TB Immigration Infobrief Nr 047: Belgisch Affidavit

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Immigratie infobrief
Tags: ,
24 augustus 2021

Melder: Ed

Alle immigratiekantoren aanvaarden de gewijzigde affidavit document van de Belgische ambassade. Voor zover wij weten neemt elk immigratiekantoor het gewijzigde affidavit van de Belgische ambassade aan. Moest dat niet het geval zijn, dien dan ogenblikkelijk een klacht in bij de ambassade. We zullen je bijstaan.

Dus Ronny voor zover ik weet is jou informatie NIET juist. Nogmaals tot zover alle migratie kantoren aanvaarden de gewijzigde affidavit document van de Belgische ambassade.


Reactie RonnyLatYa

Ik hoop het voor de gebruikers van het Affidavit. Maar eigenlijk is het nog precies hetzelfde document als het vorige. Die tekst die ze erbij gezet hebben zegt eigenlijk net hetzelfde als wat al op de legalisatiesticker stond “Legalisatie van de handtekening” en “De legalisatie waarborgt de authenticiteit van de inhoud van het document niet.” Alleen stond dat er enkel in onze drie officiële landstalen Nederlands, Frans en Duits op. Nu hebben ze er ook een Engelse tekst bijgezet heb ik begrepen. Die dan eigenlijk gewoon hetzelfde zegt, namelijk dat ze niet garanderen of bevestigen dat wat verklaard wordt ook juist is. Maar daarmee voldoet het eigenlijk nog steeds niet aan de voorschriften van immigratie, die eist dat het sinds 1 januari 2019 (als ik me goed herinner) gecontroleerd wordt en de juistheid van het bedrag ook wordt bevestigd.

Voor zover ik kan lezen heeft de ambassade enkel maar laten weten aan immigratie dat ze die tekst zullen vermelden, maar op zich verandert dat eigenlijk niets.

Heeft immigratie dan aan de ambassade bevestigd dat het Belgische Income Affidavit door alle immigratiekantoren moet aanvaard worden? Ik heb daar geen zicht op maar dat antwoord is van belang en waar immigratiekantoren zullen naar kijken. Indien zo zou die referentie van die Thaise autoriteiten steeds aan elke Affidavit moeten aangehecht worden. Dat maakt het duidelijk voor iedereen, vooral voor immigratiekantoren die het dan toch zouden weigeren.

Ik ken enkel deze tekst:

“Vanaf 01.07.21 zal legalisatie plaatsvinden – op vertoon van de nodige bewijsstukken. De legalisaties uitgevoerd door de Ambassade zullen echter systematisch het volgende vermelden : “This legalization only concerns the signature of Mr. … or Ms. … and in no way prejudges the accuracy of the information mentioned therein”.Deze wijziging wordt ook officieel meegedeeld aan de bevoegde Thaise autoriteiten. Op verzoek en indien nodig kan een kopie van deze mededeling u gratis worden verstrekt voor verduidelijking bij de plaatselijke immigratiediensten.

Heb je soms een kopie van die mededeling “…Op verzoek en indien nodig kan een kopie van deze mededeling u gratis worden verstrekt voor verduidelijking bij de plaatselijke immigratiediensten.”

Misschien geeft die mededeling ook meer duidelijkheid hierover en kan het hier dan geplaatst worden als Immigratie Info Brief.


Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”.

25 reacties op “TB Immigration Infobrief Nr 047: Belgisch Affidavit”

 1. Berry zegt op

  Ik wil Ronny graag ondersteunen.

  Het is een beetje spelen met de definitie van aanvaarden.

  Ed heeft gelijk dat ieder immigratie kantoor het Belgische affidavit aanvaard. Maar vele, neem maar aan de meeste, immigratie kantoren vragen bijkomend bewijs stukken zoals stortingen op een Thaise bankrekening of een vast bedrag op de bank.

  Heb je die bijkomende bewijs stukken, dan heb je het affidavit niet meer nodig, omdat die bewijsstukken op zichzelf meer als voldoende zijn.

