Koh Mak, een tropisch paradijsje binnen handbereik

Door Redactie
Geplaatst in Eilanden, Kok Mak
Tags: ,
21 februari 2020

Als je op zoek bent naar een relaxte en rustige plek om een ​​weekendje weg of wat langer door te brengen is Koh Mak in het oosten van de Golf van Thailand, een bestemming die aan jouw eisen voldoet. Koh Mak, is een klein eilandje in de provincie Trat en is nog steeds een tropisch paradijsje. 

Het eiland werd enigszins bekend na 1974 toen er de eerste bungalows werden gebouwd in het oosten van het eiland, snel daarna kwam er een normale infrastructuur. In 1987 werden op Koh Mak de eerste resorts gebouwd.

Koh Mak ligt op ongeveer 40 kilometer van het vasteland en omdat het eiland in particulier bezit is, zijn de meeste activiteiten op het water gereguleerd zodat je er weinig geluidsoverlast zult ervaren. Omdat het vrij geïsoleerd ligt op ongeveer 23 kilometer van het grotere eiland Koh Chang, is het perfect om er te loungen. Je vindt er kristal helder water om te zwemmen en je kan er genieten van prachtige zonsondergangen. Als je een beetje meer avontuur wilt, huur dan een scooter en rij naar een van de rubberboom plantages. Bekijk dit bijzondere proces en misschien mag je wel even meehelpen.

Het openbaar vervoer naar Koh Mak is beperkt (gelukkig maar) zo vertrekken er boten vanaf de Ao Nid Pier. De overtocht duurt drie uur. Deze dienst vaart alleen op donderdag en zaterdag en keert terug naar het vasteland op maandag en vrijdag.

Er reizen ook locals naar het vasteland om daar inkopen te doen, soms kan je meevaren. Leuk toch?


» Laat een reactie achter


Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website