Melder: RonnyLatYa

Ref: TB Immigration Info Brief 075/20: Vrijstelling verlengd tot 31 oktober (2) –

TB Immigration Info Brief 075/20: Vrijstelling verlengd tot 31 oktober (2)

Eerder werd op 29 september al beslist om de vrijstelling uit te breiden van 26 september tot 31 oktober (zie ref). Ondertussen waren er wel al buitenlanders die voor 26 september (einde vorige vrijstelling) een verlenging hadden aangevraagd en daarvoor 1900 Baht hadden betaald plus de eventuele kosten van een ambassadebrief. Om dit gelijk te trekken met zij die nu een gratis vrijstelling hadden bekomen tot 31 oktober, was al beslist dat deze buitenlanders terug naar immigratie konden gaan waar ze dan een gratis verlenging kregen tot eind november.

Immigratie laat nu weten dat iedereen die nu een verlenging vraagt en wanneer toegestaan, deze verlenging zal ingaan op 1 november (zie bijlage).

De kostprijs van een verlenging is normaal 1900 Baht.

Niet vermeld in de nieuwe “announcement”, maar ik vermoed dat dezelfde voorwaarden van toepassing blijven om die verlenging te bekomen vanaf 1 november d.w.z. :

– Voor zij die hier verblijven op toerist status – Ofwel een ambassade brief die bevestigt dat men door Corona maatregelen niet naar eigen land kan terug keren (grens gesloten, geen vluchten, etc..), of dat men wegen medische redenen niet in staat is om terug te keren voor 31 oktober.

– Voor zij die hier verblijven op Non-immigrant status – De normale voorwaarden die gelden voor de verlenging van de verblijfsperiode en dus afhankelijk van het Non-immigrant visum.Voor de goede orde. Het gaat hier niet om een nieuwe vrijstelling tot eind november. Je moet wel degelijk tussen nu en 31 oktober die verlenging gaan vragen indien je langer dan 31 oktober wil blijven.

Ongeacht wanneer je die verlenging vraagt in de loop van de maand, zal deze ingaan ingaan op 1 november.

Doe je dat niet, moet je het land verlaten voor 31 oktober.

Bron: /www.immigration.go.th/en/


Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”

Rating: 5.00/5. From 2 votes.
Please wait...

6 reacties op “TB Immigration Info Brief 076/20: Nieuwe verlengingen gaan in op 1 november”

 1. Rennie zegt op

  Beste lezers,

  Op 18 juli heb ik de eerste extension verkregen en op 19 september de tweede extension i.v.m. medische redenen, deze is tot 25 december geldig. Houdt de brief waarnaar nu verwezen wordt voor ons in dat de medische extension bij de immigratie verlengd (verplaatst) wordt nadat de Amnesty verloopt op 31 oktober??

  Weet niet ik het nu juist begrepen heb, zou dat dan inhouden dat de 2x extension na 31 oktober, in het paspoort gewijzigd/aangepast wordt??

  • RonnyLatYa zegt op

   Daarvoor moet je naar immigratie gaan en zij zullen dit beoordelen.

 2. Willy zegt op

  Beste Ronny,
  Op 25 september heb ik mijn jaarvisum ontvangen van immigratie omdat de vrijstellingen afliepen op 26 september. Zou ik dan ook nog 1 maand extra krijgen voor volgend jaar? Einde op 31 oktober ipv 26 September?
  Alvast bedankt

  • RonnyLatYa zegt op

   Daarvoor moet je naar immigratie gaan en zij zullen dit beoordelen.

 3. walter zegt op

  Beste Ronny,
  Voor alle zekerheid inzake interpretatie van deze melding… als je een extension of stay retirement hebt (non-immigrant o visa) met geldigheid tot 17 december 2020 … dan moet je toch maar je nieuwe extension aanvragen vanaf 17 november? of valt dit ook onder deze melding dat je dit moet aanvragen voor 1 november??

  • RonnyLatYa zegt op

   In eerste instantie is dit is eigenlijk bedoeld voor zij die tot 31 oktober van de vrijstelling hebben genoten. Zij moeten verlengen voor 31 oktober of Thailand verlaten. Om te vermijden dat ze allemaal de laatste dag komen laat men voor al die aanvragers de verlenging ingaan op 1 november. Iemand die dus op 14 oktober gaat aanvragen zal zijn verlenging ook maar zien ingaan op 1 november, net zoals iemand die op pakweg 30 oktober zou aanvragen. Zo worden diegene die vroeger in de maand komen niet benadeeld tegenover zij die wachten tot de laatste dag.

   Maar loopt deze maand ook toevallig je normale jaarverlenging af dan kan je misschien ook van wat extra tijd genieten als ze de volgende jaarverlenging dan laten in gaan op 1 november ipv ergens in oktober zoals normaal voorzien is. Dat is dan hoe immigratie het zal beoordelen.

   Diegene waarvan de verlenging later afloopt dan oktober kunnen hun nieuwe jaarverlenging aanvragen op een tijdstip dat ze dat anders ook zouden doen.
   In uw geval loopt het af 17 december 20. Je kan je de aanvraag voor een nieuwe jaarverlenging dan indienen vanaf ergens half november zoals je in normale omstandigheden ook zou doen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website