Melder: Lonnie

Bij deze wil ik nog even terugkomen op mijn vraag van 9 oktober, hoe het zou werken als je naar Thailand gaat met een oud en een nieuw paspoort, met in het oude paspoort nog een geldige verblijfsvergunning. Ik zou nog even laten horen hoe dat verlopen is. Bij deze dan.

Uiteindelijk heb ik het als volgt gedaan: Ik ben op 21 november naar Thailand gegaan op mijn nieuwe paspoort en een visa exemption. Mijn gedachte was, aangezien ik nog een lopende Thaise covid verzekering had tot 26 december, ik mijzelf bijna 600 euro kon besparen voor een nieuwe verzekering voor mijn verblijf van in totaal 7 maanden. Gelukkig had ik goed gegokt. Thailand Pass gekregen, wel na 1 week, maar ik was op tijd, dus geen probleem. 1 nacht in een hotel de uitslag van de PCR test was er de volgende ochtend om half 8,en om half 12 zat ik in het vliegtuig naar Khon Kaen. Bijkomstigheid was, dat de taxi die me naar het vliegveld bracht, onderweg allerlei onderdelen verloor, dus die kon niet verder, maar de chauffeur had binnen 3 minuten een andere taxi voor me geregeld. Perfect!

Eenmaal aangekomen in Khon Kaen, gelijk de volgende dag naar immigratie gegaan, voor mijn adresmelding, en in de hoop mijn verblijfsvergunning te kunnen over te laten zetten in mijn nieuwe paspoort. Geen Probleem. Met nu in mijn nieuwe paspoort 2 pagina’s vol met stempels ben ik legaal tot 4 mei, conform mijn verblijfsvergunning. Ik had al eerder de ervaring dat de mensen van immigratie in Khon Kaen best prettig en soepel zijn, als ja alles een beetje in orde hebt. Dit ging ook zonder lang wachten en zonder kosten.

Al met al dus prima verlopen. Het enige minpuntje was dat het omboeken van mijn terugvlucht van 21 december naar 23 juni 2022 374 euro duurder was qua vluchtprijs, geen omboekingskosten. Volgens Emirates, voor mij oncontroleerbaar. Dus het voordeel van de niet afgesloten verzekering is met meer dan de helft verminderd. Tja, je moet toch wat…..

Het gaat er mij om in dit verhaal, dat alles wat Thailand betreft, en speciaal de Thaise immigratie prettig en soepel verlopen is.


Reactie RonnyLatYa

Mooi om horen dat het goed verlopen is.

Het is dikwijls allemaal een kwestie van goede wil vanuit immigratie en dan kan er veel. Ook hoe de aanvrager zich opstelt bij immigratie zal natuurlijk mee het vorige bepalen. 😉

Alvast bedankt voor je feedback

Om de lezers te herinneren aan je vorige vraag hierbij de link

Thailand Visa vraag Nr 235/21: CoE met oud en nieuw paspoort | Thailandblog


Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”.


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 3 votes.
Please wait...

1 reactie op “TB Immigration Infobrief Nr 084/21: Terugkeren met oud en nieuw paspoort”

  1. Freek Vermolen zegt op

    ik heb mijn ticket van KLM omgeboekt voor slechts € 73,00 was erg transparant. Je moet dan wel direct bij klm geboekt hebben.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website