 2. Geert zegt op

  Beste,

  Vele jaren gebruik ik al het Affidavit in Chiang Mai, en nooit problemen gehad.
  Twee jaar geleden verbleef ik door omstandigheden tijdelijk in Samut Prakan. Immigratie in Samut Prakan wou het Belgisch Affidavit toen NIET aanvaarden. Na de weigering heb ik toen contact genomen met de Belgische ambassade en ze hebben mij toen niet kunnen verder helpen, ik moest sito presto 800,000 Thai baht op een Thaise bankrekening storten of het land verlaten voor het einde van de toegekende verblijfsperiode.
  Vanuit mijn ervaring is het dus niet zo dat ieder kantoor het Affidavit aanneemt.
  Ik heb dit toen destijds ook op dit blog gepost: https://www.thailandblog.nl/dossier/visum-thailand/immigratie-infobrief/106-19/

  Sinds vorig jaar ben ik terug in Chiang Mai en hier zijn geen problemen.

  Gegroet,

  • Rohny zegt op

   Geert,

   verleden jaar in januari werd mijn extensie (huwelijk) ook toegekend met het Belgische Affidavit, dit jaar in januari deed een vrouwelijke bediende er moeilijk over en wou ze het niet aanvaarden, echter na tussenkomst van een andere officier was plotseling alles oké, om geen gezichtsverlies te lijden moest er toch nog een bijkomende foto van ons huis binnen gebracht worden, alhoewel ik identieke foto’s had als het jaar ervoor, dit alles bij Immigration Nakhon Phanom, maar ik heb voor mezelf besloten dat ik volgende keer een bankbewijs mee neem (400000 bath op basis van huwelijk), het ligt dus niet alleen aan het immigratiekantoor maar zelfs aan welke persoon je dossier behandeld, en dat kun je alleen maar bestempelen als een triestige mentaliteit

   grtjs

   Rohny

 3. Ferdinand zegt op

  Ik heb dezelfde ervaring als Geert.
  Na meerdere jaren het Belgisch affidavit als een bewijs van inkomen te hebben aanvaard, begon twee jaar geleden de Immigration Office in Pathum Thani dit te weigeren en sedertdien dien ik een Thais bankdocument voor te leggen als bewijs van inkomen.
  Laat ons eerlijk zijn : dit affidavit is geen bewijs van inkomen en alleen een bevestiging van wie het heeft opgemaakt en ondertekend.

 4. Matta zegt op

  Het verwondert mij dat er nog mensen zijn die niet weten of willen beseffen dat er overal en ten alle tijden met verschillende maten en gewichten gewerkt word in Thailand. Daar is het zo , ginds is het dan weer anders.
  Ik heb veel respect voor de Ronny daar hij telkens weer opnieuw de juiste informatie doorgeeft , daarmee bedoel ik dan hoe het vermeld staat in de Thaise wetgeving in dit geval van de immigratie.
  Dat de Thaise autoriteiten de regels of wetten in het noorden , zuiden of oosten anders interpreteren , uitvoeren of zelfs aan hun laars lappen daar kan hij toch niet aan doen.Vind dat dit ook even mag gezegd worden Veel respect voor de Ronny, ikzelf zou al lang de moed opgegeven hebben.
  Chapeau

 5. Walter Claes zegt op

  We zullen hier alleen maar nuttige info kunnen verzamelen als iedereen die het affidavit gebruikt (of recentelijk gebruikt heeft) dat hier kort zou willen melden.
  Met vermelding van het immigratiekantoor.
  En de verduidelijking of het kantoor bijkomende bewijzen eist die de gegrondheid van de inkomstenverklaring bewijzen. Hetgeen je alleen kan weten als je die bewijzen in eerste instantie niet toevoegt aan de aanvraag.

  Het moet toch mogelijk zijn om die info te verzamelen voor de kantoren waar de meeste Belgen verblijven.

