Melder: Dirk

Jaarverlenging retirement Visum Non Immigrant O in immigratie Hua Hin. Ik ben Belg en werk via affidavit op basis van pensioeninkomsten en maandelijkse stortingen van 65k Baht via Wise.

Meegenomen:

 • De gebruikelijke kopieën uit het paspoort.
 • Affidavit Belgische ambassade.
 • Bewijzen maandelijkse overschrijving 65k Baht via Wise.

Verloop:

 • Ik had een afspraak gemaakt om 11:15 uur en was terug buiten om 11:35 uur.
 • Bewijzen van de maandelijkse stortingen hadden ze niet nodig.
 • Wat ze wel vroegen en (voor mij althans) niet geweten dat je het moest hebben: Een bewijs van de inkomsten in België. Ik heb gevraagd waarom omdat ik dat nog nooit had moeten aantonen. Antwoord: “U hebt een retirement visum en u moet bewijzen dat u pensioeninkomsten hebt in uw land. Dit bewijs moet afkomstig zijn van een overheidsinstelling van uw land”.

Gelukkig had ik mijn fiscale fiche van de pensioendienst mee (die ik gebruikt had voor de legalisatie van de handtekening op de Belgische ambassade te verkrijgen).

Ik meld dit enkel ter jullie aller info. Commentaren zijn niet nodig.
Misschien staan de petten morgen weer anders. Dit is immers Thailand.

Met de beste informatieve groeten!

 


Beste Dirk,

Bedankt voor de info.

Gelieve volgende keer het immigratiekantoor te vermelden. Ik vermoed dat het Hua Hin was.

Een affidavit is bij de meeste immigratie kantoren voldoende. Maandelijkse overschrijvingen zijn ‘meestal’ niet vereist daar het het ene OF het andere is.

Een bewijs van de inkomsten, in dit geval pensioen, wordt bij sommige kantoren wel gevraagd, maar dat is geen enkel probleem daar het dezelfde bewijzen zijn welke je voor het affidavit moest verstrekken.

Dus goede raad: neem het steeds mee, je hebt het toch.

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”.

4 reacties op “TB infobrief 012/23: Non O verlengen en bewijs pensioeninkomsten”

 1. Herman zegt op

  Dat is de normale gang van zaken, maandelijkse overschrijving van Wise heeft voor hun geen waarde daar dit geen garantie is van inkomsten. ik doe het gewoon via de post .Eerst de affidavit laten afstempelen op de ambassade. Wanneer die terug in mijn bezit is met de gewettigde affidavit en uitreksel van de pensioendienst samen met een copij van mijn 3 laatste stortingen door de pensioendienst naar immigratie en dan verloopt alles vlekkeloos.

 2. Jos zegt op

  Ik begrijp een en ander toch niet goed hoor.

  Tot over 3 jaar terug deed ik ook altijd mijn verlenging aan de hand van dat affidavit.

  Op een gegeven moment werd dit echter geweigerd werd en moest ik geld op de bank hebben volgens de officier van immigratie in Nonthaburi. Gezien ik dat niet had zien aankomen en er daardoor geen fondsen lang genoeg op die Thaise bankrekening stonden, kreeg ik dat jaar mijn verlenging niet. Daardoor verviel mijn visum en mocht ik het land uit om een nieuw visum non-o visum te bekomen.

  Ik heb toen ook dadelijk het gevraagde bedrag vast gezet op mijn Thaise rekening en daarmee 2 maanden later dan een verlenging gekregen. Tot op vandaag gebruik ik dus geen affidavit meer.

  Is dat dan nu opnieuw aanvaard, of deed Nonthaburi Immigration hun naam van graag moeilijk en onbeschoft te doen alle eer aan?

  • RonnyLatYa zegt op

   Of ze onbeschoft zijn weet ik niet, maar verder doen ze eigenlijk gewoon wat officieel voorgeschreven is. Een “Income Certification certified by the embassy or consular” moet je officieel hebben.

   En tot nu is het Affidavit van de Belgische ambassade nog steeds enkel een legalisatie van de handtekening en is de inhoud niet “certified”.
   Dat staat er nu ook in het Engels op. Voordien stond dit enkel in de 3 nationale landstalen.
   “This legalization only concerns the signature of Mr. … or Ms. … and in no way prejudges the accuracy of the information mentioned therein”
   Het voldoet dus officieel niet aan de eisen van immigratie.

   Dat er immigratiekantoren zijn die dit wel aanvaarden op basis van wat de ambassade hun mededeelde (dwz je moet nu ook bewijsstukken meesturen anders krijg je geen legalisatie van je handtekening) kunnen diegene die deze immigratiekantoren gebruiken enkel hun voordeel mee doen.

   Misschien moet je eens opnieuw info inwinnen in je immigratiekantoor en aanvaarden ze het opnieuw. Zou kunnen.
   Ik zou toch dan nog even je geld op de bank houden voor het geval ze het toch niet aanvaarden. Indien wel kan je opnieuw je Affidavit gebruiken in de toekomst en is je geld terug beschikbaar wanneer je zelf wil.

   zie ook de Newsletter van de ambassade toen

   01/03/2021 Legalisatie op verklaringen (inkomen)
   https://thailand.diplomatie.belgium.be/nl/newsroom/officiele-mededelingen

   https://www.flexmail.eu/m-8c7ebd0f76489d5ef004cffdb52efd26a6adeb839daab866

 3. Dirk zegt op

  Ik gaf aan hoe het in Hua Hin gegaan is.
  Uiteraard is het niet in elk immigratie kantoor hetzelfde.
  Hoe dat kan mag Joost weten maar het is niet anders.
  Waarom bereid je je niet voor en informeer eens voor je om je verlenging gaat ?
  Ik heb nog nooit een immigration officer onbeleefd geweten. Ze zijn steeds vriendelijk…
  Wel heb ik er één boos zien worden omdat er een onbeschofte expat voor hem zat.
  Misschien…..


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website