Melder: RonnyLatYa

Vele zullen het graag lezen denk ik. De verzekeringseisen voor een Non-immigrant O op de website van de Thaise Ambassade in Den Haag zijn verdwenen. Dat wil zeggen dat je geen bewijs van ziektekostenverzekering meer zal moeten tonen bij het aanvragen van dit visum.

Wat niet wil zeggen dat het niet meer nodig is natuurlijk want elke verstandige reiziger vertrek niet zonder verzekering.

Longer stay for retired persons (pensioner aged 50 or above)

 • Visa type : Non-immigrant O (retirement) Visa (90 days stay)
 • Fee: 70 EUR for single entry (3 months validity)
 • 175 EUR for multiple entry (1 year validity with maximum stay of 90 days per 1 entry)

Required documents:

– Passport

– Applicant’s photo (pasfoto) taken within the last 6 months

– Dutch passport or Dutch resident permit

– Financial evidence e.g. bank statement, proof of earnings, sponsorship letter

The submitted financial evidence must be able to show sufficient means of subsistence for a person to stay abroad. The recommended minimum amount (on the balance of the statement) is 1,000 EUR/30 days of stay in Thailand.

– Proof of accommodation in Thailand e.g. accommodation booking, invitation letter from family/friends in Thailand, etc.

– Passport page(s) which contain international travel records for the past 12 months

– Proof of your current residency e.g. Dutch passport, Dutch resident permit, utility bill, etc.

– Travel plan for Non-Immigrant (ONLY for multiple entries) (download HERE)

De website van de Thaise ambassade in Brussel is tijdelijk niet beschikbaar. Waarschijnlijk mogen we daar ook veranderingen verwachten.

Ik laat het jullie weten van zodra die weer in de lucht is.


Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”.

46 reacties op “TB Immigration Infobrief Nr 033/23: Thaise ambassade Den Haag – Eisen Non-immigrant O Retired aangepast”

 1. Geertg zegt op

  Voor een NON-O is er nooit een verzekering vereist geweest.

  • RonnyLatYa zegt op

   Natuurlijk wel

   Een verzekering verplicht als je dit via de ambassade ging aanvragen.
   Misschien moet ik de discussie met de verzelkering nog eens in herinnering brengen wat betreft de vermelding 400 000 In patient/40 000 Out patient en de 100 000 Dollar Covid verzekering?

   • RonnyLatYa zegt op

    Hoeveel hadden er toen geen problemen omdat de ambassade die vermelding eiste en de verzekeringsmaatschappijen die dat dan weer niet wilde vermelden omdat de verzekerde waarde groter was dan de eis.

    In Thailand, ij het omzetten van een tourist naar een non-immigrant of jaarverlenging van verblijfsperioden bekomen met een O is het nooit een eis geweest

 2. Willem zegt op

  Oproep aan allen.

  Als iemand succesvol een Non-immigrant O visa heeft gekregen zonder een verzekering aan te tonen zou het fijn zijn als dat hier gemeld wordt. Dan weten we dat het echt zo werkt.

  Nu is het nog even gissen.

  Alvast bedankt.

 3. Kurt zegt op

  Gisteren non o visa’s retired aangevraagd,er werd niet naar een verzekering,huurcontract of tickets gevraagd.Nu maar wachten op de visa’s.

  • RonnyLatYa zegt op

   Het is dan ook nieuw dat men die verzekeringseis heeft laten vallen. Heb het ook maar bij toeval recent opgemerkt.

 4. Conimex zegt op

  Voor de Thaise ambassade altijd een vereiste geweest, voor een verlenging van een non ‘o’ was/is dat niet het geval.

  • RonnyLatYa zegt op

   Inderdaad.

 5. Sjoerd zegt op

  In mijn beleving is er bij een NON O visa via de Ambassade in Den Haag in een lang verleden nooit een verzekeringseis geweest. Dit begon met het Govid en E-visa gebeuren en is nu een eis…

  • RonnyLatYa zegt op

   Sjoerd,

   Ja klopt maar heeft eigenlijk op zich niks met COVID of e-visa te maken

   In denk 2018 of iets daarrond werd ingevoerd dat je voor een O-A visum een verzekering nodig had van 40 000 In/400 000 Baht out patiënt. Ook voor het verlengen van een verblijfsperiode bekomen met een O-A visum moest je die verzekering voorleggen.