 6. Jacques zegt op

  Wat mij verwondert is dat de ambassade nog steeds geen mogelijkheden heeft om bepaalde inkomsten te verifiëren. Dit moet toch mogelijk kunnen zijn onder voorwaarden dat de partijen bereid zijn om deze informatie te delen.
  Een behoorlijke groep van gepensioneerden heeft zijn pensioen als basis in Thailand. De Nederlanders hebben daarnaast nog de AOW inkomsten die voor velen erbij komt ter ondersteuning van de verblijfsaanvraag in Thailand. Dit is vrij makkelijk te controleren en dan kan de ambassade dus wel noteren dat de financiële gegevens correct zijn. Indien men dit blijft nalaten is het wachten op verdere problemen. Thans dienen we al kopieën van de inkomsten te overhandigen bij de ambassades en Immigratiekantoren of Thai bankgegevens van inkomsten, onder voorwaarden, die voldoende blijken te zijn. Nog even en we kunnen inderdaad de ambassade bezoeken en uitgaven wel overslaan, want die dienen dan nergens meer voor. Dus ambassades zorg voor een goede controle mogelijkheid en velen kunnen dan blijvend worden ondersteund. Ik weet dat de Oostenrijkse consul de standaard zin in het document heeft aangebracht waaruit blijkt dat hij of zij wel overtuigd is van mijn inkomsten. De prachtige volzin die wordt gebruikt is als volgt: Upon request of the above mentioned citizen and on basis of the documents shown to the Consulate, it is herby certified that….. en dan de naam en bedragen etc. Dit werkt dus nog wel bij Immigration te Pattaya.

  • Berry zegt op

   Voor mij is het simpel, als je voldoet aan de financiele voorwaarden is het toch eenvoudig:

   – toon het bedrag op een Thaise bankrekening

   – Laat je maandelijks inkomen storten op een Thaise bankrekening

   3 Jaar geleden was ik het beu om altijd inkomstenbewijzen te vragen en te klagen over diensten aangeboden door de ambassade. Toen besloten, het bedrag op een Thais fix account, en eerlijk gezegd, wat een gemak.

   Ok, als je je inkomen direct laat storten op een Thaise bank, je maakt misschien een paar honderd THB verlies in wisselkoers. Maar wat is dat? 3 Biertjes minder per maand voor gemoedsrust bij de immigratie?

   • Jacques zegt op

    Ik ben dit jaar al begonnen met de vaste inkomsten (pensioen) bedragen via Wise op mijn Thaise bankrekening te storten. Dit op basis dat het benodigd is voor verblijfsaanvraag en kosten. Ik ben afgestapt van de optie kosten voor levensonderhoud, want alleen via de optie benodigd voor kosten verblijfaanvraag wordt het rechtstreeks op de Thaise bankrekening gestort en dan krijg je op de bank uitdraai, die voor immigratie nodig is, te zien dat het bedrag uit het buitenland komt. Bezoek aan de consul kan dan achterwege blijven en scheelt weer zo’n 1500 baht voor een geprint A viertje met voorgewerkte tekst, welke men binnen twee minuten opgemaakt heeft. Ik moet er niet aan denken wat men bij het consulaat rekent voor een uur van dit soort arbeid als dit al voor 2 minuten gevraagd wordt, maar dat even terzijde.

  • willem zegt op

   Jacques.

   Je hebt het over AOW inkomsten. Is dat Belgische AOW?

   • Ronny zegt op

    Ik denk dat het in België rustpensioen is, in Nederland is het AOW .

   • Jacques zegt op

    Ja ik ben Nederlander en Hollander dus voor mij is het aow.

 7. Lung addie zegt op

  In feite zegt een ondersteuningsbrief (NL) of een affidavit gewoonweg niets, ook al is het gecontroleerd. Dit zegt ten slotte niets over het ‘besteedbaar’ bedrag iemand heeft. Je kan een inkomen hebben, hoog genoeg om te voldoen aan de Immigratie eisen maar de vraag is: wat blijft er van over? Er zijn er genoeg welke nog verplichtingen hebben in hun thuisland en daar heeft de uitgever van de ondersteuningsbrief of affidavit geen enkel zicht of controle over.
  Persoonlijk kies ik, reeds vele jaren, voor de meest eenvoudige mogelijkheid: het vereiste bedrag op een fixed account en geen administratieve rompslomp. En, doorheen de jaren, heeft het al een mooie cent aan intresten opgebracht. Om de x-aantal maanden, naar noodzaak, het nodige leefgeld overmaken en dat is het.
  Ik besef wel dat niet iedereen in de mogelijkheid is om 800.000/400.000THB op een Thaise rekening te parkeren, doch indien mogelijk, is dit de meest eenvoudige methode.

  • willem zegt op

   Ook de 400.000 of 800.000 op de bank zegt niets en is zelfs heel erg fout.

   Men wil geld op de bank zien maar je mag er vervolgens geen, of maar gedeeltelijk gebruik van maken. Dus het zou kunnen dat je daarnaast helemaal niets of veel te weinig hebt. Echt weer een typische Thaise oplossing. Het gaat ze er niet om dat je voldoende hebt om te leven.

