Het eiland Koh Mak in het oosten van Thailand is opgenomen in de ‘Top 100 Green Destination 2022 Stories’ van de Green Destination Foundation. Het eiland Koh Mak ligt De Stichting Green Destinations is gevestigd in Nederland en zet zich in voor duurzaam toerisme.

Het verhaal van Koh Mak is getiteld: “Koh Mak, de reis om de eerste koolstofarme bestemming in Thailand te worden.” Het verhaal beschrijft hoe Koh Mak zich inzette om CO2-arm toerisme te implementeren.

Volgens het verhaal heeft de Designated Areas for Sustainable Tourism Administration (DASTA) de CO2-arme inspanningen geïnitieerd. DASTA ontwikkelde een “Low Carbon Family” met inbegrip van de overheidssector, de publieke sector en de lokale bevolking. Deze groepen werken samen om de CO2-uitstoot op vier gebieden te verminderen:

  1. efficiënt energieverbruik en gebruik van alternatieve energie;
  2. efficiënt gebruik van water;
  3. afvalbeheer;
  4. en behoud van de manier van leven van de gemeenschap.

In 2015 lanceerde DASTA drie campagnes. De eerste campagne “Eat it Fresh” was gericht op restaurantexploitanten, hotels en resorts op Koh Mak om lokaal zeevruchten te kopen en groenten en fruit te verbouwen die vrij zijn van pesticiden.

De tweede campagne was “Help Koh Mak met het tellen tot 10.000 bomen.” Deze campagne was gericht op het uitbreiden van de groene gebieden van Koh Mak en het aanmoedigen van toeristen om ‘groen’ gedrag te vertonen. Dergelijk gedrag omvatte het eten van lokaal voedsel en niet stromend water tijdens het tandenpoetsen.

De derde campagne was ‘Een goede gastheer’. De campagne moedigde inwoners van Koh Mak aan om hun gemeenschappen te verbeteren door actief hun ecologische voetafdruk te verkleinen.

Koh Mak is een van de drie meest populaire van de 50 eilanden bij Trat. Als je op zoek bent naar een duurzame vakantie, is Koh Mak misschien de plek om naartoe te gaan.

1 reactie op “Koh Mak opgenomen in lijst met ‘Top 100 Green Destination Stories’”

  1. Rick zegt op

    Koh Mak is een heerlijk eilandje met prachtige eilanden eromheen geen maffia type’s en oplichters daar een echte aanrader dus.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website