   Vervolgens hebben sommige ambassades dat op eigen initiatief ook ingevoerd voor het aanvragen van een Non-immigrant O visum. Onterecht eigenlijk want was niet voor een Non-O voorzien.
   Daarom dat ook in Thailand voor het omzetten van een Tourist naar een Non-immigrant O, of voor het verlengen van een verblijfsperiode bekomen met een Non-immigrant O nooit een verzekering werd en wordt gevraagd.
   Vervolgens heeft men sinds 2021 (dacht ik) het verzekeringsbedrag voor een O-A opgetrokken naar 100 000 Dollar algemeen m.a.w. geen onderscheid meer tussen in/out verzekering.
   De ambassades bleven de oude verzekeringseis voor het Non-O echter wel behouden.

   Vervolgens was er de COVID periode met een COVID verzekering die tijdelijk werd ingevoerd. Maar dat stond eigenlijk los van het visum en iedereen diende die verzekering toen te hebben. Ongeacht hoe je toen Thailand binnen kwam.

   Maar sommige ambassade zoals o.a. Den Haag gingen beide verzekeringen, zowel de 40 000/400 000 als die COVID verzekering in hun Non-O visa eisen opnemen. Beide onterecht eigenlijk.
   Uiteindelijk verdween de COVID verzekeringseis in Thailand maar de ambassades bleven dat nog wel eisen, net zoals die 40 000/400 000 eis.

   Gelukkig hebben ze dat dan blijkbaar nu toch ingezien en rechtgetrokken.

   Voor o.a. een Non-immigrant O-A blijft er trouwens nog steeds een verzekeringseis. Laat daar geen misverstand over bestaan. En dat geldt ook voor de verlenging van een verblijfsperiode bekomen met een Non-O-A
   Statement/certificate of Health insurance confirming that applicant’s insurance
   covering the length of stay in Thailand with no less than 100,000 USD or 3,000,000 THB for overall medical coverage. (must be specifically mentioned) Apllicant may consider buying a Thai health insurance online at longstay.tgia.org.
   Foreign Insurance Certificate Form (PDF) completed by insurance company
   https://hague.thaiembassy.org/th/page/76475-non-immigrant-visa-o-a-(long-stay)

   • RonnyLatYa zegt op

    Het moet natuurlijk 400 000 In patiënt en 40 000 Out patiënt zijn….

  • Jos M zegt op

   Ik heb in oktober 2019 mijn Non O aangevraagd en gekregen in Den Haag zonder verzekeringseis.
   In december 2019 vlak voor Covid toesloeg gelukkig in Thailand aangekomen .

   • RonnyLatYa zegt op

    Ja kan best ook 2019 geweest zijn . Weet niet mee precies in welk jaar de ambassades dat zijn beginnen invoeren voor Non-immigrant O

   • RonnyLatYa zegt op

    Of zelfs begin 2020. Ik weet het niet meer precies maar plotseling kwamen ze daar bij de ambassades mee af.
    Gold trouwens enkel voor Non-immigrant O Retired.
    Voor Non-immigrant O Thai Marriage was en is dit nooit een eis geweest .

    Maar je weet natuurlijk nooit wat de toekomst brengt.

    Voor Non-immigrant O-A was dit eind 2018 (40 000/400 000 Baht) en in 2021 opgehoogd naar 100 000 Dollar algemeen. Als je niet verzekerd geraakt mag je dat trouwens ook met je eigen bankrekening bewijzen en dan is dat 3 miljoen Baht)
    In sept 2022 dan ook de 100 000 Dollar (3 miljoen Baht) ingevoerd voor iedereen bij jaarverlenging van een Non-O-A verblijfsperiode
    Die 100 000 Dollar is nu ook voor Non-O-A nog steeds van toepassing

 6. evie zegt op

  Heel goed nieuws daar zullen veel toeristen (thailandgangers) blij mee zijn ,wij in ieder geval wel

 7. Marcel zegt op

  Voor non-immigrant visa O A (retired) is een verzekering zo te zien nog wel nodig.