   • Berry zegt op

    Ze willen gewoon weten dat als je opgenomen wordt in een (staats) ziekenhuis je de eventuele kosten kan betalen.

    Bij 400 000 huwelijk hoeft dat enkel maar, neem voor de zekerheid, 3 maanden voor de aanvraag op de rekening te staan.

    Immigratie gaat ervan uit dat als je gehuwd, met kinderen, en wonende bent in Thailand, je er niet zo snel vandoor zal gaan zonder de hospitaal kosten te betalen. En algemeen wordt aangenomen dat je jonger bent als gepensioneerden. De kans op hospitalisatie is veel kleiner.

    Bij pensioen, men gaat ervan uit dat het risico op onbetaalde hospitaal rekeningen veel groter is, daarom ook, voor en na de aanvraag, een groter bedrag. En omdat je meestal veel ouder bent, de kosten kunnen oplopen.

    Hospitaalkosten mag je ook vervangen door alle mogelijke boetes of andere (gerechts) kosten dewelke je kan opgelegd krijgen in Thailand. Staat het geld op de bank, de overheid kan proberen er beslag op laten leggen.

    Of zie het zo, ze kunnen je grond met huis niet in beslag nemen omdat je geen grond kan bezitten in Thailand.

    Of indien je een Nederlands/Belgisch pensioen hebt, de Nederlandse of Belgische overheid, of andere schuldeisers zoals banken, kunnen direct een “loonbeslag” toepassen op je pensioen. Er wordt direct een bedrag van je pensioen afgehouden om onbetaalde rekeningen te betalen. (Er is wel een minimaal bedrag wat je krijgt om te overleven)

    De Thaise overheid kan dit niet van je buitenlands pensioen. Ze kunnen dit enkel van fondsen op Thaise rekeningen of van Thaise oorsprong.

    Dit is de info dewelke wij gekregen hebben van verschillende immigratie kantoren.

    Ze vatten het eigenlijk zo samen:

    Ben je op basis van huwelijk in Thailand, ben je er voor de liefde.

    Ben je op basis van pensioen, is het voor wegrennen uit je geboorte land en ben je een vlucht-risico.

    • Jacques zegt op

     Dat ze dit aan u en uw vrouw hebben medegedeeld. Bij ons in Pattaya zijn ze niet zo spraakzaam. Wat hebben ze u verteld over diegene die hier geen gebruik van maken, maar wel van de maandelijkse inkomstenbedragen uit het buitenland groter dan de gevraagde 65.000 baht.
     Daar kunnen ze niets mee, maar wordt wel aanvaard. Met andere woorden als het men te doen is op een bankpotje die men kan gebruiken zoals aan u is verteld dan zou men dit wat ik doe dus niet meer moeten toestaan. Ik blijf het een vreemde redenatie vinden die zo wie zo niet recht doet aan de personen in kwestie.

     • Berry zegt op

      Je hebt het begrepen.

      Dat is nu precies wat immigratie aan ons heeft medegedeeld, ze willen eigenlijk gaan naar een systeem, waar het nog enkel intersant is voor de buitenlander, om gebruik te maken van een bedrag op een Thaise bankrekening.

      Andere systemen zullen altijd nog in gebruik blijven, maar het zal moeilijk gemaakt worden om eraan te voldoen.

      Kijk bijvoorbeeld naar het affidavit.

      Jaren geleden werd enkel en alleen het affidavit aanvaard. Nu bij vele immigratie kantoren, alleen nog aanvaard met ondersteunende bewijsmiddelen zoals maandelijkse overschrijving of bankbedrag,

      Storting op de rekening. Ons werd medegedeeld, in toekomst zou enkel nog aanvaard worden rechtstreeks van de (pensioen) dienst op een Thaise bankrekening. Met zelfs bijkomende vereisten, altijd rond dezelfde datum en rond hetzelfde bedrag.

      Let wel op, dit zijn voorstellen en bedenkingen gemaakt door immigratie personeel in Bangkok.

      Komt het allemaal erdoor, geen idee.

      Maar om van het gezaag van immigratie af te zijn, en voorbereid op eventuele moeilijkheden in de toekomst, zijn wij ook overgschakeld naar bedrag op een Thaise bank.

