Melding: Frans Pattaya

Betreft: Visa

In de zeer informatieve infobrieven van Ronny staat bij de beschrijvingen van de non immigrant en de tourist visa dat de geldigheidstermijn van het visum kan worden afgeleid van de data achter “date of issue” en “enter before”. Ik maak afwisselend gebruik van beide visum soorten, afhankelijk van de lengte van mijn verblijf in Thailand en of ik bijvoorbeeld zaken moet regelen waarvoor het non immigrant visum vereist is (bijv. rijbewijs verlengen).

Bij mijn laatst verstrekte visa (zowel non immigrant als tourist) blijkt de geldigheid iets anders aangegeven. Nu staat er “valid from” en “valid until”. De datum, aangegeven achter “valid from” is overigens de datum dat het visum is uitgegeven, dus gelijk aan de vroeger vermelde datum “date of issue”.


Reactie RonnyLatYa

Bedankt om deze wijziging op het visum mede te delen.

Ik kan me niet herinneren er wat van gelezen te hebben, maar misschien heb ik het gemist. Op internet kan ik er niet direct wat over vinden. Enkel vond ik op de website van de Thaise ambassade in Den Haag de volgende tekst :

7. …. Visa validity, as indicated on the visa page (“Enter before …” or “Valid until …”), is the period during which a visa can be used to enter Thailand.

http://www.thaiembassy.org/hague/th/services/42922-General-Information.html

Misschien zijn er momenteel twee versies in omloop.

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “TB Immigration Info Brief 072/19 – Visum – Geldigheidsperiode”

 1. Theo zegt op

  Vandaag bij de immigration van Korat geweest voor info over het verlengen van mijn visum .
  Mijn visum verloopt 27 september , 8 september ga ik een maand naar Nederland dus heb ik gevraagd hoe te handelen. Ik kan 5 September reeds mijn visum verlengen er moet dan 2 maanden voor 5 September 800000 Bath op mijn rekening staan en dan moet ik op 5september geld storten en een verklaring van de bank halen en met mijn bankboekje en de verklaring (statement) van de bank mij bij de immigratie melden. Dan 2 pasfotos overleggen en het benodigde formulier.
  Dit alles werd mij zo uitgelegd. Dit ga ik dan ook 5 september doen ik heb nu al 850000 bath op mijn rekening staan.

  Theo

  • Ger-Korat zegt op

   Ga het liefst een week eerder zou ik je aanbevelen, kan een maand van tevoren reeds. Als er dan iets ontbreekt heb je de tijd om nog een keer naar de bank te gaan of iets wat je vergeten bent te brengen (!huisboek of huurkobtrakt niet vergeten ). Anders heb je nog maar 1 dag speling op 6 september. En vergeet een re-entry niet aan te vragen.

 2. sylvester zegt op

  Ik ben 70 en wil mijn Retirement visa verlengen in Pattaya ,Jomtiem in december 2019 voor 5 januari 2020 Het begint me een beetje te duizelen en dan bedoel ik alles wat voor bijkomt op de Thailand blog met bankboekjes ,getrouwd , bedragen van 400000 tot 800000 Bath laten staan en de controle er op ?? Ik heb dan misschien een simpele vraag : Kan je met een goedgekeurde visumondersteuning brief van de Nederlandse Ambassade Nog steeds je Retirement Visa verlengen in december 2019 voor 2020 in Pattaya ,Jomtiem

  • Hans van der vleuten zegt op

   Ook ik ben op zoek naar een antwoord op deze vraag.

   • RonnyLatYa zegt op

    Dan ga je toch naar immigratie en vraag je het…

  • RonnyLatYa zegt op

   Volgens mij wordt de Visumondersteuningsbrief gewoon aanvaard bij Immigratie Jomtien.

 3. sjaakie zegt op

  Beste Theo,
  Wijs om zekerheidshalve toch te doen, minimaal 3 maanden de Thb 800.000 op de bank hebben, ook al wordt dat niet specifiek aanbevolen door Immi Korat, ze houden zich keurig aan de 2 maanden voorafgaand aan de verlengingsaanvraag.
  Denk er om, zorg dat je tijdig een Re-Entry aanvraagt.
  Vraag mij nog af, wat voor Visa vraag je verlenging van de verblijfsperiode, mocht dat O-A zijn, dan ben ik extra geïnteresseerd en heb een extra vraag, is je gevraagd om bewijs van een Ziektekostenverzekering, daar lijkt het niet op? Ben benieuwd naar je reactie.
  Sjaakie

  • RobHuaiRat zegt op

   Beste Sjaakie. Theo heeft het over 800k baht en het is dus duidelijk dat het gaat om een verlenging op basis van retirement en dus geen vraag naar een ziektekostenverzekering. Het door jouw genoemde O-A visum kan je alleen bij de ambassade in het land waar je ingeschreven aanvragen en niet bij een immigratie kantoor. Bij de aavraag van een O-A visum zal vanaf 1 juli om een bewijs van een ziektekostenverzekering gevraagd worden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website