Melder: Erik Kuijpers

Wat is er nu fijner dan werken op je laptopje onder de zon, in een hangmat in de buitenlucht, een duik nemen en een ontspannende massage als letters en cijfers je even teveel worden? Fris drankje bij de hand? Een trend onder PC-werkers. Alles beter dan de ochtendboterham-met-kaas, die auto en de files in NL of B. En nu vergeet ik de regeltjes; o jee, die regeltjes.

Binnenkort gaat Thailand een faciliteit bieden aan digital nomads. Iedereen kan digital nomad worden in Thailand maar de extra faciliteit is slechts voor een selecte groep. Een zeer selecte groep.

De faciliteit bestaat uit een tienjaar visum en een lager tarief in de Income Tax bij hoge inkomens.

De voorwaarden

Je moet werken in het high-tech bereik zoals elektronica, biotechnologie en elektrische voertuigen. Maar daarnaast is het visum ook voor medewerkers van buitenlandse bedrijven die vanuit Thailand willen werken. Er is een nieuw woord voor: de work-from-Thailand-professional…

Maar de overige eisen zijn niet mis! De aanvragers moeten:

1. De laatste twee jaar tenminste 80.000 dollar per jaar hebben verdiend. (Met een uitzondering, zie verder)

2. En tenminste vijf jaar ervaring hebben.

3. En moeten voor een bedrijf werken dat in de laatste drie jaar tenminste 150 miljoen dollar omzet had.

De beloning is dan een tienjaar visum en reductie in de hoogste schijf van de Thaise Income Tax. Boven 140.000 dollar (vijf miljoen baht) inkomen per jaar bedraagt het tarief dan geen 35% maar 17%.

Andere bijzondere visa

De LTR, het Long-Term Resident Program, kent diverse categorieën. Ik verwijs naar de links hieronder. Ook daar komt de work-from-Thailand professional voor naast de highly-skilled professional en de eisen zijn niet mis.

Thailand wil de ‘crème de la crème’ aantrekken, het puikje van de zalm. Deze mensen, lees ik, dragen bij aan de economie met 28.000 dollar per persoon per jaar en dat is een miljoen baht, Voor het Rijk gaat het 27,6 miljard baht opleveren, zegt de Thailand Board of Investment, en dat is 800 miljoen dollar.

Zullen de ‘toppers’ de weg vinden naar Thailand of liever hun werk doen in een politiek rustiger regio? De tijd zal het leren.

Weblinks

Thailand To Attract Digital Nomads With 10-Year Visa And Low Taxes From September 1

https://www.boi.go.th/upload/content/LTR.pdf

Bangkok 2e beste plek ter wereld voor Digital Nomads volgens Instant Offices

Thailand Visa vraag Nr 156/21: Digital Nomad. Welk visum?


Reactie RonnyLatYa

Dit Long Term Resident (LTR) visum werd begin dit jaar goedgekeurd en komt normaal in voege volgende maand. Ik ben benieuwd hoe het zal verschijnen bij immigratie of op de website van de ambassade.

De kostprijs van het visum, los van de eisen, werd ook al teruggebracht van 100 000 Baht naar 50 000 Baht. De doelgroep is:

 • Buitenlandse personen met een hoog inkomen
 • Buitenlandse gepensioneerden
 • Buitenlanders die op afstand willen werken vanuit Thailand
 • Buitenlandse professionals met “speciale” vaardigheden

De eisen zijn niet mis, maar we zien wel of het een succes wordt.


Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”.

Rating: 5.00/5. From 4 votes.
Please wait...

3 reacties op “TB Immigration Info Brief 040/22: Digital nomads en het tienjaar visum”

 1. johnkohchang zegt op

  Het LTR (long time resident)visum dient te worden aangevraagd bij de BOI (board of investmanet). Is per 1
  september mogelijk. Als je “BOI” en LTR visa”” als zoekopdracht in google opgeeft krijg je een uitgebreide
  brochure van de BOI op je scherm. Duurt wel heellang voor het verschijnt ondat het een uitgebreidebbrochure is en bovendien in kleur dus vraagt veel bites. Ook heeft de KNMG er een uitgebreid artikel over geschreven.
  https://home.kpmg/xx/en/home/insights/2022/06/flash-alert-2022-127.html is de link. Dateert van juli en lijkt heel juist te zijn.

  • RonnyLatYa zegt op

   Het visum zelf dien je niet bij het BOI aan te vragen.
   Het BOI kijkt of je voldoet.
   Als je voldoet krijg je daar bevestiging van en daarmee kan je dan het visum aanvragen bij een ambassade of immigratie

   “Endorsed applicants may then apply to have the LTR visa issued at an overseas Royal Thai Embassy or Royal Thai Consulate General, or at an immigration office in Thailand, within 60 days from the issuance date of the endorsement letter. The processing fee for the 10-year visa, inclusive of multiple entry permit, is THB 50,000 per person.”

   https://www.boi.go.th/upload/content/LTR.pdf

 2. johnkohchang zegt op

  correctie op mijn vorige tekst. Zie juist dat Eric Kuipers de link van de BOI al heeft gemeld. Dat is inderdaad de link waar ik naar verwijs in mij tekst.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website