Hollandse maaltijden

Door Dick Koger
Geplaatst in Eten en drinken
Tags: ,
5 april 2018

Het moest ervan komen. Ik woon op Chayapruek 131/29 en op nummer 131/47 kwam de podoloog te zitten, die ik eerder bezocht vanwege doorgezakte voeten. Hij zat toen iets verder op Chayapruek in een park. Ruud van der Lubben maakte indertijd op mij een betrouwbare indruk, al was het maar, omdat hij niet meer beloofde dan hij kon waarmaken. De aangepaste steunzolen heb ik niet meer nodig, omdat ademnood mij het lopen onmogelijk maakt. Elk nadeel heeft zijn voordeel.

Maar goed, naast zijn podologisch bedrijf is Ruud nu een leverancier van Hollandse maaltijden geworden. Enige tijd wilde ik er niet heen, omdat ik geen concurrent van Joma de hemel in wilde prijzen. Gelukkig bekeek ik de website wat beter en tot mijn vreugde zag ik dat hier ook alle producten van Joma worden verkocht. Nu staat niets meer in de weg. Ik wandel naar nummer 131/47 en daar tref ik Ruud van der Lubben. Hij vertelt uitvoerig over zijn nieuwe bedrijf. Producten, die nog op zijn website staan, maar waarbij gebleken is dat er geen belangstelling voor was of waarover terechte klachten kwamen, zijn uit zijn assortiment verdwenen. Americain filet wordt slechts na bestelling gemaakt in verband met de houdbaarheid. Zijn leverworst komt van Peter van Double Dutch. Het hele assortiment van Joma is voorradig. En ga zo maar door.

Ik besluit als proef een aantal producten mee naar huis te nemen. Gehaktballen, hachee van Joma, haring en frikandellen. Alles is diepgevroren dus ik moet een dag wachten voordat ik een oordeel kan vellen.

De eerste bal gehakt die ik eet, is prima. Ruud vertelde mij al dat hij zelf zeer tevreden was over de kwaliteit en dat hij die niet zou wijzigen. Terecht. Ook de haring is prima. Alleen moest ik nu zelf de uitjes klein krijgen en ik ben lui in dit soort dingen. Vroeger had ik een handig apparaatje. Wie weet waar ik dit hier kan kopen?

De volgende dag de frikandellen gegeten. Ik besef dat ik geen vergelijkingsmateriaal heb, want ik kan me niet herinneren eerder frikandellen gegeten te hebben. In ieder geval vinden de dertienjarige zoon des huizes en ik ze buitengewoon smakelijk. Ook de hachee vinden hij en ik een delicatesse. Hij eet het gewoon als saus voor een bordje rijst.

Kortom, mijn eerste indruk van dit nieuwe bedrijf is onverdeeld positief. En dan heb ik nog niet de stamppotten geproefd. Of de soepen (de erwtensoep zelfs in een extra gevulde variant). Of de salades. Of het suddervlees. Zelfs vegetarische maaltijden.

Alles kan telefonisch besteld of afgehaald worden. Een aanrader. Hieronder de noodzakelijke gegevens. Bekijk in ieder geval de website.

Afhaaladres: Hollandse maaltijden

131/47 Soi Chaiyapruek – Jomtien (halverwege het strand en de Second Road)

Mobiel: 06-1539-3017

www.hollandse-maaltijden.com/

No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “Hollandse maaltijden”

 1. Geert zegt op

  Dick, dat handige apparaatje is gewoon te koop bij aliexpress en lazada.

 2. Bert Vos zegt op

  Moet dat niet Johma zijn met een h? Of is er ook een Joma. Als expat heb je inderdaad wel eens trek in een ‘Hollandse’ hap. Smakelijk eten.

  • Sconny zegt op

   Nee moet zonder H zijn, met h is van de reclames met salades die in Nederland vaak op tv voorbijkomt. Denk de eigenaar bewust marketing technisch voor een vergelijkbare maar wel afwijkende naam heeft gekozen, zodat deze makkelijk te onthouden is. Overigens tijdens mijn vakantie had hij ook een snacktentje tijdens/bij het voetbaltoernooi en hij deed er volgens mij goede zaken, waarbij niet alleen de Neder-/medelanders van zijn producten hebben genoten. Een aanrader dus.

  • Arjan zegt op

   Beste Bert,
   Joma bestaat inderdaad ook.
   zie website
   http://www.jomasnacks.com/

 3. Arno zegt op

  Voortreffelijke maaltijden. Ik kan het iedereen aanbevelen.

 4. A. J. Ackema zegt op

  Wij zijn een ferfente en verwende fan van Hollandse maaltijden. De verzorging is uitstekend, en heten is voortreffelijk! Echt een aanrader. Wij koken ook wel zelf, en we eten ook regelmatig Thais, gemaakt door onze huisvriend. Een maal in de maand bestellen wij via pc en een pasr dagen later staat alles klasr.
  Absoluut een aanrader, wij vinden het eten in elk geval heel lekker!

 5. Ernst@ zegt op

  Johma is een Nederlands bedrijf waar de Thaise Joma ongetwijfeld van afgeleid is.

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Johma

 6. Michael Perz zegt op

  Ik ben al vanaf dat Rudolf met Hollandse Maaltijden begon klant bij hem. Alle echt Hollandse maaltijden heb ik al geproefd en ben zeer tevreden hierover. Zowel de smaak, hygiëne en presentatie zijn formidabel. Rudolf is zeer klantvriendelijk. Als hij een leverancier vind die een product dat hij verkoopt goedkoper kan maken dan kiest hij er ook voor. Maar als de klandizie vind dat dit product minder goed is of smaakt talmt hij ook niet om weer terug te gaan naar de eerdere leverancier. Ook de door mij eerder gemiste Hollandse snacks, nu verkocht door Rudolf laten mij ons kikkerlandje met de alsmaar meer opgedrongen regels makkelijker vergeten. Ik blijf hier nog lang klant als het aan mij ligt. Zeer aanbevolen.

 7. nicole zegt op

  Ik maak het liefst mijn Europese maaltijden zelf. Ik vind dat je in Thailand, de meeste basisproducten goed kan vinden. Andere dingen kunnen opgestuurd worden of meegenomen. Maar ik kan begrijpen, dat alleenstaanden of mannen waarvan de partner geen Europese kost kan koken, kiezen om de maaltijden kant en klaar te kopen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website