Koh Hong is een pareltje van ongekende schoonheid. Dit eiland is onbewoond en alleen met een boot te bezoeken. Deze video geeft je een prima beeld van wat je kan verwachten en dat is… ‘Amazing’!

Deze prachtige eilandengroep, ook wel bekend als de Hong-eilanden, bestaat uit vier eilanden: Koh Hong, Koh Lao Bi Le, Koh Lao Lading en Koh Pak Bia. Koh Hong is het grootste en meest bekende van de vier. Het is beroemd om zijn adembenemende schoonheid en de “Hong” of kamer die het eiland zijn naam geeft. Dit is een verborgen lagune, die alleen te bereiken is via een smalle doorgang tussen de rotsen. Deze lagune is een idyllisch plekje, omgeven door hoge kalkstenen kliffen en gevuld met kristalhelder turquoise water. Het is een perfecte plek voor kajakken en snorkelen.

Het strand van Koh Hong is net zo prachtig als de lagune. Het zachte witte zand, het warme heldere water en de kleurrijke koraalriffen trekken veel toeristen. Hoewel het eiland geen permanente bewoners heeft, is er een park ranger station en zijn er basisfaciliteiten voor bezoekers.

De biodiversiteit van Koh Hong is een andere grote aantrekkingskracht. Het eiland is de thuisbasis van een breed scala aan zeedieren, waaronder kleurrijke vissen, zeesterren en verschillende soorten koraal. Bovendien is het omgeven door rijke mangrovebossen, die een belangrijke broedplaats zijn voor veel zeedieren. Koh Hong biedt een authentieke eilandervaring weg van de drukte van de meer toeristische gebieden in Thailand. Het is een onvergetelijke bestemming die zowel de rust en sereniteit van een afgelegen paradijs biedt, als de avontuurlijke mogelijkheden van snorkelen, kajakken en het verkennen van de ongerepte natuur. Het is echt een plaats van ongeëvenaarde natuurlijke schoonheid en rust.

Met een speedboot of longtailboat ben je er zo. Je staat dan in een tropisch sprookje waar je gibbons en hagedissen kan spotten. Het eiland heeft prachtige lagune (Hong), die je kan bereiken met een kano of kayak. Langs de kalkstenen rotsen kan je lagune betreden. Ga zeker ook snorkelen want de onderwaterwereld is minstens zo indrukwekkend.

Op het eiland is er kraampje waar je eten en drinken kan kopen en er is een toilet.

Er zijn diverse excursies naar Koh Hong die je in Krabi kan boeken. Neem je fototoestel mee want je kan er prachtige plaatjes maken.

Video: Koh Hong – Krabi

Bekijk hier de video:

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website