  • RonnyLatYa zegt op

   Ja en daarom staat er ook niets over het Non-immigrant O-A of O-X.

   Het gaat over “Eisen Non-immigrant O Retired aangepast”

 8. bennietpeter zegt op

  Zou dat meegenomen zijn in de Europese besprekingen in Thailand, waaruit nu ook volgde dat je belasting moet betalen over geld uit buitenland? Dus ben je het een nu kwijt en een ander kwaad euvel duikt op?
  We mogen de Europese besprekingen weer hartelijk daar voor danken.
  Zoals Ronny het zegt, hij werd verrast. Zoals een ieder werd verrast toen ze het invoerde.

  In Thailand dus niet nodig bij aanvraag, echter mocht ik lezen op Siam legal, dat het niet een eis was, echter men kon er wel om vragen. De vrije keuze van de ambtenaar.
  Net nog gecheckt en staat nog steed overeind als melding. Het zou om “uitzonderlijke “situaties” gaan.
  Echter gaan ze nu dit meer vragen in Thailand, omdat dit vervallen is bij de ambassades? Dat is nu de vraag.

  • Erik Kuijpers zegt op

   Bennietpeter, dit item gaat over een visum en over een verzekering; jij ziet klaarblijkelijk ergens ‘belasting’ staan en zegt dat Ronny daardoor werd verrast? Dat zie ik echter niet staan.

   Bedoel je de belastingmaatregel die komend jaar ingaat? Ik herinner me dat Lammert de Haan heeft verduidelijkt dat deze maatregel een loze letter is voor mensen met inkomen uit landen waarmee een belastingverdrag is gesloten. Ik adviseer je die bijdrage nog eens te lezen.

  • RonnyLatYa zegt op

   Ik ben verrast dat ze het er eindelijk afgehaald hebben, want het was ook nooit een eis van Thailand maar iets dat ambassades zelf ingevoerd hebben voor een Non-immigrant O.

   Trouwens het is nog steeds geldig voor een Non-immigrant O-A en O-X dus is het meer iets dat men rechtgezet heeft wat geen eis was.
   Moest het iets met Europese besprekingen te maken hebben dan zou het ook gelden voor een O-A en O-X maar dat is niet zo.

   En in Thailand is het ook nog steeds geen eis voor een omzetting van een Tourist naar een Non-immigrant en ook niet voor een verlenging van een verblijfperiode bekomen van met een Non-immigrant O.
   Ik weet dus niet waar je dat hebt gelezen.

   Wat wel was en nog steeds is dat bij het verlengen van een verblijfsperiode bekomen met een Non-immigrant O-A je een verzekering dient voor te leggen. En dat is ook zo bij de aanvraag ervan bij een ambassade.
   Een Non-immigrant O-A kan je sowieso niet aanvragen in Thailand, enkel bij een ambassade.

   Heeft dus allemaal niks van doen met een vrije keuze van de ambtenaar.

   Toon me wel eens wat je precies gelezen hebt dan van wat je beweert dat nog over eind staat. Dan kan ik antwoorden op wat je stelt als “dit nu de vraag is”.

   • bennietpeter zegt op

    Ik heb het zien komen op de Thaise ambassade, Nederland.
    Ik wist van de andere 2, dat het een eis was.
    Ik las je comment en wist zeker dat je verbaast was. Ik ook verbaasd na lezen van je melding.

    Zoals ik aan gaf staat het anders bij Siam Legal, welke Thaise officiële sites ook bij houdt.
    Bij deze de link:
    https://www.siam-legal.com/thailand-visa/Thailand-Retirement-Visa.php
    De non O- A is geheel omschreven met de eisen.
    Echter de non O gedeeltelijk dus met info boven omschrijvingen.

    Other documents that may be required to be presented:*
    Police Clearance
    Medical Certificate
    Health Insurance
    * These are not usually required if the visa application is submitted inside Thailand, though there are rare cases, however, when an official from the Thai embassy or consulate may ask for them before issuance of the visa.