      • RonnyLatYa zegt op

       Ik heb liever dat je zulke “bedenkingen” niet plaatst. Voor je het weet gaan ze weer een eigen leven leiden.

       Trouwens, stortingen moeten nu al rond dezelfde datum. Zelfde bedrag is onhaalbaar gezien de koersschommelingen.

       Ter info
       De laatste aanpassing aan de financiele kant gebeurde 21 oktober 1998. Bedrag was toen 200 000 Baht op de bank en 20 000 Baht inkomen

       • RonnyLatYa zegt op

        Er was dan ook een overgangsmaatregel voor zij die tussen de 55 en 60 waren en waarvoor het dan 500 000 Baht en 50 000 Baht was.
        Was je ouder dan 60 en had je ononderbroken een jaarverlenging bleef het 200 000 en 20 000. Die maatregel bestaat eigenlijk nog. Zij zijn onder tussen ouder dan 83 en als ze nog aan de eisen van ononderbroken verlengingen voldoen geldt dit nog steeds, net als voor die 500 000/50 000

 8. Nicky zegt op

  Heeft er al iemand ervaring met de vernieuwde affidavit bij immi chiang mai?

 9. matta zegt op

  Ik moet U teleurstellen ik heb geen weet of ze in CNX al dan niet het bewuste document affidavit aanvaarden of niet.

  Wat ik wil benadrukken is het volgende :
  -Veronderstel dat je alle mogelijke documenten hebt voor een jaarverlenging en legt deze voor aan een mooie lieftallige ,glimlachende immigratiebeambte dan is er wat ik noem de “menselijke factor “. Dezelfde juffrouw kan ook in een feeks gedurende een paar dagen in de maand veranderen. Hoe goed je ook voorbereid bent en in orde bent volgens “hun” regels dan nog kun je voor verrassingen komen te staan.
  Een paar voorbeelden vereist een pasfoto de ene beambte geen probleem voor de andere moet het dan weer een blauwe achtergrond hebben.
  ander voorbeeld 800.000 al jaren op de bank ( fixed rekening) bank geeft ook de nodige documenten mee nooit enig probleem, tot een andere beambte zegt hola daar is nooit een beweging op dus ik wil een beweging zien op de bankboek Bank zegt er kan geen beweging op want van zodra je geld stort of afhaalt wijzig je het kapitaal en als je aan het kapitaal wijzigt verbreek je het contract. Gevolg bank belt naar het immigratiekantoor om dat uit te leggen probleem opgelost maar u ziet voor sommigen no problem als u een persoon treft die met een verkeerd been uit bed is gestapt of wat dan ook zijn reden is dan sta je daar.
  Nu de Ronny herhaalt ook dikwijls dat je aan de balie om inlichtingen kunt vragen,ben er volledig mee akkoord ware het niet dat de ene vandaag dit zegt en morgen zelfs door de zelfde persoon iets anders Conclusie is dat je hier zelf Uw plan moet trekken.Vind het goed en fantastisch dat er websites zoals dit bestaan waar men info kan uitwisselen maar het is ook geen absolute waarheid daar zo ginds anders, ik denk dat iedere falang met dit fenomeen al of zal geconfronteerd worden er zit niks anders op dan dit te aanvaarden en daarmee te leren leven.

 10. matta zegt op

  @ Berry

  Men volgt dus de Thaise logica

  Iemand die 80+ is maar een visum O heeft ( op basis van huwelijk) heeft minder risco op gezondheidsproblemen men kijkt dus niet naar de leeftijd enkel naar het type visum

  dat vertaald hem in :
  – a Men heeft maar 400.000 THB nodig
  – b Men heeft geen ziekteverzekering nodig

  Iemand van 50+ daarentegen die een O-A visum heeft moet dan weer wel aan die eisen voldoen.Dat is dus de Thaise logica;

  (Pas op het ligt aan mij ) maar ik reken als volgt :

  Het is volledig legaal in Thailand dat men voor een ” farang ” tot drie maal de prijs mag vragen als voor een Thai.met andere woorden stel dat een Thai een ingreep ondergaat en daarvoor moet hij 30.000 THB betalen dan betaald u ( als farang) 90.000 THB ( volstrekt legaal en wettelijk hier maar goed )
  Nu in Thailand word daar gretig gebruikt van maakt.Ik ken van alle ingrepen of behandelingen uiteraard de prijzen niet die men aanrekent en die verschillen dan nog van streek tot streek. Maar laat ons aannemen dat men voor een kleinere ingreep al vlug aan 150.000 of meer zit. Dan kom je toch niet toe met die 400.000 THB die ze als “pand” want zo zie ik dat hebt.dus die logica van 400.000 en 800.000 THB komen waarschijnlijk lang geleden van ergens anders.

