Melder: Theo

Drie maanden geleden was ik voor de 90 dagen melding naar Muang Thong Thani gegaan. Dat moest zo volgens de toen geldende regels. Na veel zoeken eindelijk gevonden. Paar trapjes op en je kwam bij een grote zaal.  Daar stonden allemaal stoelen op afstand van elkaar en dit i.v.m. social distance.  De deur was dicht.  Toen kwam er iemand die zei dat je voor de 90 dagen melding naar Chaeng Wattana moest. Dus weer naar Wattana. Het is daar elke dag druk verkeer dus dat duurde weer een tijdje. Uiteindelijk aangekomen en ja hoor de 90 dagen melding kon je hier doen.

Gisteren 14 augustus was het weer zover voor de 90 dagen melding. Ik dacht ik ga meteen naar Chaeng Wattana, want daar werd ik de vorige keer ook naar toe gestuurd. Aldaar aangekomen in de rij gaan staan (rolstoel). Toen een officier kwam vragen waarvoor ik kwam zei ik hem dat het voor een 90 dagen melding was. Hij zei me dat ik dan niet hier moest zijn maar in Muang Thong Thani.

Nu zakte mijn broek af. Wat zijn die lui toch aan het klungelen. Nu kan ik niet ver lopen en moet een rolstoel hebben. Na 150 Baht taxi in druk verkeer dan toch aangekomen in Muang Thong Thani.

Je weet niet wat je ziet. Een nieuw gebouw en metselaars waren nog aan het werk. We werden gecontroleerd op temperatuur en nu komt het, je moet via het noodtrappenhuis 4 trappen naar boven om bij de immigratie te komen.

Wie dat bedacht heeft moeten ze opsluiten. Ik heb een trap geprobeerd maar kreeg geen lucht meer.  Ik heb dan alle papieren aan mijn vrouw gegeven en die is naar boven gegaan. Toen ze terugkwam moest ze naar het toilet. Nou zoiets smerigs had ze nog nooit gezien. Al met al een grote ellende. Totaal geen voorzieningen voor oudere mensen. Die zijn er namelijk ook, maar er wordt nergens rekening mee gehouden.

Online heb ik ook diverse keren geprobeerd. Dat lukt ook niet. Er komt geen verbinding. Bij inloggen gaat het werken maar je zien alleen een rondje draaien en dat blijft zo enkele uren.

Het is elke keer als je bij de immigratie komt weer een verassing wat ze nu weer hebben bedacht en steeds wat anders. Er zit totaal geen regelmaat in.

Het is een schande hoe ze de mensen zo kunnen “ontvangen”.


Reactie RonnyLatYa

Waarschijnlijk zal je de melding van immigratie gemist hebben dat vanaf 13 juli het tijdelijk immigratiekantoor in Muang Thong Thani weer geopend is. Dit voor

– 90 days notification (counter A)

– Notification of Residence for foreigners (Counter B)

– Short Stay Visa (Counter j,k)

Zie bijlage hierbij en ook link hieronder:

www.immigration.go.th/en/

Zoals je ook gemerkt hebt kan je vrouw (of iemand anders) ook de melding in je plaats maken.  Misschien dit meteen maar doen in de toekomst als de online melding weer niet wil lukken.

Dit wil natuurlijk niet zeggen dat je ergernis over de toegankelijkheid en de netheid van het sanitair niet terecht is. Misschien is hierin beterschap als de werkzaamheden af zijn, alhoewel dat geen invloed zou mogen hebben op de netheid van het sanitaire gedeelte van het gebouw.


Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief.  Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/.  Bedankt voor uw begrip en medewerking”

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “TB Immigration Info Brief 056/20: Immigratiekantoor in Muang Thong Thani”

 1. Bert zegt op

  Dank voor uw verhaal, leerzaam voor mij.

  Ik moet 18 aug voor de 90 dagen melding omdat online niet lukt.
  Ik heb wel een afspraak gemaakt en netjes bevestigd gekregen.

  Kunt u (of wellicht iemand anders mij vertellen bij welke hal je moet zijn, dat scheelt mij wat zoek werk

  Bij voorbaat dank


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website