    Aangezien de non O-A geheel is omschreven met de eisen, moet mi logisch dit op de non O slaan. Echter kan dus niet omdat een non O de eisen niet heeft?!
    Met taalkundig logica had dit dus dan alleen bij de non O-A moeten worden gezet bij de beschrijving
    Men heeft dat dan knap ingewikkeld en verwarrend opgesteld door het er boven te plaatsen.
    Dat moet dan het probleem zijn.

    Wat betreft de keuzes van de officier, ik heb het een keer gelezen op een vrij officiële site.
    Weet alleen niet meer waar. Maar werd gesteld, dat een officier altijd aanvullingen kan vragen
    om zijn werk goed te doen. Zeg maar wat het inhoudt.
    Dat is hetzelfde als te vragen wat is werk in Thailand.

    • RonnyLatYa zegt op

     1. De tekst die je aanhaalt van Siam Legal staat als inleidende tekst die op zowel het Non-O als het Non O-A slaat. Niet dat dit geldig is voor beide of kan gevraagd worden voor beide.
     “Thailand retirement visa is the popular term for “Extension of Stay Based on Retirement”. It is an extension of a Non-Immigrant O Visa or Non-Immigrant OA Visa.”
     (Ter info. Dat is ook al onzin).

     Dat wordt duidelijk als je dan wat verder leest waar ze het wel scheiden
     “Application for the Non-Immigrant OA Visa in your home country:”
     …..
     en dan zie je daar staan
     “Note: The application for the Non-Immigrant OA visa requires Police Clearance, Medical Certificate and Annual Health Insurance”

     Ga je dan verder kom je bij
     “Application for the Non-Immigrant O Visa and extension in Thailand”
     en dan zal je daar die tekst over “Police Clearance, Medical Certificate and Annual Health Insurance” niet meer terugvinden.
     Het slaat dus duidelijk niet op een Non-O, enkel op het O-A.

     Maar in het algemeen is het een onvolledige tekst . Hopelijk doen ze hun Legal zaken beter

     2. De tekst die je bedoelt is deze. “Consular officers reserve the rights to request additional documents as deemed necessary.”
     Dat slaat op bijkomende bewijstukken indien men vindt dat de bewijzen die geleverd zijn niet afdoende zijn. Niet dat men andere eisen mag stellen dan wat aan iedereen gevraagd wordt.
     Zo kan men bijvoorbeeld niet aan de ene een inkomen van 50 000 vragen en aan de andere 70 000. Het is voor iedereen 65 000 en niets anders. Wat hij wel kan vragen om bijvoorbeeld bijkomende bewijzen te tonen die dat inkomen rechtvaardigen indien niet duidelijk is waar dat vandaan komt.

     3. “Ik heb het zien komen op de Thaise ambassade, Nederland.”
     Op basis van wat heb je dat dan zien komen? Zal ik maar negeren zeker.

     • bennietpeter zegt op

      Op punt 1 zijn we het dus eens, dat het belabberd is geschreven. Je kan niet in een inleidende tekst een specifiek gebeuren zetten, zonder dan de bron aan te geven waarvoor het geldt. Wellicht dat een AI het beter doet.

      Punt 2 Ja, dat was de zin! Neem ik dat van je aan, en mag dan hopen dat het zo is.
      De zin is nu zodanig opgebouwd, dat je er in principe, elke kant mee op kan.

      Punt 3 net zoals jij constateerde door een bezoek aan de Thaise ambassade site, dat de gezondheidsverzekering er af was bij een non O, heb ik bij zo’n bezoek deze eis erbij zien komen(staan). Ik wist dat deze eis er in eerste instantie niet was voor een non O. Wel voor de 2 andere. Dus op dat moment werd ik verrast.

