Gisteren is het ‘Bangkok River Festival 2021’ begonnen met veel activiteiten op acht oevers langs de Chao Phraya-rivier, die als cultureel erfgoed worden beschouwd. De zevende editie, die wordt gehouden m et als thema Wan Phen Yen Chai ter gelegenheid van Loy Krathong.

Bezoekers worden uitgenodigd om volgens de Boeddhistische traditie een goede daad te verrichten en respect te betuigen aan Boeddhabeelden in vijf historische tempels, Wat Pho, Wat Arun, Wat Prayurawongsawat, Wat Kalayanamitr en Wat Rakhang. Daar kunne ook krathongs te water worden gelaten en kan men genieten van culturele optredens, deelnemen aan workshops en markten bezoeken.

Ook Asiatique the Riverfront, Sooksiam@Iconsiam en Tha Maharaj gaan Loy Krathong uitgebreid vieren. Het publiek kan er krathongs te water laten, er zijn optredens en workshops krathong maken.

Een hoogtepunt is een boottocht van Tha Maharaj naar de Rama VIII-brug op vrijdag, waardoor bezoekers de kans krijgen om krathongs midden in de Chao Phraya-rivier te laten drijven en ’s nachts getuige te zijn van het adembenemende uitzicht op Phra Sumen Fort en het nabijgelegen Santichai Prakan Park. Vertrek 18 uur, kosten 30 baht per persoon.

Er zijn gratis pendelboten beschikbaar tussen alle acht plaatsen, maar uitsluitend op vrijdag vanaf 16 uur. Overdag zijn er op alle drie de dagen vier sessies ‘River Talks’ door experts en twee ambachtelijke workshops door beroemde kunstenaars.

Bangkok River Festival 2021 dagelijks van 17-22 uur tot vrijdag. voor meer informatie, bezoek: riverfestivalthailand.com of facebook.com/riverfestivalthailand.


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 3 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website