  Ik heb absoluut geen weet dat men hier ergens beslag heeft oplegt voor een farang die ergens zijn hospitaalrekening niet kan of wil betalen nu goed er zullen er misschien wel zijn dat ga ik zeker niet betwisten. Maar wat ik wel weet ( en dit is niet van horen zeggen) dat men al een voorschot vraagt VOOR men aan een behandeling begint.

  Er is (bij mijn weten althans) juist voor de covid affaire begon al een enorme omwisseling gebeurd van O-A naar O Mijn persoonlijke mening is van zodra meer restricties opgegeven worden en men zich enigszins zonder al te veel moeite kan verplaatsen het laatste groepje dat nu nog een O-A heeft deze ook zal inruilen voor een O

  Kijk als men (volgens mij dan toch ) de zaken observeert dan vallen toch een aantal zaken op ( ik geef voorbeelden)
  -Geen jaren maar maanden terug kon je dagdagelijks op deze of nieuwssites, zelfs op TV kijken dat ze weer zoveel illegale ” farangs” betrapt hadden op zeker ogenblikken dacht ik zelfs dat het zou uitgroeien tot een nationale sport Hoor jij er nu nog iets van ???
  Ik ben lan
  g genoeg in Thailand dat ik evolutie van de 90 dagen rapportering kan beschrijven dus ik weet nog goed dat ik de eerste jaren met een pak kopijen moest aantreden nu volstaat 1 blad en je pas.en sommigen doen het online.
  Ik bekijk dat als volgt of het nu de immigratie is of een PTT station of de 7/11 of nog iets anders doet er niet toe dat zie ik een pak volk waarvan er 75% of meer met zijn vingers zit te draaien of op zijn GSM zit te spelen.dus ik mijn geest stel ik me dan voor dat er ooit iemand gezegd heeft jij ben verantwoordelijk voor die kopij en jij voor die kopij en nog iemand anders voor de nietjes enzovoort laat ons zeggen iedereen moet leven en eten met andere woorden ze zullen wel voor iets deugen.
  Als je hier op die forum ( of een ander doet er niet toe) de postings zou gelezen hebben over de vaccin waar registreren enz dan ben ik er zeker van dat je bekwamer ben als Anutin maar ik ( wie ben ik natuurlijk) stel mij daar weer vragen bij want ik rapporteer mij om de 90 dagen waarbij men zelfs mijn GSM en mail adres kent ik rapporteer mij jaarlijks waarbij ik zoals iedereen bijna moet prostitueren om een jaarverlenging te krijgen men heeft zelfs plannen gevraagd waar men woont of verblijft kortom men weet alles uitgezonderd u bloedgroep mijn vraag is waarom moet ge u daar en ginds dan registreren men weet toch alles of zie ik dat verkeerd??

 11. Berry zegt op

  Matta, ik begrijp je frustraties, maar dit is Thailand, Azie, een heel andere denkwijze dan het conservative Europa.

  Met iedere “standaard” berekening die je maakt kan je altijd met extremen gaan werken.

  Als ik, als Thaise overheid, van slechte wil ben kan ik lezen dat je pleit voor indexatie van de bedragen en een link aan de werkelijke leeftijd van een persoon.

  De bedragen 400 000 en 800 000 staan al jaren vast. Ik prijs ons gelukkig dat men niet zoals in Nederland of Belgie, deze bedragen jaarlijks zou indexeren of zou aanpassen aan de werkelijke kosten.

  De Thaise immigratie wetgeving is verouderd omdat de wetgeving, in die tijd, ervan uit ging van alles nog met pen en papier, en verzenden via de gewone post gebeurde.

  90 dagen kan al online of via de post. Ik heb de laatste 2 jaren al mijn 90 dagen rapporteringen online gedaan.

  Mijn jaarlijks bezoek aan immigratie, het enige wat ze eigenlijk vluchtig controleren zijn de documenten van de bank, met bevestiging het geld op de rekening staat. (Ik gebruik een fix account en geld staat jaarlijks vast, komt enkel interest bij).

