Melder: Gilbert Pattyn

Ik wil jullie informeren dat de Oostenrijkse ambassade in Pattaya niet meer samenwerkt met de Belgische federale overheid. Voorheen kon je er als Belg terecht ivm legalisatie van (inkomen) handtekening ivm de verlenging van uw visum. De Consul heeft het mij persoonlijk gezegd. Met andere landen werken zij wel nog samen!


Reactie RonnyLatYa

Ter info. Geen Ambassade maar een Consulaat.

******

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”.


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...

21 reacties op “TB Immigration Infobrief Nr 030/21: Oostenrijkse Consul”

 1. Cornelis zegt op

  Een volstrekt begrijpelijke beslissing die rechtstreeks voortvloeit uit het Belgische besluit de afgifte van het affidavit te beëindigen.

  • Patrick zegt op

   Kan het nog voor ” Prove of Life “, LEVENSBEWIJS ?

   • Lung addie zegt op

    Beste Patrick,
    voor een levensbewijs, nodig voor de Belgische pensioendienst, heb je echt geen consulaat of ambassade nodig hoor. De Belgische pensioendienst doet echt niet moeilijk omtrent dit. Het mag gestempeld worden door zowat elke THAISE overheidsdienst…. ziekenhuis-politie-gemeentehuis (tessabaan)…..Ik zelf laat dit reeds jaren stempelen bij de tessabaan waar ik woon. Ik scan het en stuur het dan per email als pdf naar de pensioendienst. Geen enkel probleem.

  • RonnyLatYa zegt op

   De ambassade blijft dat uitgeven.

   “Vanaf 01.07.21 zal legalisatie plaatsvinden – op vertoon van de nodige bewijsstukken. De legalisaties uitgevoerd door de Ambassade zullen echter systematisch het volgende vermelden : “This legalization only concerns the signature of Mr. … or Ms. … and in no way prejudges the accuracy of the information mentioned therein”.Deze wijziging wordt ook officieel meegedeeld aan de bevoegde Thaise autoriteiten.”

   Eigenlijk onbegrijpelijk dat je wel de nodige bewijsstukken moet voorleggen, maar dat men het dan uiteindelijk toch niet gaat controleren.

   https://www.thailandblog.nl/dossier/visum-thailand/immigratie-infobrief/tb-immigration-info-brief-021-21-nieuwsbrief-belgische-ambassade-m-b-t-het-income-affidavit/

 2. Gino zegt op

  Beste Cornelis,
  Dan bent U niet op de hoogte van de verdere evolutie.
  Via Eddy Bull van Vlamingen in de Wereld vernomen vandaag dat na het opstarten onder de Belgen van een petitie lijst,er verder in de toekomst door de Belgische Ambassade een affidavit wordt afgeleverd.
  Groetjes.
  Gino.

 3. joskeshake zegt op

  Dus dan zijn we verplicht naar Bangkok te gaan voor die inkomsten verklaring van mijn pensioen te laten wettigen of hoe je het ook noemt ? Met andere woorden, hetgeen ervoor kon gebeuren op het Oostenrijks consulaat Pattaya.Goe bezig Belgische staat of wie dan ook, proficiat om de gepensioneerden het nog wat ingewikkelder te maken.

  • Harry zegt op

   Je kan het ook zoals ik per post doen. Hoef je niet naar Bangkok te gaan.

 4. Eddy Bull zegt op

  Cornelis CORRECTIE!
  Het Belgisch Consulaat heeft zijn besluit de afgifte van het affidavit te beëindigen INGETROKKEN!
  Dus zal je nog altijd een affidavit kunnen bekomen op vertoon van de nodige bewijsstukken.

  • Cornelis zegt op

   Dat heb ik kennelijk gemist, maar dat zou goed nieuws betekenen voor de Belgen in Thailand.

