Melder: Bert

Jaarverlenging Non-Immigrant verblijfsvergunning op basis van Pensionering- Inkomsten te Kamphaeng Phet. Dit gebeuren vond plaats op 25 januari 2021, terwijl de vervaldatum van mijn oude vergunning op 12 februari 2021 gepland stond.

De gebruikelijke documenten meegenomen, behalve dat mijn bankboekje niet bijgewerkt was en ook zonder dat ik een brief met transactie-gegevens van de bank had. Dit omdat de ingang tot mijn bank bestaat uit een enorme trap met meer dan 30 treden (ik heb ze overigens niet geteld) en dat het met mijn handicap (ik ben 76 jaar en zeer slecht ter been) een te grote hindernis zou zijn. In plaats daarvan had ik een uitdraai gemaakt vanuit de Banking-App van van bank van alle transacties van het voorgaande jaar. Dit werd, na mijn toelichting, door Immigration aanvaard en ik kreeg dus zonder problemen mijn nieuwe jaarverlenging.

Alleen bij het verlaten van het kantoor werd mij wel verteld, om de volgende keer toch een bijgewerkt bankboekje en brief met transacties van de bank mee te nemen.

Zo zij het….. Ik moet alleen nog een manier bedenken, om het volgende jaar mij en mijn rolstoel over alle treden naar binnen te laten hijsen. Maar dat is een probleem van volgend jaar


Reactie RonnyLatYa

Vraag iemand van de bank om naar je toe te komen en de brief te brengen en je boekje bij te werken.

Hoef je die trappen niet te doen.


Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”.

Rating: 5.00/5. From 6 votes.
Please wait...

4 reacties op “TB Immigration Infobrief Nr 013/21: Immigration Kamphaeng Phet – Jaarverlenging”

 1. ruud zegt op

  U hoeft bij mijn beste weten niet naar uw eigen kantoor te gaan voor die uitdraai.
  Zelf doe ik het ook, waar het mij op een bepaald moment het beste uitkomt.
  Soms bij een kantoor (kasikorn) met een hoge trap en soms bij central plaza.

  Ik neem niet aan, dat speciaal voor mij een uitzondering op een regel wordt gemaakt.

  Overigens is er in dat kantoor met die hoge trap waarschijnlijk ook een lift aanwezig, dat zou u aan de parkeerwacht kunnen vragen, of even bellen.

  • Han zegt op

   Je kunt ook zelf een uitdraai maken als je elektronisch bankiert bij de Kasikorn,

   • Cornelis zegt op

    Dat heeft hij ook gedaan, begrijp ik uit het verhaal.

 2. Marc zegt op

  Je kan ook van bank veranderen . Een op de begane grond
  Probleem opgelost


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website