Natuurlijk kennen wij allemaal wel Tom Yum Goong, Phat Kaphrao, Pad Thai en Som Tam, maar de Thaise keuken kent meer gerechten die jouw smaakpapillen in opperste staat van verrukking zullen brengen. Veel van deze heerlijkheden zijn in de regio’s te vinden. Vandaag opnieuw een topper: Pad Kana Moo Krob oftewel Chinese broccoli met knapperige varkensbuikspek, in het Thais: ผัก คะน้า หมู กรอบ พิเศษ.

Dit gerecht bestaat uit Chinese broccoli (lijkt op Boerenkool) die op hoog vuur wordt geroerbakt met knoflook, chili en knapperige buikspek, die vervolgens wordt geserveerd met een jus van ketjap en oestersaus, een voortreffelijke combinatie van zoet en zout. Eet dit smakelijke gerecht met een bord gestoomde jasmijnrijst.

Het gerecht is niet pikant, dus iedereen kan er van genieten. De Chinese broccoli, knapperige buikspekplakken, zoete rode pepers en knoflook worden samen met de oestersaus en donkere ketjap langzaam geroerbakt tot een heerlijk dikke en plakkerige donkerbruine saus. In de onderstaande video zie hoe Pad Kana Moo Krob bereid wordt.

Wederom genieten van deze smaaksensatie!


» Laat een reactie achter


Rating: 4.67/5. From 3 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website