   • RonnyLatYa zegt op

    https://www.thailandblog.nl/dossier/visum-thailand/immigratie-infobrief/tb-immigration-info-brief-021-21-https://www.thailandblog.nl/wp-content/themes/thailand/images/submit.gifnieuwsbrief-belgische-ambassade-m-b-t-het-income-affidavit/

   • RonnyLatYa zegt op

    https://www.thailandblog.nl/dossier/visum-thailand/immigratie-infobrief/tb-immigration-info-brief-021-21-nieuwsbrief-belgische-ambassade-m-b-t-het-income-affidavit/

 5. Nicky zegt op

  Het is alleen de vraag of immigratie het affidavit nog accepteert? Wij zijn in ieder geval reeds 3 maanden bezig met de maandelijkse stortingen op de Thaise bank. Kwestie van problemen voorkomen

  • RonnyLatYa zegt op

   Inderdaad.
   En als men dan nog een overgangsperiode van een jaar inlaste is dat op zich geen probleem.
   Geeft iedereen de kans om zich daar op in te stellen.
   Maar meestal is dat niet het geval en is het iets dat tussen de soep en de patatten de dag voordien werd beslist.

   Je kan dan op zulke grillen maar beter voorbereid zijn.

 6. Roger zegt op

  Het is inderdaad triestig te moeten vaststellen dat het ons, gepensioneerden in het buitenland, alsmaar moeilijker wordt gemaakt.

  Een Belgische ambassade in Bangkok, ja die is er wel maar voor de simpelste verhandelingen moet je je plan trekken. Het is precies alsof men ons wil straffen omdat we besloten hebben om ons Thuisland te verlaten.

  En dan zullen we maar zwijgen over de belachelijke regels opgelegd door de immigratiediensten in Thailand. Blijkbaar zijn we dan wel weer goed om ons geld hier te spenderen. Gelukkig kan ik dit alles een beetje plaatsen want een mens zou er moedeloos van worden.

  • Patrick zegt op

   De Thaise visa wetgeving past zich aan aan de aanhoudende pogingen van sommige visa aanvragers om alsmaar de wet te omzeilen.
   Ik stel vast dat ” corruptie ” niet exclusief ” Thais ” is !
   Dus hebben wij al die zogenaamde ” regeltjes ” vaak aan onszelf te danken.

 7. Lung addie zegt op

  Beste Roger,
  mogen we dan ook weten wat die ‘belachelijke regeltjes’ zijn?
  -dat je moet bewijzen dat je uw eigen broek kan ophouden? En kom nu niet vertellen dat die bedragen extreem hoog zijn.
  -dat je, indien je verhuist, dit moet melden (moet je ook in je thuisland doen)
  -dat je om de 90d moet melden dat je daar nog steeds woont…. je hoeft je er, indien je wenst, zelfs niet voor te verplaatsen: kan per post, kan via internet, kan door iemand anders zelfs gedaan worden
  -dat je om het jaar een verlenging van verblijf moet aanvragen: ja, dat is toch ook erg hoor: 1 maal per jaar naar immigratie gaan en, indien je de zaken op orde hebt, ben je in een mum van tijd er van af.
  Vraag me wel af wat hier allemaal belachelijk aan is.

  • TheoB zegt op

   Nou Lung addie,

   Alles bij elkaar geeft het mij in ieder geval het idee dat de Thaise overheid lijdt aan paranoia. Maar daaraan lijden tegenwoordig wel meer overheden.

   • lung addie zegt op

    dat de Thaise overheid lijdt aan paranoia: kan je dan ook een paar voorbeelden geven waarom je dit denkt? Ik kan nog iets bijleren. maar dat heeft tenslotte wel nies te zien met het feit dat de immigratieregels ‘belachelijk’ zouden zijn.

    • TheoB zegt op

     Me beperkend tot immigratieregels:
     Je noemt zelf al de melding die de non-immigrant elke 90-dagen moet doen. De Thaise overheid gaat er kennelijk van uit dat de non-immigrant de verplichte melding van een verhuizing niet zal doen.
     Als de non-immigrant meer dan 24 uur verblijft buiten de provincie van wonen, de verplichting aan de logiesgever om dat bij het immigratiebureau(s) van die andere provincie(s) te melden.
     Verder worden er op gezette tijden suggesties gedaan om het doen en laten van de non-immigrant te kunnen volgen. Herinner je je nog het idee om verplicht een lijst in te vullen met vragen over je sociale media-accounts, voertuigen, enz.?
     Geeft mij in ieder geval het idee dat men overmatig achterdochtig is.

