De trage mondiale economie en de overstromingen zijn de belangrijkste oorzaken van de beperkte groei van de Thaise landbouwproductie.

Eerder werd 4 procent verwacht, nu 3 procent. Rubber en de andere voornaamste producten hebben last van de verminderde vraag en lagere prijzen, aldus het Agricultural Economics Office.

‘Alhoewel de export gezond blijft, vooral in de voedselsector, zal de crisis in de VS en Europa de vraag naar Thaise producten, die in concurrentie zijn met producten uit andere landen, beïnvloeden’, zegt Apichart Jongskul, secretaris-generaal van het AEO.

Rijst heeft het meeste last van de overstromingen, die 2,4 miljoen rai aan boerenland in de centrale en nedernoordelijke provincies hebben vernield. De provincies die onder water staan, zijn belangrijke rijstschuren. Storm en regens hebben ook 1,56 miljoen rai aan gronden met levende have en 18.890 rai in gebruik bij de visserij vernield.

‘Watbetreft rijst is het zeker dat Thailand dit jaar genoeg voorraad heeft om zoals gepland 10 miljoen ton te verschepen, maar het is twijfelachtig of dat volume volgend jaar ook wordt gehaald.’

www.dickvanderlugt.nl


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website