Melder: Piet

Vandaag ben ik naar de immigratiedienst in Khon Kaen gegaan voor drie zaken: mijn jaarlijkse verlenging met een ondersteuningsbrief van de ambassade, een multi visum en mijn 90-dagen melding. Het was niet druk; ik was om 10.00 uur binnen en om 10.30 uur weer buiten. Ik werd vriendelijk geholpen, eerst door leerlingen die mijn documenten controleerden en mijn pasfoto’s opplakten, en daarna kreeg ik een nummer.

De dame aan de balie liet me nog enkele documenten ondertekenen over de gevolgen van eventuele regelovertredingen.

De procedure verliep vlot. Er werd mij slechts één vraag gesteld over het ontbreken van een ambassadestempel op de ondersteuningsbrief. Ik legde uit dat dit nooit gebeurt zolang het origineel wordt getoond. Ze voelde over het blauwe logo van de brief en was tevreden met mijn uitleg.

Voor de uitstekende service geef ik de immigratie in Khon Kaen een tien.


Reactie RonnyLatYa

Bedankt voor je inzending. Zie het graag dat men de moeite neemt om zijn ervaringen met de lezer te delen. Mooi dat je tevreden bent van Khon Kaen, maar als je in orde bent vallen de meeste immigratiekantoren tegenwoordig wel mee.

Mag ik echter de lezer die in de toekomst zijn ervaringen instuurt, wel vragen om wat meer in detail te gaan over de te leveren documenten. Persoonlijk denk ik dat het net dat is waar de lezer het liefst info over leest. Maar laat het je natuurlijk niet tegenhouden om ook te melden hoe het proces verloopt in je immigratiekantoor of hoe je over de dienstverlenging daar denkt.

*****

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”.

6 reacties op “TB Immigration Infobrief Nr 054/23: Immigration Khon Kaen – Jaarverlenging, re-entry en 90 dagen melding”

 1. Piet zegt op

  Een goed advies ,op war meer over de documenten te zeggen
  Vandaar de aanvulling op mijn schrijven ( een o visum )
  1e De verklaring van de ambassade dat mijn maandelijks inkomen op mijn Nederlandse bank voldoende is , moet min. 65.000 baht zijn
  2e formulier TM 8 Re-Entry ( ik gebruik het reeds ingevulde formulier van vorig jaar en hoef dan enkel de datum en mijn leeftijd aan te passen ( dit zolang alles het zelfde blijft )
  3e formulier TM 7 gaat over verzoek tot langer verblijf ( is een jaar geldig ) zolang je een TM 8 formulier hebt als Thailand verlaat en weer terug komt.
  4e copy huisboekje en copy indentiteit kaart van mijn vrouw
  5e copy paspoort met ook copy laatste stempels
  6e twee kleuren pasfoto’s mogen niet ouder zijn dan een half jaar , maar ik had er een paar jaar gelden 6 laten maken en die gebruik nog steeds
  Volgens mij wat dit het wel even afrekenen 1900 baht voor Tm 7 en 3800 baht voor Tm 8
  Het steeds weer je verblijf adres vermelden , als weer terugkomt bv vanuit buitenland
  Wel zo makkelijk.
  Hopelijk weer iemand geholpen ( zodat je visa buro links kan laten leggen )
  Gr Piet

  • joskeshake zegt op

   Daar aan zie je dat het overal verschillend is, ik kon in Pattaya terug gaan ,ik had ook alles bij ( dacht ik) maar ze moesten copy’s en verklaring hebben van bank , zelfs indien je niet gebruikt maakt van regel 800.000 BHT.

  • RonnyLatYa zegt op

   Bedankt voor de aanvulling.
   Toch ook wat verduidelijken.

   1. 65000 Baht is de minimum eis als je enkel een inkomen gebruikt.
   Voor de combinatiemethode kan dat minder zijn en voor een Thai Marriage is dat minimum 40 000 Baht

   2. Zo veel werk is dat invullen nu ook weer niet 😉

   3. TM7 is niet een jaar geldig. Het is enkel geldig voor die verlengingsaanvraag.
   Je vraagt in uw geval een verlenging van een jaar, maar iemand die 30 dagen verlenging vraagt gebruikt net hetzelfde document.
   TM8 – Is de aanvraag voor een re-entry. Is ook enkel geldig voor die re-entry aanvraag.
   De duur van een re-entry die je ermee bekomt loopt altijd tot de einddatum van de verblijfsperiode die je op dat moment hebt.
   Een Multiple re-entry kan je dan gebruiken tot eind van die verblijfsperiode en een SIngle tot eind van die verblijfsperiode of tot het moment dat je die gebruikt.
   Bij het einde van een verblijfsperiode zal ook de re-entry vervallen, ook als je die niet zou gebruikt hebben
   Om het land te verlaten heb je op zich geen re-entry nodig. Wel moet je het aanvragen voor je het land verlaat en die moet je dus hebben om Thailand terug binnen te komen (re-entry).

   6. Zolang je niet echt verandert van uitzicht is die pasfoto wel goed.

   De TM30 melding moet tegenwoordig niet meer opnieuw gedaan worden als je met een re-entry terug het land inkomt en naar hetzelfde adres teruggaat.
   Let wel op. Wanneer iemand met een nieuw visum het land binnenkomt kan het zijn dat het lokaal immigratiekantoor eist dat je de melding opnieuw maakt.
   Dat moet ieder maar eens lokaal zelf bekijken want kan overal anders zijn

 2. Piet zegt op

  Ps bij de laatste zin. (wel zo makkelijk ) moet nog vermeld worden hoef niet meer bij dit kantoor

  • RonnyLatYa zegt op

   Je moet dan die TM30 niet opnieuw melden, normaal wel een bewijs tonen dat je ooit op dat adres gemeld werd.
   Net zoals het bewijs van je laatste 90 dagen melding voor dat adres.

   Die 2 extra documenten dat je moet tekenen voor kennis namen zijn:
   – de sancties die er staan op een “overstay”
   – dat wanneer de omstandigheden waaronder de verlenging veranderen je daar immigratie moet over inlichten.

   • RonnyLatYa zegt op

    Moet zijn:
    – dat wanneer de omstandigheden waaronder de verlenging werd toegestaan veranderen, je daar immigratie moet over inlichten.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website