      Vanmorgen kon ik ook lezen (John Chiang Rai) dat je geen foto meer hoefde te nemen van jezelf naast je paspoort, bij aanvraag visum. Goed, zo’n dom ding weg, volgende.
      Dat is het juist, Thailand komt met allerlei rare zaken.
      Net zoals het zelf tekenen van een map naar je huis vanaf een bepaald punt, foto’s van huis met vrouw, hele familie. Geëerd worden met een bezoek aan huis. Ja, ok is bij een mariage visum. Maar toch, slaat toch nergens op.
      Fouten toestaan in visum aanvraag en dan afkeuren. Steven en Paula, Dre, die tegen een muur aan lopen, omdat het hun niet lukt eenvoudig een aanvraag in te dienen..
      Bij de E visum aanvraag staat ook weinig, hoe ze het willen hebben. Bedenk het zelf maar.
      Hoe kan, moet je er nog vertrouwen in hebben en houden?
      En als je visum aanvraag niet goed wordt gekeurd, ben je gewoon je geld kwijt

      • RonnyLatYa zegt op

       Tja mensen vinden veel zaken nogal snel onzinnig als men gevraagd wordt iets te doen.

       Hoe komt het toch dat in de wereld alles zo slecht is georganiseerd is denk ik dan …
       En dat niettegenstaande al die mensen die vooralles een advies hebben hoe het beter kan …
       Het blijft me verbazen.

 9. Hans Telman zegt op

  Voor mij goed nieuws, door de verzekeringseis kon ik vorig jaar alleen een 60 dagen visum nemen en de maand verlenging in Thailand heeft heel wat geld en moeite gekost.
  Bedankt voor de tip!

  • RonnyLatYa zegt op

   Ik ben zeker dat dit bij vele zo was.
   Allemaal om die stomme vermelding van 400 000 In patiënt/40 000 Out patiënt en omdat men langs beide zijde bleef volharden, heeft dit menig op onnodige kosten gejaagd

   Maar “de maand verlenging in Thailand heeft heel wat geld en moeite gekost.”
   Een 30 dagen verlenging is de eenvoudigste verlenging dat je maar kan aanvragen bij immigratie en kost 1900 Baht. Ik zie dan ook niet hoe dit je heel wat geld en moeite gekost heeft.
   Moet je misschien eens verduidelijken

 10. haki zegt op

  Tja, eindelijk is die voorwaarde van een extra ziektekosten verzekering bij de aanvraag NON iMM O (ret) van de baan, althans bij de Thaise ambassade in Den Haag. Vooralsnog is een Nederlander, die is ingescheven in NL en dus wettelijk verplicht verzekerd voor ziektekosten, ook in het buitenland. Let wel, deze dekking kent wel beperingen zoals dat er sprake moet zijn van spoedzorg en de kosten niet hoger zijn dan als men in NL voor deze zorg betaald.

  Haki

 11. Teun zegt op

  Beste Ronny,

  Het verlengen van je verblijfsperiode met een Non-O, kan dat?

  Mij is altijd verteld dat dit niet kon en je na 90 dagen verblijf met dit visum ALTIJD het land moest verlaten.

  Of ben ik verkeerd voorgelicht?

  Alvast dank voor je reactie,

  Teun.

  • RonnyLatYa zegt op

   Hangt er van af.

   Je hebt allereerst wel een Non-immigrant nodig natuurlijk.
   Daarmee bekom je dan 90 dagen.
   Die 90 dagen kan je dan bij immigratie verlengen met een jaar en als je aan de vooral financiële voorwaarden voldoet.
   – 800 000 Baht op een bankrekening
   Of
   – inkomen van 65 000 Baht per maand
   Of
   – combinatie van inkomen en bankbedrag samen moet 800 000 op jaar basis zijn.

   Verlengen met 90 dagen in Thailand kan niet.
   Gehuwde nog wel met 60 dagen.

   Of je moet na 90 dagen Thailand verlaten.
   Als je dan een geldig Non-O Multiple entry visum hebt kan je terug binnen komen en dan bekom je opnieuw 90 dagen.
   Heb je geen geldig visum dan kan je nog steeds binnen komen op Visa Exemption.

