Phuket is geweldig en ik zal u vertellen waarom. Phuket heeft namelijk veel te bieden voor strandliefhebbers maar ook voor toeristen die niet in stranden geïnteresseerd zijn.

Terwijl ik met een bootje onderweg ben met vrienden naar James Bond Island en Koh Panyee (het drijvende dorp van de Sea Gypsy’s) denk ik bij mijzelf, ik woon hier niet slecht. En als Phuket-kenner heb ik een paar goede tips voor toeristen.

Ya Nui

Bovenaan de lijst van stranden die je moet zien staat Ya Nui. Een van de rustigste stranden in het zuidwesten van Phuket. Ya Nui biedt jou absolute wereldklasse op het gebied van snorkelen, kajakken en ander strandvermaak. Dat alles voor relatief lage prijzen.

Cape Panwa

Nog een tip: de oostelijke oevers van Cape Panwa. Dit gebied heeft een aantal leuke attracties die op iedere To-do toeristenlijstje moet komen te staan. Bezoek het Phuket Aquarium, met inbegrip van het natuurpad langs het strand dat het aquarium verbindt met de Phuket Marine Biological Center. Daar kan je kleine zeeschildpadden zien. Stop even bij Ao Yon en geniet daar van een drankje op het strand onder de schaduwrijke bomen. Bezoek daarna Khao Kad op weg naar huis je hebt daar een schitterend uitzicht op de stad Phuket.

Zeeschelpen

Vanaf Promthep Cape zie je een eiland waarvan ik de naam niet weet, maar dat noem ik maar ‘Buddha Island’. Op deze rustige plek bevindt zich een klooster met vriendelijke en nieuwsgierige monniken. Maar ook het grootste aantal zeeschelpen die ik ooit heb gezien. Als je niet weet waar je precies moet zijn, vraag het aan een van de monniken. Hij zal het je wijzen, zo heb ik het ook gevonden.

Wil je geen strand? Bezoek dan Khao Phra Taew National Park waar je kunt wandelen naar de Bang Pae waterval en zie je gibbons in het wild. Het is één van de laatste regenwouden van Phuket. Het centrale deel van het park is prachtig en verlaten.

Rang en de Toh Sae Heuvels in Phuket Town zijn prima geschikt voor een leuke picknick. Op beide plaatsen tref je een schitterende ongerepte natuur, prachtig uitzicht en apen in het wild.

Nu begrijpt u vast wel waarom Phuket geweldig is!

Bron: Phuket Gazette

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website