Melder: RonnyLatYa

Uiteindelijk heeft het dan toch de ambassade bereikt. Die in Den Haag alvast, Brussel zal wel volgen.

“Dutch passport holders can visit Thailand for up to 45 days without a visa under a Tourist Visa Exemption scheme (from 1 October 2022 – 31 March 2023). “

https://hague.thaiembassy.org/th/publicservice/e-visa-categories-fee-and-required-documents

“The Royal Thai Government has extended the stay period in the Kingdom for some foreign visitors, as follows:

1. Passport holders of countries/territories (including the Netherlands) who may enter Thailand under a Tourist Visa Exemption scheme will be extended from 30 days to 45 days

2. Visitors with Visa on Arrival will be able to stay for up to 30 days, up from 15 days

3. Passport holders of countries/ territories who may enter Thailand without visa under a bilateral agreement will be allowed to stay in the Kingdom for up to 45 days, up from 30 days

The extension is temporarily in effect from 1 OCtober 2022 – 31 March 2023”

https://hague.thaiembassy.org/th/content/extension-stay-period-from-1-october-2022-to-31-ma?cate=5d81ca6e15e39c2eb8004ad1


Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”.

13 reacties op “TB Immigration Info Brief 051/22: Visa Exemption tijdelijk naar 45 dagen”

 1. John Chiang Rai zegt op

  Wat mij betreft mogen ze deze Visa exemption regeling van 45 dagen na 31 Maart 2023 best bijhouden.
  Bij binnenkomst een visa exemption van 45 dagen,die je dan als ik het goed heb,een keertje met 30 dagen op een immigration verlengen kunt,terwijl je dan na 75 dagen verblijf nog eens een borderun kan maken, om een nieuwe exemption van 45 dagen te krijgen.
  Theoretisch zou je dan 45+30+45 samen,met de kleine onderbreking van de borderrun 120 dagen verblijf kunnen krijgen, zonder je te verdiepen in hun e-visum procedure.
  Blijft alleen de vraag, als je vliegticket reeds bij de check in te kennen geeft,dat je eerst na 120 dagen terugkomt,hoe daar de vliegmaatschappij gaat reageren?
  Zou je dat met een z.g.n. onward ticket legaal kunnen omzeilen,of worden deze onward tickets niet geaccepteerd bij de check in?

  • RonnyLatYa zegt op

   Om op je voorbeeld van 120 verder te gaan….
   Voor 1 oktober 30+30 borderrun 30+30 = 120
   Na 1 oktober 45+30 borderrun 45 = 120
   Voor oktober zijn er toch ook genoeg die dit ook toepasten en dat zal niet veranderen na 1 oktober.
   Die namen ook geen visum. Die zullen enkel denken dat ze nu 1900 Baht besparen aan een 2de verlenging.

   Maar voor dat vliegticket maakt het op zich toch geen verschil tussen nu en daarvoor?
   Voor maatschappijen die dit strikt toepassen zal er weinig veranderen. Enkel dat ze nu waarschijnlijk tijdelijk naar 45 dagen zullen kijken ipv 30 dagen.
   Al wat daarna komt is niet relevant voor hun, want in principe zou je Thailand dan al verlaten moeten hebben.

   Maar wat als immigratie op een dag hier strenger zou naar kijken?
   “foreigners who enter the Kingdom under this Tourist Visa Exemption Scheme may re-enter and stay in Thailand for a cumulative duration of stay of not exceeding 90 days within any 6-month period from the date of first entry.”
   https://www.thaiembassy.be/2022/09/01/visa-exemption-scheme/?lang=en

   Gelukkig voor vele met Visa Exemption kijkt men er in Thailand niet echt naar volgens mij, want ik hoor /lees daar toch niet veel over. Sommige krijgen al eens een aantekening in hun paspoort maar dat is meestal na veelvuldig binnenkomen met Visa Exemption over langere tijd en dan meestal “back to back”.
   Don Muang is hier trouwens een heel pak strenger op dan Suvarnabhumi.

   • keespattaya zegt op

    Dan zou ik als men dit toepast een probleem kunnen hebben. Ik ben van 28 augustus t/m 24 september in Thailand geweest en ga weer van 25 november t/m 16 februari. Tussendoor vlieg ik voor 4 dagen naar Phnom Penh. Dus 2 keer 45 dagen Visa Exemption. Don Muang is strenger zeg je , dus voor de zekerheid maar via BKK vliegen ipv DMK.

