Melder: François Nang Lae

Een opmerkelijk berichtje in de Bangkok Post heeft nog nauwelijks aandacht gekregen, maar kan grote gevolgen hebben voor de houders van een Non Immigrant O-A visum. De verplichte ziektekostenverzekering van 400.000 inpatient/40.000 outpatient wordt namelijk vervangen door een verplichte ziektekostenverzekering van 3 miljoen Baht die, als ik het goed begrijp, dan weer niet per se bij een Thaise verzekeraar hoeft te worden afgesloten.

De regel is met terugwerkende kracht ingegaan, maar tot en met september 2022 zou men nog moeten kunnen verlengen met de bestaande 400.000/40.000 verzekering. Dat laatste staat niet in het artikel, maar wist men bij AA Hua Hin te melden. Toen ik echter gisteren een afspraak voor de jaarverlenging ging maken bij Immigration in Lampang, kreeg ik te horen dat we meteen al aan de nieuwe voorwaarden moeten voldoen. Net als bij de eerdere invoering van de verzekeringsplicht, die volgens de regels alleen voor nieuwe visumaanvragen zou moeten gelden, vullen de immigratiekantoren dus weer naar hartenlust zelf de voorwaarden in. Gelukkig is dat met onze bestaande verzekering geen probleem, maar dat kan het voor anderen wél worden.

Bizar is dat in de aankondiging in de Bangkok Post gedaan wordt alsof deze nieuwe regel in het belang is van de visumhouders omdat het meer zekerheid biedt over de gezondheidszorg die ze kunnen verwachten. Dus we moeten er eigenlijk blij mee zijn.

https://www.bangkokpost.com/thailand/general/2201423/health-cover-perks-for-foreigners


Reactie RonnyLatYa

Zoals ik in juni en ook enkele dagen eerder al zei heeft het geen zin over iets te schrijven waar je de juiste inhoud niet van kent. Van zodra ik de officiële immigratie nota ergens verschijnt zal ik dat zeker doen.

Thailand Visa vraag Nr 259/21: Non-immigrant O-A – Hogere verzekeringseisen? | Thailandblog

van 22/10/21

TB Immigration Infobrief Nr 061/21: Ervaring m.b.t. zorgverzekering in relatie tot verlenging visum O-A

(28/10/21)


Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”.


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 5 votes.
Please wait...

2 reacties op “TB Immigration Infobrief Nr 063/21 Non-Immigrant O-A – Ziektekostenverzekering”

 1. Cornelis zegt op

  De inhoud van de regeling staat intussen toch op de website van verschillende Thaise Ambassades, Ronny?

  • RonnyLatYa zegt op

   Waar staat die nota dan?
   Ik zie enkel iets staan dat lokaal geproduceerd werd door de ambassade en wat enkel op het aanvragen van het visum slaat. De rest is ook niet van belang voor de ambassade.
   Maar wat met verlengingen? Gaat dat ook daar effect op hebben en van wanneer dan?
   Wat zijn de voorwaarde om een bankbedrag te gebruiken ipv een verzekering voor diegene die geweigerd worden door hun verzekering? Mag men in het jaar aan dat bedrag komen en onder welke voorwaarden.
   Als je 3 miljoen op de bank hebt staan ter vervanging van die verzekering, mag je die dan ook gebruiken als bewijs voor je jaarverlenging of moet bovenop die 3 miljoen je ook nog eens 800 000 extra bewijzen, etc…
   En misschien staan er nog meer info in die misschien van belang kan zijn maar niet voor een ambassade.
   Kan je enkel weten als je de officiele nota hebt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website