Melder: Harold

Vanmorgen Immigration Pattaya bezocht voor verlenging retirement met 1 jaar. Had bij me TM7+ pasfoto:

– kopieën paspoort en stempels in paspoort
– verklaring consulaat German/Austria inzake mijn maandelijkse inkomen
– verklaring van mijn huisgenoot dat ik leef op het aangegeven adres met kopie adresboekje
– kopieën van mijn bankboekje van het laatste jaar conform termijn voor verlenging

Bijna alles oke, maar kopieën bankboekje waren niet duidelijk inzake maandelijkse stortingen van het pensioen. Moest bij mijn bank een overzicht met brief vragen wat er het laatste jaar voor 7 april was gestort (kosten hiervoor was 100 Baht zei ze, doch even later sorry maar dat is tegenwoordig 200 baht).

Hierna weer terug immigration (mocht gewoon naar binnen zonder wachten ) en brief+overzicht afgegeven.

Morgen na 14.00 uur kan ik mijn paspoort weer komen ophalen.

Immigration zei me dat ik het volgende jaar voor de zelfde brief+overzicht moet zorg dragen bij hernieuwde aanvraag. Bij inkomensverklaring moet ook nog vermeld worden dat de bijlage die tot de inkomensverklaring hebben geleid tevens bij immigration moet worden in geleverd.

Het Oostenrijkse Consulaat in Pattaya heet tegenwoordig Duits en Oostenrijks consulaat. Hr. Hofer is voor beide landen nu consul

******

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”.

7 reacties op “TB Immigration Infobrief Nr 031/21: Immigratie Pattaya – Jaarverlenging Retired”

 1. Willem zegt op

  Harald.

  Het is mij niet duidelijk waarom je een kopie van je bankboekje nodig hebt? Maak je op gebruik van een combinatie methode? Ik heb in Chiang Mai mijn extensie gedaan en had aan de visum ondersteuningsbrief van de Nederlandse ambassade genoeg. Heel simpel eigenlijk, geen bankboekje en geen verplichte transfers.

  • Lung addie zegt op

   Beste Willem,
   ik denk dat je toch weet dat immigratieregels kunnen verschillen van kantoor tot kantoor. Zelfs indien je gebruik maakt van een ondersteuningsbrief, de combinatiemethode, maandelijkse stortingen, het volledige bankbedrag… is het toegestaan dat de immigratieofficier inzage vraagt in uw bankverrichtingen.
   Zo gebruik ik zelf reeds jaren een FIXED account met het nodige bankbedrag. Bij de jaarverlenging vraagt men steeds een copy van het Saving account met als reden dat je toch moet kunnen aantonen waar je van leeft…. de bedragen spelen dan geen enkele rol, zolang ze maar geloofwaardig zijn. Dus niets abnormaals aan de hand en, wat kost het voor moeite om een copy van het bankboekje te nemen?

   • Willem zegt op

    Natuurlijk weet ik dat het per immigratie kan verschillen. Zo werkt het met alles in Thailand. Daarom vraag ik ook om de achterliggende rede. Lokale regels dus.

  • harold zegt op

   Bij immigration Pattaya willen ze duidelijk zien of de geldstroom , zoals in de inkomensverklaring is aangegeven ook op je thaise account te zien is, Immigration was zo sportief om zelf van het bankboekje, wat ik had meegenomen, copien te maken. Daarnaast wilden ze een brief van de bank met een overzicht van de gestorte bedragen vanuit het buitenland bevattend een overzicht van, minstens een jaar voorafgaande aan je hernieuwde aanvraag.
   De brief gaf saldo van die dag aan (na update) en de bijlage gaf een keurig en duidelijk overzicht van de maandelijkse handelingen met goed uit gelicht de ontvangsten van mijn pensioenen,.

   Ik was niet de enige farang die deze handeling moest maken.

   • Willem zegt op

    Dan heeft de visum ondersteuningsbrief absoluut geen zin meer. Het is al 2 jaar mogelijk om slechts een financiele stroom van minimaal 65000 baht per maand aan te tonen zonder verdere verklaring. Scheelt weer 50 euro leges kosten.
    Gelukkig kan ik in CM nog steeds alleen een visum ondersteuningsbrief uit.

    Hoe zit het met aantonen van minimaal 65000 baht naar de Thaise bankrekening als je bv maar 7 maanden in Thailand bent?

    • harold zegt op

     Ik denk dat gezien het feit dat er al ambassades zijn die geen inkomensverklaring meer afgeven
     er toe bij draagt om een uniforme regeling toe te passen, Daar zijn de bankgegevens inzake inkomen voor nodig,

     Mocht je maar 7 maanden in thailand zijn, dan zal je re-entry wel aangeven dat je maar 7 maanden hier bent geweest. Zo niet dan heb je pech als de inkomensverklaring niet meer gebruikt kan worden,

     sterkte
     harold

    • RonnyLatYa zegt op

     Welke verblijfsperiode kan je na 7 maand in Thailand verlengen?
     Hoe ben je aan die verblijfsperiode van 7 maand gekomen?
     Geef misschien eens een voorbeeld.

     – Ofwel is het een eerste verlenging en dan is dat van je eerste verblijfsperiode van 90 dagen en dan zullen 2 stortingen voldoende zijn.
     -Ofwel is het een vervolgaanvraag op een vorige jaarverlenging en dan zal je 12 maandelijkse stortingen moet bewijzen.
     – Ofwel is het een verlenging van een verblijfsperiode van 1 jaar bekomen met een O-A visum en dan is dat ook na een jaar en geldt ook de 12 maandelijkse stortingen.

     Hoelang je het afgelopen jaar werkelijk in Thailand was is niet relevant. Of dat nu 4, 7, 9 maand of welke periode ook was. Ook als je er niet bent zal je moeten doorgaan met die maandelijkse stortingen als je tenminste een vervolgaanvraag op je vorige jaarverlenging wil.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website