Melder: Pjotter

Graag zou ik toch een tip willen geven bij het bericht 034/24 van Piet, en/of anderen. Je antwoord is natuurlijk 100% correct op de vraag van Piet “heb ik een retourticket nodig bij een non imm O visum”.

Zelf kreeg ik wat jaren geleden, bij mijn definitieve ‘emigratievlucht’, een tip om toch een retourticket te boeken met een retourdatum 3, 4 à 5 maanden later dan de heenreis, ondanks dat ik bijna zeker wist dat ik voorlopig niet terug zou gaan naar Nederland.

De meeste mensen zijn normaal gesproken elke keer, misschien meerdere malen per jaar, maar 3 à 4 weken ‘als toerist’ in Thailand gebleven. Definitief of veel langere tijd, kan toch wat anders uitpakken.

Dus retourticket bij Eva Air geboekt voor 600€ (Tja, pre-Covid) terwijl een enkele reis 550€ was. Voor het verschil van 50€ kon je geen betere ‘verzekering’ hebben voor een eventuele terugreis, mocht het toch niet bevallen of iets mis gaan vertelde men mij. Eva Air had mij altijd goed behandeld dus besloot ik Eva Air te bellen met de mededeling dat ik geen gebruik zou maken van mijn terugvlucht omdat ik in Thailand wilde blijven.

Er werd mij toen verteld dat ik een ‘refund’ aan kon vragen (ondanks dat ik het goedkoopste ticket had). Dit was 154€! Binnen 3 weken stond dit bedrag op mijn bank, waardoor mijn enkele reis dus maar 450€ had gekost Is toch 100€ goedkoper dan dat ik vooraf een enkele reis had geboekt.

Ik weet echt niet of dit nog steeds zo werkt, maar het lijkt me wel een onderzoek waard voor Piet of andere mensen.


Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”.

2 reacties op “TB Immigration Infobrief Nr 015/24: Retourticket bij vertrek met een Non-immigrant O”

 1. Willem zegt op

  Bij een Non O visum heb je 100% geen retourvlucht nodig.

  • RonnyLatYa zegt op

   Hij reageert op deze vroegere vraag. Ik had de link vergeten te plaatsen.

   https://www.thailandblog.nl/visumvraag/thailand-visa-vraag-nr-034-24-non-immigrant-o-heb-ik-een-retourticket-nodig-bij-de-aanvraag/µ

   Hij wil enkel laten weten dat hij eigenlijk winst heeft gemaakt door toch een retour te boeken ipv een enkel.
   Vraag is natuurlijk, zoals hij ook al zegt of je dat nu ook nog kan toepassen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website