Melder: Jos NT

Als gevolg van je oproep in de TB immigration infobrief nr. 040/23 stuur ik je de vereisten van immi Korat voor een verlenging ‘Retired’.

Gelieve volgende documenten te vinden als bijlage:

– Lijst met voor te leggen documenten voor verlenging ‘retired’ – geldig vanaf 12 juli 2023

– ik deed mijn verlenging in augustus en was verbaasd het nieuwe document te zien,

– hoewel het document veel minder overzichtelijk is dan het voorbeeld uit Nakhon Sawan wordt ook hier de combinatiemethode niet meer weerhouden. Je zal maar in dat geval verkeren en tot het laatste moment wachten voor je verlenging. Gelukkig geen probleem voor mij want ik bewijs mijn inkomsten via maandelijkse pensioenstortingen en het affidavit van de Belgische ambassade werd zonder probleem aanvaard. Zou het wegvallen van die combinatiemethode iets kunnen te maken hebben met de door de regering aangekondigde aanscherping van de verblijfsvoorwaarden waarover een tijdje geleden op het blog nogal wat te doen was?

– opmerkelijk dat hier onder het puntje 2 de melding ‘Searching results blacklist and watchlist system’ voorkomt .

– Bijkomend document ‘Deposition of foreigner instance for extension retirement stay’. Een verklaring van inkomsten.

– Bijkomend document STM.2 ‘Acknowledgment of penalties for a visa overstay’

Nog bedankt voor je dagelijkse bijdragen aan het blog die ik ten zeerste waardeer.


Reactie RonnyLatYa

Bedankt

In ieder geval ook een hele lijst met de nodige uitleg erbij.

– Opvallend is inderdaad dat hier ook de combinatiemethode niet (meer) werd weerhouden.   Nochtans is het nog steeds een officiële mogelijkheid.  Is eerder iets dat men lokaal beslist want heb nog niet gelezen dat het officieel niet meer zou kunnen.

– “Searching results blacklist and watchlist system” is iets dat zij zelf moeten bijvoegen volgens mij. Is later een bewijs dat de IO wel degelijk heeft gezocht dat je niet ergens staat gemeld, eerder geweigerd werd, of je onder speciale toezicht staat.

– “Deposit of foreigner instance for extension retirement to stay in the kingdom” heb ik wel al eens eerder gezien maar komt niet zoveel voor.  Eigenlijk zou men het best ook voor de combinatiemethode kunnen gebruiken want is je verklaring over inkomen en bankbedrag.

De andere documenten, TM7, “STM2 Visa overstay” en het document “Acknowledgment of terms and conditions for permit of stay in the Kingdom of Thailand” zijn ondertussen wel gekend zijn want worden denk ik overal wel gevraagd.

****

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website