Thaise Panang curry (Kaeng panang) pittige curry met een wat zoetige en romige smaak. Er zijn diverse varianten met rundvlees, kip, varkensvlees, eend of vegetarisch met tofu. Kip met Panang Curry wordt het vaakst gegeten.

Panang curry, of varianten daarop, kom je ook tegen in de keukens van India, Birma en Maleisië. Het is gemakkelijk te maken gerecht, meestal zonder groenten en smaakt voortreffelijk. Het woord panang stamt uit het oude Khmer, een taal die nu nog in Cambodja wordt gesproken en in delen van Thailand bij de Cambodjaanse grens zoals in de provincie Sisaket (Isaan).

Voor de bereiding van de curry wordt alleen kokosroom gebruikt en geen kokosmelk zoals gebruikelijk. Hoewel de meeste varianten van de panangcurry met vlees worden bereid, kan je natuurlijk ook vis of garnalen gebruiken.

Bereiding van kaeng panang

Voor de bereiding van panang kan je het beste currypasta kopen in de toko. De pasta zelf maken kan natuurlijk ook maar dat is aanzienlijk meer werk. Kokosroom kan je ook kopen in de supermarkt of toko. De kokosroom wordt aan de kook gebracht totdat het schift en de kokosolie vrijkomt. Hierin wordt de currypasta gebakken. Vervolgens stoof je de kip of vlees na keuze in het de curry. Als laatste wordt het gerecht op smaak gebracht met palmsuiker voor de zoet pittige smaak.

Het geheel garneren met dunne reepjes limoenblad en eventueel wat ringetjes chilipeper plus wat blaadjes Thaise basilicum en de curry klaar. Serveren met geurige Jasmijnrijst.

Ingrediënten Panang curry (voor 4 personen):

  • 400 g gesneden kipfilet, varkenshaas of rundvlees.
  • 3 el wokolie
  • 2 el Panaeng Curry Pasta
  • 1/2 kop kokosmelk
  • 1 kop Coconut Cream
  • 6-8 bladeren van Kaffir Lime
  • 1/2 kop aubergine
  • 1 eetlepel palmsuiker
  •  chili (voor garnering)
  • 1,5 el vissensaus
  • Sweet Basil (optioneel voor garnering)

Gemalen pinda’s in het gerecht is ook heerlijk.

Video bereiding

Rating: 4.00/5. From 2 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website