Melder: Rob

Weer een goede ervaring bij het Immigration Office in ChiangRai. Ik ben daar afgelopen maandag weer geweest – zoals elk jaar – voor mijn extension verblijfsperiode op mijn non-immigration visum. Heb gelijk een “Multiple Re-Entry” aangevraagd en 90-dagen melding gedaan. Service was zoals altijd uitstekend en de aanvragen goed afgehandeld.

Multiple Re-Entry wordt nog steeds afgegeven (ondanks dat ik berichten las dat dit niet meer gedaan werd!). Misschien doe ik maar 2 re-entries per jaar, maar – ofschoon een multiple meer geld kost – spaart het toch veel tijd uit, omdat je niet steeds naar het immigration office hoeft te gaan voor elke single re-entry (en spaart pagina’s uit in je paspoort).

Lees vaak verhalen dat het jaarlijkse bezoek aan de immigration office vaak problemen oplevert, maar mijn ervaring is dat wanneer je alles goed voorbereid – en altijd heel vriendelijk blijft – alles soepel verloopt.


Reactie RonnyLatYa

Bedank voor je inzending. Altijd leuk om lezen dat iets goed gaat en inderdaad en zoals je al schrijft, is een goede voorbereiding eigenlijk het bijzonderste.

Wat je jaarverlenging betreft, lezers zijn meestal ook wel geïnteresseerd welke documenten je nodig had.

Wat je 90 dagen melding betreft, al eens overwogen om het online te doen? Nu was je er toch met die verlenging, maar dan hoef je ook voor die andere meldingen in het jaar niet naar je immigratiekantoor.

Wat de Multiple Re-entry betreft, het is niet het Multiple Re-entry dat je niet meer kan bekomen. Dat gaat nog steeds. Het is de Multiple entry die blijkbaar niet meer uitgereikt wordt bij Non-immigrant O Retired en Thai Marriage.

Even herhalen waar het verschil zit tussen een Entry en Re-entry. Een Entry hoort bij een visum. Met een Entry bekom je bij binnenkomst een nieuwe verblijfsperiode, die dan afhankelijk is van het visum dat je hebt.

Een Re-entry hoort bij een reeds bekomen verblijfsperiode. Bij het verlaten van Thailand verlies je die reeds bekomen verblijfsperiode dan niet. Bij terug binnenkomst zal je dan door die Re-entry geen nieuwe verblijfsperiode bekomen, maar de einddatum van de reeds daarvoor bekomen verblijfsperiode terug bekomen.

Een Re-entry wordt meestal gebruik bij een langere verblijfsperiode die men wil behouden zoals o.a. Retired, Thai Marriage, etc… maar kan je op elke reeds eerder bekomen verblijfsperiode aanvragen. Hoe lang of hoe kort die ook is.

*****

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”.

2 reacties op “TB Immigration Infobrief Nr 017/24: 3-in-1 bij Immigration Office in Chiang Rai”

 1. Eldert Tiele zegt op

  Wij hebben een vergelijkbare ervaring bij de immigration Chiang Rai. Wat een verschil met een jaar geleden. Wij hadden onze papieren tot hun verrassing compleet, altijd een hele stapel. De Visumondersteuning brief van buitenlandse zaken deed wonderen. De medewerker achter de desk moest echter mijn geboorteplaats in het Thai opschrijven. Dat gaf heel veel hilariteit. Waddinxveen is blijkbaar moeilijk uit te spreken. Althans, hij deed verwoede pogingen. Uiteindelijk na veel gelach en oefenen lukte het hem de naam deels uit spreken.
  Op de visumondersteuningbrief staat je maandelijks inkomen in euro’s vermeld. Er werden tabellen opgezocht om de vergelijking met Baht te maken. Toen nog de rekenmachine erbij met de vraag wat ik in vredesnaam gedaan had met dit inkomen. Uiteindelijk werd het in behandeling genomen na tig stempels. Mijn vrouw die bij de balie ernaast zat had een soortgelijke ervaring. Zij heeft als goed katholiek 3 voor namen meegekregen. Oei, oei zij de baliemedewerker, long name, long name. Uiteindelijke mochten we vanwege de drukte onze paspoorten de volgende dag ophalen.
  Toen we de volgende dag terug kwamen was de immigration totaal leeg. Wij opende de deur en onder luid gelach weren we begroet als Mister Waddinxveen en Mrs long name, long name, long name.
  Dit geeft ons in ieder geval geen stress als we de volgende keer op immigration moeten zijn.

 2. Sylvester zegt op

  Jaarverlenging.O gedaan in sriracha alle documenten verzorgd inclusief de visum ondersteuning brief van de ambassade. Het ging redelijk gesmeerd waren vroeg in de morgen samen met ongeveer 2 tot 300 mensen uit Burma maar gelukkig hadden die een ander loket.
  Mijn vriendin was met mij samen en de conversatie liep dan grotendeels via haar, en ik miste toch een document en wel de plaats van het huis de locatie op papier die had ik niet ik mocht het op een a4 uittekenen dat was geen probleem.ik kreeg te horen dat ik de volgende dag me paspoort kon ophalen en mijn Reentry dan kon doen.zo gezegd zo gedaan.de volgende dag alles afgerond, en zijn met het openbaar vervoer naar huis gereisd


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website