Het bedrijfsleven op de vijf door overstromingen getroffen industrieterreinen in de provincie Ayutthaya, investeert volgend jaar 30 procent minder.

Volgens Phakorn Wangsirabat, president van de afdeling Ayutthaya van de Federation of Thai Industries, omdat veel fabrikanten nog geen vertrouwen hebben in de maatregelen die de regering tegen overstromingen gaat nemen.

‘In the next two months, if the government does not release any tangible flood prevention plan, investors’ confidence in their business prospects in the province could worsen. They could delay their investments and lay off more of their workers.’ Volgens Phakom hebben sommige fabrikanten op Rojana Industrial Park hun productie verplaatst naar Polen en buurlanden in Zuidoost Azië.

Vikrom Kromadit, voorzitter van een belangrijke projectontwikkelaar van industriële terreinen, zegt dat de overstromingen veel buitenlandse investeerders hebben afgeschrikt. Sommige zijn van plan te verhuizen naar veiliger streken en sommige, met name fabrikanten van elektronica, hebben plannen om te verhuizen naar Vietnam en Cambodja. Het oosten van Thailand zou kunnen profiteren van de verhuisplannen, want dat deel van het land is niet overstroomd.

Volgens woordvoerder Chavanond Intarakomalyasut van de Democratische partij is de regering ervan op de hoogte dat sommige Japanse bedrijven hun investeringen in Thailand zullen bevriezen. Hij verwijt de regering Thaise werknemers nog niet te hebben geïnformeerd of maatregelen in voorbereiding te hebben voor de werknemers die ontslagen worden. Dit toont aan, zegt hij, dat de regering in gebreke blijft bij het oplossen van investerings- en werkgelegenheidsproblemen.

www.dickvanderlugt.nl


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website