De Thaise keuken kent een variëteit aan exotische gerechten die jouw smaakpapillen in opperste staat van verrukking zullen brengen. Sommige van deze heerlijkheden zijn in de regio’s te vinden. Vandaag een gerecht uit Centraal Thailand: Kaeng Phed Ped Yang. Het is een currygerecht waar Thaise en Chinese invloeden samenkomen, namelijk rode curry en geroosterde eend.

Kaeng Phet Pet Yang (Roast Duck Curry) is een Thais gerecht van koninklijke oorsprong dat erg populair is onder toeristen. Je kan het ook schrijven als Gaeng Phed Ped Yang (แกงเผ็ด เป็ด ย่าง). Het gerecht bevat naast eend en rode curry, tomaten en ananas.

Rode curry met geroosterde eend is bekend gerecht bij Thaise restaurants, vooral in het westen. Het is niet een typische Thais gerecht wat Thai thuis zullen maken, maar het is een goede keuze voor een speciale gelegenheid, zoals een etentje.

De ingrediënten voor eend rode curry met ananas en tomaten (Kaeng phet pet yang) bestaan uit:

  • kokosmelk
  • vissaus
  • kokosnootolie
  • ananas
  • Cherry-tomaten
  • rode currypasta
  • Thaise basilicum
  • gegrilde eend
  • kokosroom

Je kan het eenvoudig zelf thuis maken even Googlen voor de instructie.

3 reacties op “Verrassingen uit de Thaise keuken: Kaeng Phed Ped Yang (Eend in rode curry met ananas en tomaten)”

  1. Danzig zegt op

    Misschien goed om de uitspraak ook te vermelden:
    Gkāēng phèd bpèd yââng

  2. jan zegt op

    Hier in Noord Thailand is er een taboe bij sommigen op het eten van eend.
    Als je eend eet gaat dat ten koste van je relatie, je liefdesleven, vermogen om verliefd te raken enz.
    Als je eend eet wordt je eenzaam.
    Niet doen dus.

    • Nik zegt op

      Dit is mijn lievelingsgerecht. Ik ben gelukkig getrouwd en beslist niet eenzaam…


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website