Een prachtig uitzicht op het eiland Koh Tao

Koh Tao betekent letterlijk schildpadeiland. Het eiland heeft dan ook de vorm van een schildpad. Koh Tao is vrij klein, slechts 21 vierkante kilometer, de locals houden zich voornamelijk bezig met toerisme en visserij.

Het eiland ligt in de buurt van Koh Samui en Koh Phangan, het is mogelijk om een dagtrip te maken vanaf genoemde eilanden.

Koh Tao is hard op weg de favoriete bestemming van degenen die naar Thailand komen voor sportieve doeleinden. Het eiland is erg in trek bij duikers, bergbeklimmers en wandelaars. Dankzij het ondiepe water rondom het eiland kan je er uitstekend snorkelen en genieten van duizenden vissen en eeuwnoud koraal. Ieder jaar halen rond de 7000 toeristen hier een duikbrevet. Daarmee is Koh Tao een van de meest populaire bestemmingen ter wereld om te leren duiken. Sportvissers bezoeken het eiland in toenemende mate, in de hoop om een marlijn, snapper of barracuda te vangen.

Sairee Beach is erg in trek bij strandliefhebbers. Het is tevens magische plek om adembenemende zonsondergangen te zien. Andere mooie stranden zijn Freedom Beach, Thiang Og Bay (Shark Bay), Sai Daeng Beach en Tanote Bay.

De schaduwzijde hiervan is dat het steeds drukker wordt op Koh Tao, er komen steeds meer resorts, bars en discotheken. Gelukkig is het nog steeds mogelijk om rustige minder ontwikkelde gebieden op het eiland te vinden.

Er zijn veerdiensten vanuit Koh Phangan, Koh Samui en het vaste land (Chumphon) naar Koh Tao.

Video: Koh Tao

Bekijk de video hieronder:

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website