   • fred zegt op

    Kan je als je binnenkomt met een visa exemption ook voor een NON-O gaan wanneer je met pensioen bent (65+0 en in Thailand al een bankrekening hebt met de vereiste 800.000. Als dit mogelijk is lijkt me dat simpelder dan een NON-O aanvragen in Brussel wat voor veel mensen die niet digitaal zijn onderlegd stilaan bijna onmogelijk is. Is het dan niet beter naat TH te gaan zonder visum en daar bij immigratie het nodige af te handelen ? Kan dit ?

    • RonnyLatYa zegt op

     Natuurlijk kan dat en heb ik ook al dikwijls uitgelegd dat dit mogelijk is.

     Je hebt enkel een ander aanvraag formulier nodig.
     “Form TM.87 for the foreigner, who enters the kingdom of Thailand without visa, but is allowed to stay in the kingdom with a permit of stay for a period of 30 days, 90 days and want
     to applies for non-immigrant visa.”
     https://www.immigration.go.th/wp-content/uploads/2022/02/9.FOR-RETIREMENT-PURPOSES-50-YEARS-OLD-NON-O.pdf

     Maar jullie vergeten al snel dat dat er ook een heleboel mensen zijn die helemaal geen probleem hebben om gewoon een visum aan te vragen want die hoor je natuurlijk niet, en/of de voorkeur geven om een Multiple entry te nemen en liever borderruns maken, of helemaal geen zin hebben geld op een bank te zetten in Thailand, of onvoldoende inkomen hebben of gewoon niet voldoende financiën hebben om in 2 landen geld te plaatsen. Net zoals er ook zijn die voorkeur geven om een O-A visum te nemen.

     Je visum aanvragen in Thailand is niet de beste oplossing voor iedereen. Er zijn er een pak die helemaal niet geïnteresseerd zijn in een jaarverlenging om wat voor reden ook of die willen gewoon alles in orde hebben voor ze naar Thailand reizen zonder zich zorgen te moeten maken.
     Ieder moet dat voor zichzelf uitmaken wat het beste bij hem past.

  • Willem zegt op

   Je kunt een Non-immigrant O niet met 30 dagen verlengen zoals bij visum exempt of toeristen visum.

   Als je een Non O multiple entry jaar visum aanvraagt dan moet je ook iedere 90 dagen het land verlaten.

   Alleen met een jaarverlenging zoals Ronny beschrijft kun je in Thailand blijven. In theorie voor altijd als je jaarlijks blijft verlengen. Extention of stay based on retirement.

 12. RonnyLatYa zegt op

  De website van de Thaise ambassade in Brussel is nog steeds niet opnieuw in de lucht. Kan dan ook niet controleren of er daar ook veranderingen in zijn.

  Ik heb echter het vermoeden dat er meer mis is daar.
  Toen ik enkele dagen geleden wilde controleren of dat in Brussel ook zo was kreeg ik o.a. de vraag om mijn browser up te daten. Vreemd want gebeurt normaal automatisch en was nog maar pas gebeurd.
  Mogelijk heb je virus(sen) binnen gehaald als je op downloaden hebt geklikt.
  Let dus op.

  Momenteel krijg ik enkel “Its works” wat men daar ook mee wil zeggen als je de link aanklikt en verder niets.
  Het is dus afwachten tot die weer in de lucht is voor ik jullie meer info kan geven.

 13. aad van vliet zegt op

  Hallo, Het lijkt er op dat jullie in NL en B beter af zijn met jullie aanvragen dan wij in FR. Zo is de financiële eis voor Non O SE >50 jaarverleden week ook ‘aangepast’, als volgt.

  Un justificatif des ressources: Un solde bancaire de 24 000 euros par demandeur (ou 48 000 euros si c’est un compte bancaire commun) à présenter sous forme d’une attestation bancaire récente (moins de 1 mois). Veuillez noter que nous pouvons accepter les comptes courants et les comptes bancaires non bloqués, mais pas de PEL ni d’assurances vies. OU une preuve de revenu mensuel minimum de 2000 euros par mois.

  Dat is wel frans maar waarschijnlijk voor de lezers wel te begrijpen!

