Europa noch de VS.
  Ik ben er van overtuigd dat die vaccins tegen betaling in privé ziekenhuizen er sneller zullen zijn dan we vermoeden. Of dat een stormloop zal worden geloof ik niet want je kan je nu al registreren in veel privé ziekenhuizen . De ziekenhuizen zullen éénmaal ze de vaccins ter beschikking hebben stelselmatig beginnen oproepen en afspraken maken. Dat zal dus geen grotere stormloop worden dan vandaag het geval is in de vaccinatiecentra.
  En of Thailand zo bezorgt is over dat beeld van have en have nots betwijfel ik ten zeerste….Uiteindelijk is alles altijd en overal te koop.

 9. Jochen Schmitz zegt op

  In Udon Thani kun je nergens je aanmelden voor de corona vaccinatie.
  Weet iemand waar je wel terecht kunt?
  \Bedankt
  J.

  • rene zegt op

   In Udon Thani het militair hospitaal,wel in bezit zijn van roze id kaart.

 10. Wim van Beveren zegt op

  Mijn vrouw heeft mij aangemeld en ik sta op de lijst voor 6 Augustus, wordt ook nog opgehaald en weer thuis gebracht.

 11. paul zegt op

  Hallo,
  ik heb zojuist Bangkok hospital Pattaya gebeld .
  Ze weten dat ze op de lijst van Thailandintervac.com staan, maar ze hebben geen covid-19 vaccins.
  Ook kan men niet registreren bij hun.
  Op de vraag wanneer dat wel kan en wanneer de vaccins toekomen antwoorden ze …misschien binnen 1 of 2 maanden.

 12. Koen Olie zegt op

  Registreren ging makkelijk, echter het eindresultaat: Vaccine Booking Information 01 Jan 1970!
  51 jaar te laat… Nou ja, maar wachten op hun email 😉

 13. Siets zegt op

  Website werkt niet
  Niet in Explorer, niet in Chrome en ook niet in Firefox
  O.a. het vakje van de Nationaliteit is niet te openen
  En meer vakjes zijn niet te openen

  • Jacques zegt op

   Ik had het zelfde probleem Ook op mijn laptop maar ook via de GSM was het niet mogelijk bepaalde vakken te vullen die wel nodig zijn voor registratie, zoals nationaliteit, de provincie, deelprovincie en plaats. Bij organisatie moet je ook wat invullen, maar wat moet ik daar mee dus maar “none” ingevuld.

   Ik las op internet dat deze site was geopend van 1-6 juni voor de volgende personen:

   ThailandIntervac.com “The vaccination appointment through this website is for embassy staff, consulates, international organizations and their families only. If you are identified that you are not the aforementioned staff, the vaccination appointment will be canceled.

   04/06/2021 • Dr. Sophon also mentioned that foreigners who want to get vaccinated must also register through http://www.ThailandIntervac.com. Moreover, he assured that people who have booked through the Mor Prom app would receive an AstraZeneca shot. Dr. Sophon also said that Bangkok would get more vaccines than other provinces because it has a higher population

   Ja, ja zo rotzooien we maar wat aan als tweederangs burgers.

 14. rene zegt op

  Heb geprobeerd om mij te registreren maar de website werkt maar half,TIThlnd

  • rene zegt op

   Ik heb nog eens een poging gedaan om mij te registreren,maar niettegenstaande ik de vorige keer maar de helft van de door hen gevraagde gegevens heb kunnen invullen zeggen ze dat ik reeds geregistreerd ben en het met een ander e-mail moet proberen ??

   • Jacques zegt op

    Om het nog een keer te proberen moet niet, na opening van het programma, de bovenste van de twee balken worden aangeklikt. Dan vraagt het systeem om een ander email account. Dus niet opnieuw inloggen, maar de tweede balk met aanpassingen gebruiken. Dan kom je wel bij je al eerder ingevoerde gegevens. Niet dat dit helpt, want dat heb ik al vier keer gedaan en er verandert niets De vier velden blijven niets doen.

 15. Paul.Jomtien zegt op

  Klopt. Heb het ook net geprobeerd met hetzelfde resultaat. Wat wel lukt is je naam via inquiry@bph.co.th
  in het Bangkok Hospital Pattaya op de wachtlijst laten zetten. Heb dit begin mei al laten doen en kreeg hierna een keurige bevestiging. Ik wordt gewaarschuwd als er vaccins beschikbaar zijn. Mogelijk eind juni. Ik neem aan dat deze vaccinaties zelf betaald moeten worden maar dan heb je wel het Moderna of Pfizer vaccin die ook werkzaam lijken te zijn tegen de verschillende Corona mutaties.

 16. fred zegt op

  Het werkt niet. Sommige vakjes kan je niet invullen. Eigenaardig want toen ik er aan begon vond ik het een simpele bedoening die vlotjes verliep. Provincie en district daar liep het fout. Kan je niet invullen terwijl je de melding krijgt deze velden verplicht zijn. Onvoorstelbaar.
  Heb maar op registreren gedrukt maar het zou me verwonderen ze de gegevens hebben opgeslagen. Ik krijg meer en meer de indruk dat men ons vreemdelingen naar de vaccins tegen betaling zal leiden.

 17. Eric paques zegt op

  Sinovac werd nog maar pas goedgekeurd door het WHO. In de regel worden alle vaccins die door eht WHO goedgekeurd worden ook door de EU goedgekeurd. In België wordt dit Sinovac nu diepgaand ook getest. WE zullen dus binnen afzienbare tijd een antwoord op die vraag krijgen. Wellicht wordt dit goedgekeurd.

  We zullen zien hoe lang het zal duren vooraleer mensen een vaccin naar keuze zullen kunnen kopen. Ik vermoed dat dat langer op zich zal laten wachten dan velen denken. Thailand kan zich niet veroorloven om met twee maten en twee gewichten te werken. Dat kan heel fout gaan, als plots de Indische variant zich senl over Thailand zou gaan verspreiden. Dus neen, ik denk niet dat deze vaccins snel zullen gekocht kunnen worden.

  We zullen zien wat het wordt.

  • fred zegt op

   Ik denk dat dat nog wel eens sneller zal kunnen gaan dan we vermoeden. Veel Thai staan niet te springen om te worden gevaccineerd en al zeker niet wanneer ze er voor zouden moeten betalen. Vergeet ook niet dat buiten de hoogopgeleide mensen in Bangkok de meeste Thai weinig weet hebben welke verschillende vaccins er zoal op de markt zijn. Wij zijn daar nu eenmaal veel meer mee bezig dan de doorsnee Thai op het platteland.
   Dat er mensen zijn die zullen willen betalen voor een vaccin heeft niks te maken met twee maten en gewichten zolang de mensen die er niet willen of kunnen voor betalen ook hun vaccin krijgen toegediend.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website