Geheimen van de Thaise keuken: Pad Kana Moo Krob (Chinese broccoli met knapperige varkensbuikspek)
Natuurlijk kennen wij allemaal wel Tom Yum Goong, Phat Kaphrao, Pad Thai en Som Tam, maar de Thaise keuken kent meer gerechten die jouw smaakpapillen in opperste staat van verrukking zullen brengen. Veel van deze heerlijkheden zijn in de regio’s te vinden. Vandaag opnieuw een topper: Pad Kana Moo Krob oftewel Chinese broccoli met knapperige varkensbuikspek, in het Thais: ผัก คะน้า หมู กรอบ พิเศษ.
Dit gerecht bestaat uit Chinese broccoli (lijkt op Boerenkool) die op hoog vuur wordt geroerbakt met knoflook, chili en knapperige buikspek, die vervolgens wordt geserveerd met een jus van ketjap en oestersaus, een voortreffelijke combinatie van zoet en zout. Eet dit smakelijke gerecht met een bord gestoomde jasmijnrijst.
Het gerecht is niet pikant, dus iedereen kan er van genieten. De Chinese broccoli, knapperige buikspekplakken, zoete rode pepers en knoflook worden samen met de oestersaus en donkere ketjap langzaam geroerbakt tot een heerlijk dikke en plakkerige donkerbruine saus. In de onderstaande video zie hoe Pad Kana Moo Krob bereid wordt.
Wederom genieten van deze smaaksensatie!