    • RonnyLatYa zegt op

     In dit geval denk ik niet dat het een probleem zal zijn.
     Meestal enkel als er meerdere Visa Exemptions en dan Back tot back zijn.
     Geweigerd worden gebeurt ook niet zo snel. Hoogstwaarschijnlijk volgt een onderhoud met immigratie. Indien men het wat veel vindt zal er een aantekening komen die zegt dat wanneer men binnen een bepaalde periode terugkeert, men dan eerst een visum dient aan te schaffen.

     En daarin is Don Muang al eens strenger dan Suvarnabhumi

  • Ger-Korat zegt op

   Ik zie de opmerking over vliegtickets wel vaker hier voorbijkomen. Dat is toch eenvoudig op te lossen door bij de selectie van de ticket aan te geven dat je een ticket wilt hebben waarvan je de reisdatum kan aanpassen, kan vaak voor een klein bedrag meer dan een ticket met vaste reisdata. Geef een retourdatum binnen 30 dagen aan en zodra je Thailand binnen bent gevlogen de retourdatum veranderen. Prijs misschien minder dan 100 Euro meer voor een flexibele ticket, probleem opgelost.

   • RonnyLatYa zegt op

    Heb ik ook al meermaals gezegd…. koop een ticket dat je eenvoudig kan aanpassen als je op Visa Exemption wil gaan

    Persoonlijk zou ik altijd een gewoon Tourist visum (35 Euro) nemen als ik voor pakweg 60 dagen zou gaan.
    Geen gedoe bij de check-in, geen verlenging (1900 Baht/52 Euro) en er dus ook niet voor aan te schuiven bij immigratie. En je kan die 60 dagen ook nog verlengen als je dat zou willen.

   • TheoB zegt op

    Bij het boeken van een ticket waarvan de reisdatum aangepast kan worden moet men er wel op letten dat men, liefst via internet, keus heeft uit het volledige aanbod op die route.

    Ik had begin december vorig jaar bij KLM een gratis omboekbare retourvlucht (heen en terug in december) AMS-CDG-BKK (overstap heen 4¼u, terug 8½u) gekocht, nadat ik gecontroleerd had wat de prijzen van een retour AMS-BKK begin december-begin juni zouden zijn.
    Toen ik eind december in Thailand via internet de datum van de terugvlucht wilde wijzigen kon dat niet, maar moest ik een telefoonnummer bellen. (Gelukkig is dat met Skype niet zo duur.)
    Rond de door mij beoogde datum kreeg ik keuze uit een flink duurdere vlucht met 12½ uur overstap op CDG en een heel veel duurdere vlucht met overstap van een paar uur op CDG.

    • Ger-Korat zegt op

     Ligt er ook maar aan wanneer je wilt vliegen. December, January, Februari July en Augustus zijn nu eenmaal vakantiemaanden en daarnaast als je kort voordat je vliegt een boeking doet zijn de prijzen aanzienlijk hoger of zitten vluchten vol, dubbel nadeel. En betaal je een tariefsverschil extra, wat altijd duidelijk staat aangegeven. Als je vaker vliegt dan weet je dat ook bij flexible vluchten er nog kosten bij kunnen komen. Daarom is een annuleringsverzekering raadzaam, mocht je om dringende reden terug moeten, dan worden de extra kosten vergoed.

 2. Marcel zegt op

  Ik wil 13 Maart aankomen en vertrek weer op 25 April. Ik zie dat dit gaat tot en met 31 maart. Is dat dan vanaf binnenkomst? Of is 31 Maart de uiterlijke vertrek dag?

  • RonnyLatYa zegt op

   De dag van binnenkomst telt.
   Momenteel bekom je dus op 31 maar de laatste maal 45 dagen. Op 1 april is het opnieuw 30 dagen.

   • Marcel zegt op

    Bedankt Ronny voor duidelijke uitleg 🙂

   • Joost zegt op

    Marcel, ik weet niet hoe ze reageren als je, om welke reden dan ook, een dag later aankomt. Vb door de lange wachttijd op het vliegveld.
    Persoonlijk zou ik nooit op de laatste dag van iets gaan of komen.

    Gr,

    Joost

    • RonnyLatYa zegt op

     Hij komt toch niet de laatste dag aan…. Hij komt aan op 13 maart.

     Het moment dat je immigratie langsgaat telt want dat is het moment dat je geregistreerd wordt in het systeem.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website