  De 30 dagen under consideration stempel bestaat nog uit de tijd van het manueel verzenden via de post naar BKK.

  Tegenwoordig omdat de verzending nu elektronisch is, meestal na een 10-tal dagen is de bevestiging van BKK al binnen.

  Bij pensionering, je krijgt je bevestiging de dag zelf.

  Wees blij dat er aanpassingen zijn, maar je kan niet verwachten dat alles ineens overschakelt naar elektronisch. Als ik me niet vergis ben jij een Belg. Belgen in het buitenland kunnen pas de laatste 5 a 6 jaar hun belastings brief via tax on web invullen. Maar velen met een Niet-Belgische partner moeten nog steeds de papieren versie invullen.

  In het covid tijdperk, je moet nu al echt moeite doen om illegaal in Thailand te verblijven.

  Iedereen dewelke het wil kan een covid extensie krijgen. En de meeste ex-illegalen, zijn terug gekeerd naar het thuisland of verblijven nu wettelijk in Thailand.

  Maar als je terug gaat in de tijd, hoe dikwijls hoorde je niet dat criminele Europeanen zich kwamen vestigen in Thailand?

  En dan spaken de BeNeLux’rs schande dat Thailand niet een fatsoenlijk registratie systeem voor vreemdelingen heeft. Als Thailand dan onder druk van het westen een registratie systeem probeert te installeren, krijg je opmerking van dezelfde mensen, een schande, we moeten ons registreren.

  Cambodia en de Filipijnen is van hetzelfde. Eerst een minimale registratie maar door de vele pedo gevallen, bijkomende registratie systemen opgelegd onder druk van het Westen. In de Filipijnen, indien je als buitenlander, met kinderen een uitstap maakt, en die kinderen zijn geen familie lid, kan je opgepakt worden als kinderhandelaar.

  https://www.hln.be/buitenland/belg-60-opgepakt-in-filipijnen-hij-wilde-die-kinderen-niet-ontvoeren-dit-is-een-vreselijk-misverstand~aee2c4db/

  Kan alles beter en sneller, waarschijnlijk wel. Maar je kan geen wonderen verwachten.

  Op ieder systeem is altijd kritiek te geven.

  Werk je in Thailand, heb je dezelfde rechten op gezondheidszorg als een Thai. Maar dan krijg je weer de kritiek, we krijgen die zorg enkel in een opgelegd (staats) ziekenhuis maar ik wil prive ziekenhuis x.

  Heb je geen verzekering van een werknemer kan je altijd een persoonlijke verzekering afsluiten. Maar dan krijg je weer de reactie, veel te duur.

  Natuurlijk zal iedere buitenlander pleiten voor verzorging in het beste prive ziekenhuis voor gratis, of ook de 30 THB regeling. Maar praktisch is dat onmogelijk.

  • Bart zegt op

   Hoezo, de laatste twee jaren je 90 dagen melding online gedaan?

   Ik geloof je niet. Hun website geeft al maanden de melding dat je je persoonlijk moet aanmelden op kantoor. Mijn laatste 2 meldingen zijn bij mij niet gelukt – ik heb dezelfde klachten al meerdere malen gelezen op dit blog. Voor de goede orde, ik ben geen computer analfabeet hoor. Maar misschien heb jij toch speciale vaardigheden die wij niet hebben.

 12. Leo Bosch zegt op

  Met verbazing heb ik de reacties van Berry gelezen. (25/26 -08).
  Ik begrijp niet waar hij al deze, uit de lucht gegrepen veronderstellingen over het denken van, en de beweegredenen van de immigratie vandaan haalt.
  B.v. risico voor Thailand bij ziekenhuisopname: Als je niet getrouwd bent en kinderen hebt, ben je een potentiële wanbetaler.
  Visum op basis van huwelijk: je bent hier voor de liefde dus betrouwbaar.
  Visum op basis van pensioen : je bent vluchteling, dus onbetrouwbaar.
  Ik zal maar niet overal op in gaan, maar hij maakt het wel erg bont als hij beweert dat Europa conservatiever is dan Thailand. (26-8 / 06.26)
  Ik ben het helemaal met Ronny eens.
  Ik vind dat met dit soort schrijfsels niemand gediend is.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website