Melding: Geert
Betreft: Immigration Samut Prakan

Graag wil ik mijn ervaring delen met andere lezers van dit blog. Vorig jaar heb ik een jaarverlenging gekregen in Chiang Mai op basis van Non Immigrant O visum, leeftijd 50+ en een Affidavit van de Belgische Ambassade te Bangkok om mijn inkomen van meer dan 65.000 baht te bevestigen.

Ondertussen ben ik verhuisd naar Samut Prakan en heb ik mij aldaar vanochtend aangemeld bij het Immigratie kantoor om een nieuwe jaarverlenging te bekomen. Al de nodige documenten had ik klaar, alsmede een nieuwe Affidavit. Mijn huidig netto inkomen in België bedraagt 2.675 euro.

Ik had ter ondersteuning ook mijn rekeninguittreksels van de ING bank van het laatste jaar mee.Ik kreeg hier te horen dat een Affidavit NIET meer aanvaard wordt. Ofwel 800.000 baht op Thaise bankrekening ofwel maandelijks inkomen van 65.000 baht op Thaise bankrekening. (of evt. combinatie)

Mijn huidig visum loopt af op 29 november 2019. Op 19 december 2019 zou ik teruggaan naar België om de feestdagen door te brengen met de familie. Ik vroeg aan de immigration officer of ik dan een verlenging kon krijgen voor 1 maand, maar dat kon ook niet op een jaarverlenging. Ik zal dus noodgedwongen het land even uit moeten voor 29 november aanstaande.

Ik heb niet echt een jaarvisum nodig omdat ik gemiddeld 2 tot 3 keer per jaar op en neer reis België/Thailand. Ik verblijf ongeveer een 2 tot 3 maanden in Thailand en ga dan voor 1 of 2 maanden terug naar België en kom dan weer terug etc…. Ik vond het makkelijk om een jaarvisum te hebben met een multiple entry omdat ik dan slechts 1 maal per jaar de papierwinkel in orde moet brengen en mij verder geen zorgen hoef te maken. Nu zal ik dus telkens opnieuw een Non Immigrant O moeten aanvragen in België.

Ik heb het financieel goed en zou 800.000 baht op Thaise rekening kunnen storten maar ik vind het een eng idee. Het gevoel bekruipt mij dat het niet meer gaat dat je kan aantonen dat je financieel goed zit, maar eerder dat de Thaise overheid geld van ons op Thaise bank wil hebben. Wetten en regels kunnen hier van vandaag op morgen veranderen. Maar goed, het is niet anders en we moeten de regeltjes aanvaarden.

Het positieve is wanneer ik niet meer naar Immigration moet voor verlenging of wat dan ook , ik mij ook geen zorgen meer moet maken over TM30. 😉

Weet iemand of het misschien een goed idee is om bijvoorbeeld een week in een hotel te gaan logeren in een andere provincie waar wel nog een Affidavit aanvaard wordt en aldaar dan een jaarverlenging aan te vragen?

Andere ideeën en suggesties uiteraard ook welkom.

Vriendelijke groet vanuit Samut Prakan.


Reactie RonnyLatYa

Misschien is het “income certificate” van de Oostenrijkse consul wel voldoende voor Samut Prakan, maar ik kan dat niet bevestigen. Het is maar een idee.

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website