  De eis voordien (2 wekengeleden) was 6000 euro per persoon aanwezig op uw bankrekening gedurende de afgelopen 3 maanden!

  Overigens hebben we nog geprobeerd om een Tourist E-Visa aan te vragen en laten we zeggen dat wij ergens een fout hebben gemaakt. Wij kregen slechts te zien: incomplete. We kregen ook geen enkele info zoals een email om ons te wijzen op een fout die we hadden gemaakt.
  Bovendien was het email adres van [email protected] ‘invalid’.
  Van het het email adres van de ambassade was/is de inbox vol.

  We zullen dus maar binnenkomen met een Exempt Visa op 8 november 2023. Dat betekent een borderrun naar Laos/Vientiane per vliegtuig plus twee borderruns over land naar bijv Laos want onze vlucht terug is op 27 maart. Overigens lijkt volgens onze info Mae Sai gesloten want daar heerst kennelijk een oorlogstoestand.

  Kan iemand ons een hotel aanbevelen in Vientiane want we hebben het voornemen om 2-4 dagen daar te blijven. Is er ook iemand die Vientiane kent?

  • RonnyLatYa zegt op

   Of Mae Sai al dan niet open is bekijk je best al je daar bent.
   Wat de situatie nu is kan op dat moment helemaal anders zijn..

   In Myanmar zijn onlusten en dat kan eventueel beperkingen hebben voor borderruns bij Mae Sai maar ook bij andere grensposten met Myanmar.
   Bovendien kan de grens wel open zijn voor de locals maar daarom niet voor toeristen.
   Moet je lokaal maar eens naar informeren dan heb je recente info.

  • Ger-Korat zegt op

   In Nederland een aanvraag indienen voor een visum non-immigrant O staat niet genoemd dat je een bepaalde termijn een bedrag (1000 Euro per 30 dagen verblijf) op je rekening dient aan te tonen. Nou dacht ik dat voorheen dit 3 maanden voor NL was en voor België 6 maanden, misschien kan Ronny aangeven of dit ook verandert is ? Zelf zie ik dit niet bij de vereisten staan maar weet wel van de discussie daarover voorheen op dit blog.

   • RonnyLatYa zegt op

    In hun geval wonen ze in Frankrijk en gelden de wetten van de Thaise ambassade in Parijs natuurlijk.

    Maar met een Non-immigrant O Single entry kan je maximum 90 dagen blijven en zou 3 x 1000 = 3000 Euro moeten volstaan in Nederland
    Ga je een Multiple entry aanvragen wat een geldigheidperiode van 12 maanden zou dit dan in principe 12 x 1000 Euro.
    Als je natuurlijk aangeeft slecht 5 maand te gaan d.m.v. je ticket kan het best zijn dat men daar rekening mee houdt en bijvoorbeeld 5 x 1000 volstaat. Weet ik niet

    Het is lang geleden dat ik nog iemand gehoord heb die een Multiple entry heeft genomen, maar voor een Multiple entry nam men vaak dezelfde voorwaarde als bij een jaarvisum en dan kom je al snel aan dezelfde financiële voorwaarden van dezelfde orde als een Non-O-A
    Financial evidence
    A copy of bank statement showing a deposit of the amount in local currency or in THB no less than 800,000 THB; OR
    An income certificate (an original copy) for the past 3 months with a monthly income no less than 65,000 THB; OR
    A copy of bank statement showing a deposit account together with an annual income totalling no less than 800,000 THB.
    https://hague.thaiembassy.org/th/page/76475-non-immigrant-visa-o-a-(long-stay)

    Dan kom je al snel aan een tegenwaard die rond 24 000 Euro liggen voor een bankbedrag , vooral omdat ambassades ongunstige koersen gebruiken natuurlijk.
    Ik kan het momenteel niet nakijken wat Brussel nu vraat want is niet in de lucht.

 14. Bert Smit zegt op

  Moderator: Graag bij het onderwerp van de infobrief houden.

 15. Roopsongholland zegt op

  Att. Ronny,
  Afgelopen woensdag aanvraag gedaan voor Non immigrant O ( retirement).
  Was ook verbaast dat de verzekeringswezen vervallen waren.
  Daarnaast is dit visum nu in categorie 1 gezet bij beschrijving ambassade Den Haag.

