Koh Lipe is een idyllisch eiland in de Andamanse Zee. Het is het meest zuidelijke eiland van Thailand en ligt op ongeveer 60 kilometer verwijderd van de kust van de provincie Satun.

Het eiland maakt deel uit van de Adang-Rawi-archipel. Deze archipel vormt samen met de Tarutao-archipel het Nationaal Park Koh Tarutao. Ondanks dat Koh Lipe deel uit maakt van een nationaal park mogen de inwoners delen van het eiland verder ontwikkelen.

Van de Adang-Rawi-archipel is enkel het eiland Koh Lipe bewoond. Het is een populaire toeristische bestemming dankzij de prachtige stranden, goede snorkel- en duikplaatsen, mooie zonsopgangen en zonsondergangen en het prettige milde klimaat. Er zijn meer dan twintig resorts op Koh Lipe. De verwachting is dat dit aantal verder zal groeien.

Pattaya Beach is het belangrijkste strand op Koh Lipe. Het is een grote beschutte baai met zacht poederachtige zand, kristal helder blauw water. Je kunt er prima snorkelen vanaf het strand. Sunrise Beach (Hat Chao Ley) en Sunset Beach (Hat Pramong) zijn de andere stranden van belang. Op deze drie stranden zijn ook de accommodaties te vinden, van strandhutjes tot hotelkamers met airco.

Video: Koh Lipe

Bekijk hieronder een video van Koh Lipe24

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website