     En een voorbeeldje van een belachelijke eis (voor toelating tot Thailand): een verklaring van de verzekeraar waarin absolute maximum bedragen van ziektekostendekking vermeld moeten zijn terwijl de verzekeraar die niet mag geven, omdat er geen maximum aan vergoeding van ziektekosten gesteld wordt.

     Ik – ten opzichte van jou relatief nieuw in Thailand – had niet verwacht dat ik jou op dit gebied nog iets kon verhelderen.

     • RonnyLatYa zegt op

      Toch even corrigeren

      1. “Als de non-immigrant meer dan 24 uur verblijft buiten de provincie van wonen, de verplichting aan de logiesgever om dat bij het immigratiebureau(s) van die andere provincie(s) te melden.
      Het is niet aan de logiesgever om te melden dat een non-immigrant in een andere provincie verblijft. In principe kan die ook niet weten waar die verblijft en of dat dan wel in een andere provincie is.
      De logiesverstrekker moet enkel een aankomst melden, niet een vertrek.
      Enkel verhuis van vast adres moet door de buitenlander zelf gemeld worden.

      2. “lijst in te vullen met vragen over je sociale media-accounts, voertuigen, enz.?” Dat heeft niet lang bestaan en is afgevoerd.

      3. “een verklaring van de verzekeraar waarin absolute maximum bedragen van ziektekostendekking vermeld moeten zijn”.
      Er worden nooit maximum bedragen gevraagd. Als er bedragen worden gevraagd zijn dat minimum bedragen waarvoor je verzekerd bent (100 000 Dollar, en/of 40 000/400 000 Baht out/in patient.) Meer mag altijd.

     • Lung addie zegt op

      paranoia: achtervolgingswaanzin

      Daar zie ik hier geen enkel voorbeeld van.
      -‘De Thaise overheid gaat er kennelijk van uit dat de non-immigrant de verplichte melding van een verhuizing niet zal doen’:. Moest je weten hoeveel farangs niet op het opgegeven adres wonen je zou schrikken. Paranoia???

      -‘Als de non-immigrant meer dan 24 uur verblijft buiten de provincie van wonen, de verplichting aan de logiesgever om dat bij het immigratiebureau(s) van die andere provincie(s) te melden’ : je loopt wel deftig achter want dit is reeds enkele jaren afgeschaft. Dit is enkel nog nodig indien je het land verlaten hebt en terugkeert. Paranoia???

      -‘Herinner je je nog het idee om verplicht een lijst in te vullen met vragen over je sociale media-accounts, voertuigen, enz.?’: Zeker herinner ik me dat. Doch ook dat gebeurt reeds enkele jaren niet meer. Dat was dan ook in het kader van een onderzoek naar de gebruiken van buitenlanders in Thailand. Je kan het een soort studie noemen. Paranoia???

      -‘een verklaring van de verzekeraar waarin absolute maximum bedragen van ziektekostendekking vermeld moeten zijn terwijl de verzekeraar die niet mag geven, omdat er geen maximum aan vergoeding van ziektekosten gesteld wordt. Belachelijk? Er kan moeilijk verwacht worden van de Thaise overheid dat zij de ‘belachelijke’ regel kennen in Nederland geen cijfers te willen-mogen-kunnen geven. Trouwens, deze eis is enkel van toepassing op nieuwkomers en niet op mensen die hier permanent wonen. Deze welke hier permanent wonen hebben geen ziekenzorgverzekering meer in Nederland, tenzij zij er zelf een private zorgverzekering afsluiten en die geven meestal die cijfers wel.

      En NEEN je hebt me NIETS bijgebracht of verhelderd.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website