Melder: Anoniem

Heb gisteren mijn retirement visa verkregen met multi entry. Omdat er verwarrende berichten rond zoemen over dit onderwerp nadat je uit de medische quarantaine bent gekomen met je 3 maanden visa is het volgende van belang:

1) Laat je niet van de wijs brengen door berichten van de NL ambassade in Den Haag. Ik kreeg daar de mededeling dat ik na het verlopen van mijn 3 maanden special medical visa ik terug zou moeten keren naar NL immers ik was hier voor medische redenen.

2) Ook in het hospitaal stond er een taxi klaar na mijn behandeling en quarantaine retour airport want ik had geen recht om in Thailand te verblijven, aldus de kassier en hoofd verpleegster, niets van aan getrokken mijn auto richting Cha am stond klaar.

3) Gebeld naar immigration in Bangkok, daar vertelde men mij, u kunt gewoon uw retirement visa aanvragen geen enkel probleem

4) Dat heb ik dus gisteren gedaan in Tha Yang , met inbegrip van inkomen ondersteuningsbrief enz. van de NL ambassade. Daar zat nog wel een angel, immers deze brief had ik moeten laten legaliseren door Immigration services in Bangkok, maar, en nu komt ie …dat kon ik ook afkopen voor 1000 thb en natuurlijk geen kwitantie

5) Fluitend verliet ik immigration services in Tha Yang na een half uur met een kraakverse stempel zijnde mijn nieuwe retirement visa een jaar geldig. Note, Het immigration kantoor gaat over enkele weken verhuizen naar een nieuwe locatie vlakbij Hup Kapong, gunstiger voor de mensen uit Cha am.


Reactie RonnyLatYa

Een “Retirement visa” bestaat niet. Het zijn jaarverlengingen, op basis van “Retirement” in dit geval, van een eerder bekomen verblijfsperiode.

Een jaarverlenging heeft op zich geen entry. Geen Single en geen Multiple. Dat zijn re-entries en moet je er extra bijvragen. Single re-entry kost 1000 Baht en Multiple re-entry kost 3800 Baht. Dit bovenop de kostprijs van de jaarverlenging van 1900 Baht. Maar dat je een jaarverlenging kan bekomen ook na een medische verblijfsperiode verbaast mij eigenlijk niet echt. Zolang je een verblijfsperiode hebt bekomen met een Non-immigrant visum is een jaarverlenging mogelijk en zolang je natuurlijk aan de voorwaarden van die jaarverlenging voldoet.

Tha Yang is toch Immigration Petchaburi dacht ik. Dit is nog maar een 4 tal jaren open of vergis ik mij?

*****

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief.  Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/.  Bedankt voor uw begrip en medewerking”

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website