Melder: RonnyLatYa

Ref : TB Immigration Infobrief Nr 020/22: Non-immigrant O-A – Financieel bewijs | Thailandblog

Zoals je in Ref kan lezen had de Thaise Ambassade in Den Haag de financiële eisen voor een Non-immigrant O-A vorige maand al terug gebracht tot de vroegere bedragen.

Financial evidence

 • A copy of bank statement showing a deposit of the amount in local currency or in THB no less than 800,000 THB; OR
 • An income certificate (an original copy) for the past 3 months with a monthly income no less than 65,000 THB; OR
 • A copy of bank statement showing a deposit account together with an annual income totalling no less than 800,000 THB.

 Non-Immigrant Visa O-A (long stay) – สถานเอกอัครราชทูต ณ กรุงเฮก (thaiembassy.org)

De Thaise Ambassade in Brussel bleef echter nog steeds die hogere eisen stellen, maar daar is nu ook verandering in gekomen. Ook zij zijn teruggekeerd naar de vroegere bedragen

Financial evidence showing monthly income of not less than 65,000 THB or having the current balance of 800,000 THB, e.g. bank statements, proof of earnings

***Monthly net pension of not less than 1,700 euros per month or equivalent to 65,000 Baht ( expressly indicate the applicant’s name-surname and date of issue) OR

Proof of financial (letter from the bank) showing a 3-moth bank statement of the amount equal to no less than +/- 21,000 euros or 800,000 Baht ( expressly indicate the applicant’s name-surname and date) with a proof of retirement status.

Non-immigrant Visa “O-A” (Long Stay) Visa for Long Stay (retirement) – Royal Thai Embassy Brussels

Alles is wat betreft de financiële eisen weer bij het oude en de financiële eisen zijn terug zoals ze ook in Thailand zijn voor jaarverlengingen.

Waarom men ooit dat verhoogd heeft weet ik niet, maar blijkbaar zal toch iemand beslist hebben dat dit dan toch niet kan.

PS.

Wat me ook opviel is dat iemand de veranderingen op de website van Brussel heeft opgelost door er de nieuwe tekst in het rood boven te plaatsen en de oude tekst gewoon de achtergrondkleur te gegeven. Je ziet dan ook enkel de rode tekst die effectief is als je de link opent, maar als je de tekst selecteert zie je ook nog de oude, hogere eisen verschijnen.


Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”.

4 reacties op “TB Immigration Infobrief Nr 027/22: Non-immigrant O-A – Financiele eisen in Den Haag en Brussel (2)”

 1. RonnyLatYa zegt op

  Als aanvulling.
  Blijkbaar zou de combinatiemethode in Brussel volgens deze tekst niet kunnen, maar ik denk dat de mogelijkheid wel bestaat maar misschien niet geheel duidelijk beschreven werd in de tekst.
  Moet je eventueel maar eens vragen.

 2. Jos K zegt op

  Nou dat is een mooie prutser dan die de website daar bijwerkt.

  Text moet je gewoon verwijderen, die ga je toch niet onzichtbaar maken door een andere kleur te geven.

  Als deze persoon niet in staat is om een website fatsoenlijk te beheren, moet ik dan geloven dat deze persoon de visa-materie wel onder de knie heeft ?

  Groet,
  Jos

  • RonnyLatYa zegt op

   Een website beheerder moet niet alle materies onder de knie hebben die op die website verschijnen.

   Die plaatst enkel de info die hij aangeleverd krijgt . Daar loopt het ook vaak fout, maar dat kan je die website beheerder niet aanrekenen.

   Wel kan je je vragen stellen op de manier dat het geplaatst of aangepast wordt en dat lijkt inderdaad niet echt professioneel ….

  • Johan (ookwel janderk) zegt op

   Dag Jos,
   Ik proef de gefrustreerdheid in je reactie. Ik zou bijna zeggen “bij ons is alles veel beter” reactie.
   Maar ik woon inmiddels al bijna 17 jaar in Thailand. Ik heb een grote Thaise schoonfamilie. Maar Thailand is geen Nederland. Dat moet je goed begrijpen.
   De Thaise ambtenaar die de immigratie wet helemaal begrijpt en goed toepast moet je met een lantaarntje zoeken. De Thaise immigratie wetten zijn zeer ingewikkeld. Overige weet ik ook uit eigen ervaring dat de Nederlandse immigratiewetten ook niet gemakkelijk zijn. Op elke regel is wel weer een uitzondering. Als je een Thaise partner naar Nederland haalt (of heb gehaald) dan weet je dat wel.
   Maar nog moeilijke is om een goede webpagina te maken, waarin alle uitzonderingen en regels zijn samengevat in een gemakkelijk leesbare webpagina. En als je dan zover een pagina hebt, leg je deze meestal voor aan een “supervisor”. en daarin duidelijk voor de supervisor de oude tekst en de nieuwe tekst.
   Dat daarna de pagina online is gegaan zonder dat de oude tekst is verwijderd is een veel (ik zeg met nadruk VEEL) gemaakte fout. Meestal onder druk van allerlei klagende gebruikers.

   Dus maak je geen zorgen over de ontwerper van de webpagina (hij zou geen kennis hebben van de visa materie) als van de ambassade ambtenaar (hij kan geen webpagina’s maken). Het zijn veelal verschillende mensen.

   In Thailand wonende kan ik je zeggen: “maak je niet druk. Er is altijd een morgen”

   Toen ik 2005 van Alkmaar naar Thailand verhuisde heb ik eerst een aantal maanden voor vertrek me goed ingelezen in de Thaise immigratiewetten. Daarna is vervolg verblijf een koud kunstje.

   Groet vanuit Thailand

   Johan B.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website