Melder: RonnyLatYa

Er is een nieuwe “TM30 – Notification of residence for foreigners” site waar adresverantwoordelijke hun gasten/huurders online kunnen registeren.

NOTIFICATION OF RESIDENCE FOR FOREIGNERS (immigration.go.th)

Ik heb er zelf geen ervaring mee, maar wat ik hoor/lees is:

 • Je eerst opnieuw dient te registreren, ook als je reeds geregistreerd was op de vorige site.
 • Je nu wel een bewijs van registratie van je gasten/huurders bekomt op je emailadres.

Voor sommige kan het misschien een oplossing zijn en een verre verplaatsing naar immigratie besparen.

Zelf heb ik er (nog) geen ervaring mee, maar als er lezers zijn die dat al wel hebben met deze nieuwe site mogen dit altijd laten weten natuurlijk.


Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”.

7 reacties op “TB Immigration Infobrief Nr 032/23: TM – 30 Notification of residence for foreigners – Nieuwe site”

 1. Marcel zegt op

  Een lovend woordje voor onze dossierbeheerder Ronny!

  Bedankt om ons steeds weer belangeloos van de laatste wijzigingen op de hoogte te brengen. Je laat geen enkele vraag, geen enkel probleem aan je voorbij gaan.

  Je uitstekende dossierkennis heeft al menig leden uit de nood geholpen. Ik kom superlatieven tekort om, in naam van de vele leden, je nogmaals te willen bedanken voor je inzet.

  Bedankt Ronny!

 2. Sjoerd zegt op

  Bij het registreren is een upload kopie blauwe huis boek(tabain bahn) en kopie id card huiseigenaar nodig.Na de goedkeuringsmail dient via profiel rechtsboven het adres van het huis nog toegevoegd te worden. Hierna kan een TM 30 melding gedaan worden.

  • RonnyLatYa zegt op

   Er is nu ook ruimte voorzien zodat buitenlandse adresverantwoordelijken
   een TM30 melding voor hun gasten/huurders kunnen maken.
   Bij het registreren dan eerst “foreigner” aanklikken en ID kaart verandert dan in paspoortnr.

   • Roelof zegt op

    Beste Ronny,

    Als mijn vrouw vorig jaar de TM 30 melding heeft gedaan, is dan alleen registratie op de nieuwe website voldoende? Dus niet opnieuw de melding maken toch?

    • RonnyLatYa zegt op

     Je TM30 blijft gewoon geldig, tenminste als je nog in Thailand bent.
     Sommige immigratiekantoren verwachten trouwens ook niet dat je een nieuwe melding maakt als je met een re-entry terug binnenkomt en naar hetzelfde adres terug gaat.
     Maar je moet dat lokaal maar eens bekijken wat daar de spelregels zijn en wanneer ze een melding van jullie verwachten..

     Maar op zich is het niet omdat er een nieuwe site is waar de meldingen kunnen op gebeuren dat daarom vorige TM30 meldingen automatisch vervallen. Zou wat worden denk ik.
     En buiten online meldingen kunnen je ook nog altijd je melding maken in het immigratiekantoor of bij sommige zelf per post. Hoe de TM30 melding gebeurt maakt op zich niet uit.

     Je vrouw kan zich in ieder geval altijd aanmelden als je dat wil. Tenminste indien ze de adresverantwoordelijk is. Als je in de toekomst dan een nieuw TM30 zou nodig hebben kan ze dat ook via die site melden. Hoeven jullie niet naar het immigratiekantoor.
     Maar ze kan dat ook pas doen als het nodig is. Hoeft niet nu te gebeuren natuurlijk..

 3. bennietpeter zegt op

  Is het dan geheel veranderd? Wat ik begreep, is dat de TM 30 voor Thaise meldingen waren en een TM 28 voor buitenlanders om zelf aan te melden. Nog nooit mee te maken gehad (TM 28) omdat vrouw TM 30 doet.
  Is TM28 dan nu vervallen en geïntegreerd in de TM 30 met als selectie Thai of farang?

  • RonnyLatYa zegt op

   TM30 wordt nog steeds gebruikt voor wat het bedoelt is, d.w.z. de aankomst op een adres melden van een buitenlander. Dat moet dan door de adresverantwoordelijke van dat adres gedaan worden en het maakt niet uit of die adresverantwoordelijke een Thai of een buitenlander is.

   DeTM28 bestaat ook nog en is wanneer je van vast adres verandert als Non-immigrant. En ja, wanneer je gaat verhuizen moet je dat zelf bij immigratie aangeven. Dat kan dan met dat formulier TM28. Al zullen veel immigratiekantoren ook tevreden zijn met een TM30.

   Tot voor enkele jaren terug gebruikte men dat TM28 formulier ook als je als buitenlander tijdelijk in een een andere provincie ging verblijven voor langer dan 24 uur. Maar dat hoeft niet meer. Tenslotte ben je al gemeld met een TM30 door de verantwoordelijke van dat adres.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website