  Via Thaivisa documenten ge upload:
  Paspoort
  Pasfoto
  Proof permanent residency ( paspoort)
  Document indicating current residency ( Eneco)
  Travel records laatste 12 mnd in paspoort.

  Meer werd niet gevraagd qua uploaden documenten.
  Dus niet:
  Proof of accommodation in Thailand ( invitation)
  Ticket.
  Declarationform (is nu opgenomen in het aanvraagprogramma)

  Vandaag dinsdag 3 okt. het o visum ontvangen per mail.
  Had eigenlijk van ambassade navraag voor toezending proof of accommodation verwacht.
  Maar goed:
  2 december vlieg ik lekker voor 90 dagen naar .

  Ps: ik Ben na Covid een aantal keren op TV gegaan ( 2 mnd) welke ik met 30 dagen verlengd heb in Rayong ( professionele club) maar dit is natuurlijk wel super voor een 71 jarige om zo op reis te gaan

  • RonnyLatYa zegt op

   Non-O Retired heeft altijd wel in Categorie 1 Tourism and recreation related visit gestaan.
   Maar het aanvragen zal wel eenvoudiger en duidelijker zijn nu

 16. RonnyLatYa zegt op

  !!!!!Aandacht want belangrijk voor Non-O visumaanvragen!!!!!

  Ik zie dat ze ondertussen weer wat veranderd is.

  Aanvankelijk hadden ze nog staan (zoals je in mijn melding bovenaan nog kan zien)
  “The submitted financial evidence must be able to show sufficient means of subsistence for a person to stay abroad. The recommended minimum amount (on the balance of the statement) is 1,000 EUR/30 days of stay in Thailand.”

  Het is nu geworden
  “Financial evidence e.g. bank statement, proof of earnings, sponsorship letter
  Financial evidence of monthly income of no less than 65,000 THB or current balance of 800,000 THB”

  https://hague.thaiembassy.org/th/publicservice/e-visa-categories-fee-and-required-documents

  Het is dus zoals ik ook al eerder zei nu vergelijkbaar met het O-A wat financiële eisen betreft.
  Het is ook wat ze vroeger eisten voor een Non-O Multiple entry en eigenlijk ook hetzelfde als wat men nu in Thailand vraagt m.u.v. dan van de combinatiemethode die hier blijkbaar niet is opgenomen.

  Benieuw wat nog gaat komen.

  Brussel nog steeds uit de lucht.

 17. RonnyLatYa zegt op

  Aanvulling
  65,000 THB or current balance of 800,000 THB of de tegenwaarde in Euro natuurlijk voor men dat weer gaat vragen.
  Maar ze hadden het er dan evengoed kunnen bijzetten wat zij als tegenwaarde in Euro zien en dan liefst afgeronde getallen die voor iedereen duidelijk zijn.

 18. Roopsoongholland zegt op

  Ronny,
  In mijn vorige mail had ik het uploaden van het document inkomen vergeten te vermelden. Sorry.
  Ik voldeed niet helemaal aan de 800.000 baht welke het programma tot mijn verbazing als commentaar noemde, maar gezien de lagere eisen van de ambassade vorige week toch verstuurd hetgeen dus geaccepteerd is.
  Al met al volop beweging.
  Voor mij nu lekker 90 dagen overwinteren met O visum.
  Ben benieuwd naar de ervaring van Kurt de komende dagen.

  • RonnyLatYa zegt op

   Ondertussen is het nu ook inkomen 65 000 of 800 000 baht geworden zoals je op de website van de ambassade nu kan lezen.
   Je hebt dan nog geluk gehad dat ze de vorige eis gerekend hebben

   Veel plezier

 19. Teun zegt op

  De Thaise Ambassade begint aardig op onze Belastingdienst te lijken: “Leuker kunnen we het niet maken. Moeilijker wel”.

  • RonnyLatYa zegt op

   Denk dat ze het eerder eenvoudiger en duidelijker gemaakt hebben….


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website