Thailand Visa vraag Nr 235/21: CoE met oud en nieuw paspoort

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: , ,
11 oktober 2021

Vraagsteller: Lonnie

Ik heb al eerder de vraag gesteld hoe ik moet handelen bij het aanvragen van een CoE. Het gaat over het aanvragen van een CoE met een oud en een nieuw paspoort. Mijn oude paspoort, tot op de laatste bladzijde vol gestempeld, met een geldige verblijfsvergunning en re-entry permit tot 4 mei 2022, die ik jaarlijks heb verlengd sinds mijn Non-imm O visum van 2018, op basis van retirement. En mijn nieuwe paspoort, waarin op de 1e bladzijde staat, dat “dit paspoort is afgegeven ter vervanging van paspoortnummer, en dan het nummer. In 3 talen, waaronder Engels.

Ik heb twee keer contact gehad met de ambassade, die zeggen dat ik geen 2 paspoorten kan uploaden. Op mijn vraag van toen, 16 juli 2021, heb ik een aantal bruikbare antwoorden gekregen, zoals er een pdf-mapje van maken. Dit lijkt mij op zich wel mogelijk.
Maar Sander, met zijn CoE beschrijving bracht mij op een nieuw idee, waarvan ik zou willen weten of mijn gedachtegang juist is?

Kan ik op een visum exemption op mijn nieuwe paspoort Thailand binnen komen, en dan als ik thuis ben in Khon Kaen, mijn verblijfsvergunning en re-entry permit over laten zetten naar mijn nieuwe paspoort? (de re-entry permit is misschien niet zo belangrijk, hoewel niet gebruikt, hoop ik niet nog een keer heen en weer te hoeven voor 4 mei 2022).

Dus een retour ticket kopen van 30 dagen, naar Thailand gaan op mijn nieuwe paspoort, in Thailand zo snel mogelijk naar het immigratie bureau, verblijfsvergunning over laten zetten, en daarna mijn vliegticket wijzigen, want ik wil tot begin juni blijven.

Zoals ik het begrepen heb, hoef ik dan ook niet aan de 40.000/400.000 verzekering te voldoen, en het afsluiten van de covid verzekering kan dan ook voor 1 maand, hoewel ik dat dan niet eens hoef te doen, want ik heb nog een geldige tot 1 januari, en ik hoop in november te reizen.

Als deze manier mogelijk en betrouwbaar is, zou het voor mij bijna 600 euro goedkoper zijn om in Thailand te komen dit jaar. Dat zou natuurlijk heel prettig zijn. Wat denk jij, kan dit op deze manier, of maak ik een denkfout, of zitten er nog andere addertjes onder het gras? Of raad jij me toch iets anders aan?

Als er anderen zijn, die hier al ervaring mee hebben, hoop ik dat die ook mogen reageren. Veel dank voor jouw antwoord en ook voor de antwoorden van eventuele anderen.


Reactie RonnyLatYa

Als de ambassade zegt dat het niet kan met twee paspoorten … tja. Misschien dat het inderdaad met zo een PDf mapje wel lukt.

En anders inderdaad op Visa Exemption vertrekken is een mogelijkheid.

Je kan dan met je twee paspoorten bij binnenkomst als eens proberen bij immigratie. Je kan hoogstens een neen krijgen, maar het kan best zijn dat ze dat daar wel aanvaarden denk ik.

Als dat niet lukt inderdaad nog eens een poging wagen bij je lokaal immigratiekantoor en als die ook neen zeggen dan moet je daar maar een nieuwe aanvraag indienen.

Eigenlijk wat je dan ook al in gedachte had.

https://bangkok.immigration.go.th/wp-content/uploads/2020/10/8-1.pdf

Succes en laat maar eens horen wat het resultaat was.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –


» Laat een reactie achter


Rating: 4.25/5. From 4 votes.
Please wait...

1 reactie op “Thailand Visa vraag Nr 235/21: CoE met oud en nieuw paspoort”

  1. Frits zegt op

    Op je COE staat niet op basis van welk visa het is afgegeven. Alleen je vluchtnummers en waar je in qurantaine of sandbox gaat.

    Mij lijkt dat als je de COE op basis van visa exemption aan vraagt en je oude paspoort met een geldige verblijfsperiode mee neemt je gewoon opnieuw deze verblijfsperiode krijgt. De betreffende immigratieambtenaar weet niet dat de ambassade uit is gegaan van visa free entry bij het afgeven van de COE.

    Je kan bij het aanvragen van de COE een PDF uploaden. Deze kan uit meerdere pagina’s bestaan.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website